MHP Lideri Bahçeli, yayımladığı bayram mesajında Siyasi Partiler Kanunu'ndaki değişiklik çağrısını yineledi - Son Dakika
Politika

MHP Lideri Bahçeli, yayımladığı bayram mesajında Siyasi Partiler Kanunu'ndaki değişiklik çağrısını yineledi

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP, partiler arası vekil transferini engelleyen ve Gelecek Partisi ile DEVA Partisi'nin seçime girmesinin önünü kesen Siyasi Partiler Kanunu'ndaki değişikliğe vurgu yaptı. Reformun aciliyetine değinen MHP, hükümetin tekliflerine tam destek vereceklerini söyledi.

24.05.2020 11:11  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bahçeli, MHP'nin bazı reformların acilen çıkarılması gerektiğinden yana olduğunu dile getirerek, hükümetin tekliflerine tam destek vereceklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bayram mesajında "İnşallah Allah çok kısa sürede bu salgından milletimizi ve insanlığı kurtarır. Hüzünlüyüz ama gelecekle ilgili umutluyuz." dedi.

BAYRAM MESAJINDA SİYASİ PARTİLER KANUNU'NDAKİ DEĞİŞİKLİK

Mesajında 'transfer vekil yasağı' önerisiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, şunları söyledi:

"MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamını da mümkün kılacak bazı reformların yapılması ve acilen çıkarılması gerektiği inancında.

MHP, Siyasi Partiler Kanunu'yla ilgili hazırlıklarını gündeme getirmek suretiyle hükümetin önereceği tekliflere tam destek verecektir."

KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILIRSA 2 PARTİ SEÇİME GİREMEYECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı ile politikanın gündemine gelen Siyasi Partiler Kanunu'ndaki değişiklik gerçekleşirse, partiler arasındaki vekil transferi engellenecek ve Gelecek Partisi ile DEVA Partisi'nin seçime girmesinin önü kesilecek.

Geçtiğimiz seçimde CHP'nin İYİ Parti'ye 15 vekili geçici olarak vermesi siyasette "Kiralık vekil" tartışmalarına yol açmıştı ve İYİ Parti seçime girebilmişti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada gerektiği takdirde Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne de vekil verebileceklerini söylemişti.

MHP Lideri Bahçeli, yayımladığı bayram mesajında Siyasi Partiler Kanunu\'ndaki değişiklik çağrısını yineledi

Son Dakika Politika MHP Lideri Bahçeli, yayımladığı bayram mesajında Siyasi Partiler Kanunu'ndaki değişiklik çağrısını yineledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement