Bahar Kartepe'ye Erken Geliyor - Son Dakika
Güncel

Bahar Kartepe'ye Erken Geliyor

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ağırlıklı olarak ağaç dikimi ve bakımı çalışmaları ile ilçedeki yeşil bitki örtüsünü mercek altına aldı.

10.03.2017 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi ilçe genelindeki parkların peyzaj çalışmalarını bahar ayları öncesi hızlandırdı.

Kartepe'de Ağaç Dikim ve Bakımı

İlçe genelinde doğal yeşil bitki örtüsüne takviyede bulunmak ve ağaçların bakımını yapmak için Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, Köseköy ve Fatih Sultan Mehmet Mahalleleri'ndeki parkların görsel bütünlüğüne yönelik çalışmalar yaptı. Ekipler Köseköy Mahallesi Hacı Emin Aktop Park'ındaki ağaçların mevsimsel bakımlarını da ihmal etmedi. Mevcut bitkilerin ve yeni dikimi yapılan bitkilerin gelişimine ve büyümesine yardımcı olmak için ağaçların etrafına çanak yapıldı. Bu sayede mevcut yeşil bitki örtüsünün su tutmasını ve kök gelişimini sağlayan ekipler kazıklarla sabitlediği bitkilerin devrilmesini önlerken, köklerinin de hava alıp kurumasını önledi.

İlçe genelinde refüjler, yol kenarları, parklar, kabristanlıklar, yeşil alanları kapsayan ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde , Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Hacı Adem Akbaş Parkı ve Fatih Cami bahçesinde ağaç dikimi yapıldı. Ekipler ilçedeki yeşil alanlardaki ağaçlandırma çalışmaları kapsamında parklara çınar, ıhlamur, leylandi, goldrider, tijli ilgustrum, defne, süs elması, akçaağaç, türlerinden dikim de yapıyor. Yaz aylarında sağladığı gölge ile halkın serinlemesinde önemli rol oynayan ağaçlara takviye yapan ekipler mevcut ağaçların diplerini çapalayarak havalandırdı. Toprak takviyesi de yapılan ağaçlar sulanarak bakımları tamamlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bahar Kartepe'ye Erken Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement