Bahar Temizliğine Nereden Başlamalı? - Son Dakika
Dekorasyon

Bahar Temizliğine Nereden Başlamalı?

Bahar Temizliğine Nereden Başlamalı?

Kışın bitmesi, soğuk hava ve yağmurun yerini yavaş yavaş kuş seslerine, açan çiçeklere ve parıl parıl parlayan güneşe bırakmasıyla bahar temizliğinin vakti de gelmiş demek oluyor.

20.03.2018 20:19  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baharı tüm yüksek enerjinizle karşılamak için ise iyi bir bahar temizliği şart. Bahar temizliğine başlamadan önce bu yazımızı okuyarak temizliği keyifli ve kolay bir hale getirebilirsiniz.

Temizliğe başlamadan önce plan yapın

Bahar temizliği bir dizi sıradan temizlik işinden çok daha kapsamlı olduğundan, temizliğe başlamadan önce bir takım tadilat, bakım, elden geçirme, eşya eleme ya da depolama gibi işleri de hesaba katmak gerekir. Dolayısıyla, temizliğe başlamadan önce evdeki eksikleri ve fazlalıkları iyi analiz edin ve mutlaka bir iş planı yapın.

Yapacağınız ilk iş, evdeki fazla kalabalıktan kurtulmak olmalı. Son bir yıldır kullanmadığınız, ihtiyacınız olmayan eşyalarınızı ihtiyaç sahiplerine verebilir ya da internetten satabilirsiniz. Temizliğinizi, tek bir günde bitirmeye çalışmayın, günlere bölün. Gün gün hangi işleri yapacağınızı planlamak, daha az yorucu ve stressiz bir bahar temizliği yapmanıza yardımcı olacaktır. Hangi odalara hangi işlemleri yapmanız gerektiğini belirledikten sonra, mutlaka bir alışveriş listesi hazırlayın. Temizlik ve bakım için gerekli olan tüm malzemeleri depolamanız, temizlik esnasında kolay ilerlemenizi sağlayacaktır.

Halı, perde, nevresim ve yorganlarınızı temizleterek depolayabilir, kendinize temizlik için daha rahat bir ortam yaratabilirsiniz. Son olarak size engel olabilecek, vazo, saksı, biblo gibi eşyalarınızı bir kenara toplayıp, masa ve sehpaların üzerindeki örtüleri de çamaşır makinesine atın. Ayrıca, evin en çabuk kirlenen yeri olduğundan banyo temizliğini en sona bırakabilirsiniz.

En çok vakit alan yeri belirleyin

Temizliğe başlarken, en çok vaktinizi alacak yeri belirleyip oradan başlamalısınız. Genelde mutfaklar ya da en geniş oda sayılabilecek salonlar en fazla detay gerektiren ve en çok işlemin yapıldığı yerlerdir. Bahar temizliğine mutfağınızdan başlayarak, mutfağın yükünden kurtulabilirsiniz. Mutfağınızdaki tamir ve tadilat işlerinden sonra, öncelikle son kullanma tarihi geçmiş ürünleri ve "fazla" kap kacak, kavanoz gibi eşyalarınızı eleyerek başlayarak temizliğinizi yapabilirsiniz. Salonunuzu temizlemeden önce, halılarınızı depolayıp tül ve perdeleri çamaşır makinesine atarak, camları ve duvarları daha rahat silebilirsiniz.

Yatak odası ve diğer odalarınızı düzenleyin

Yatak odanızı temizlerken, ilk olarak kıyafetlerinizi düzenlemelisiniz. Kullanmadığınız ve ihtiyacınız olmayan kıyafetleri ayırıp, kışlıklarınızı depolayın. Dolabınızın içini silip, yazlık kıyafetlerinizi yerleştirin. Makyaj dolabı ve komodinlerinizi boşaltıp, tozunu alarak yeniden düzenleyin. Nevresimlerinizi değiştirip, tül ve perdelerinizi yıkayın.

Oturma odası ve çocuk odalarını temizlerken, halı, tül ve perdeleri kaldırıp temizleme işleminden sonra, yine kullanılmayan fazla eşyaları ayırarak, minimum eşya ile odayı yeniden düzenleyerek odalarınızın daha ferah ve geniş olmasını sağlayabilirsiniz. Bazı mobilyalarınız yerlerinde yapacağınız küçük değişiklikler, baharı karşılarken sizin ve evinizin enerjisini değiştirebilir. Temizliğinizi yaparken, küçük molalar vermeyi unutmayın, mis gibi bir bahar ve kolaylıklar dileriz.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Dekorasyon Bahar Temizliğine Nereden Başlamalı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement