Bahadıroğlu Yakın Tarihimize Işık Tuttu - Son Dakika
Güncel

Bahadıroğlu Yakın Tarihimize Işık Tuttu

Bahadıroğlu Yakın Tarihimize Işık Tuttu

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, yakın tarihimizle ilgili bilinmeyenleri anlattı.

25.01.2012 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşiye katılan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, yakın tarihimizle ilgili bilinmeyenleri anlattı. Bahadıroğlu'nun açıklamalarını dinleyen Kartepeliler doğru bildikleri yanlışları ve tarihi gerçekleri öğrenme imkanı buldular.

Kartepe Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğindeki düzenlediği "Yakın Tarihimizin Kara Delikleri" konulu söyleşide Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Kartepelilerle bir araya geldi. Kartepe Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliği yaptığı söyleşiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleriyle vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yakın tarihte sörf yapmanın mayın tarlasında yürümeye benzediğini belirterek konuşmasına başlayan Yavuz Bahadıroğlu, ülkemizde son günlerde en çok konuşulan isim olan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e atıfta bulundu. Bahadıroğlu, "Ermeni soykırımı inkar yasasının kabul edilmesini sağlayan Sarkozy'nin yalnız olmadığını bilmemiz lazım. Yanına Almanya ve tarih boyunca hep iki yüzlü politikalar üreten İngiltere'yi de koymak lazım. Türkiye İslam dünyası ve Balkanlara oynamaya ve bu bölgelerde sempati uyandırmaya başladı. Ekonomisi de AB ülkelerini rahatsız edecek düzeye geldi. Büyüme trendinin Türkiye lehine gelişmesi Avrupalıları korkutuyor. Amaçları ülkemizin yükselişinin önünü kesmektir" dedi.

Sarkozy'e kızıp tarihi tarihçilere bırakalım dendiğini vurgulayan Bahadıroğlu, "Ancak bizler de kozmik odalarda mahkum gibiyiz. Tarihçilerimiz rahat değil. Tarihi gün yüzüne çıkartacak bir çok belge açıklanmıyor, açıklanamıyor. Çerkez Ethem, Kazım Karabekir, Rauf Orbay, Latife hanım gibi şahsiyetlerin anıları, notları, hatıratları açıklanmıyor. Tarihçi olarak bunları inceleme, irdeleme şansı bulamıyoruz. Gizli tutulan bu belgelerle ilgili zaman zaman farklı kaynaklardan bilgiler alabiliyoruz. Özellikle 1932-1950 yılları arasında okutulan ders kitaplarında son derece eksik, yanlış bilgilerle neslimiz gerçeklerden uzaklaştırılmıştır" diye konuştu. Söyleşi sonrasında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık tarafından yazar Yavuz Bahadıroğlu'na günün anısına tablo hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bahadıroğlu Yakın Tarihimize Işık Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement