Bahçeli, CHP Lideri'nin "Nereye yüzeceksin" sorusuna "Yüzmeyi değil, tummayı biliriz" diye yanıt verdi! - Son Dakika
Güncel

Bahçeli, CHP Lideri'nin "Nereye yüzeceksin" sorusuna "Yüzmeyi değil, tummayı biliriz" diye yanıt verdi!

MHP lideri Devlet Bahçeli ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki Çanakkale Köprüsü ile başlayan 'yüzme' polemiği devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun "Sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin merakım o?" sözlerine cevap veren Bahçeli "Biz yüzmeyi değil tummayı biliriz. Tumduğuz yerde senin gibilerin nasıl boğulduğunu görürüz." dedi. Tummak, halk ağzında dalmak anlamında kullanılıyor.

26.03.2022 12:06  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretine gelen eleştirilere yönelik, "Eğer köprüden geçmem diyorsanız, buyurun denize atlayın, yüzerek gidip gelebilirsiniz" sözlerine yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu, "Tek bir sorum olacak. Sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin?" demişti.

"NE GELİRSE İNSANIN BAŞINA MERAKTAN GELİR"

Bugün Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, CHP liderinin kendisi hakkında söylediği sözlere yanıt verdi. Bahçeli, "CHP Genel Başkanı, şahsımı hedef alıp, "Sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin, merakım o" diye soru sormuş. Sayın Kılıçdaroğlu, fazla merak iyi değildir. Ne gelirse insanın başına meraktan gelir. Senin sandıktan imdat çığlıklarını cümle alem duyacaktır.

"BİZ YÜZMEYİ DEĞİL TUMMAYI BİLİRİZ"

Biz yüzmeyi değil tummayı biliriz. Tumduğumuz yerlerde de senin gibilerin nasıl boğulduğunu görürüz. MHP'nin baraj diye bir sorunu olmadığını, senin de efendilerinin de hatta bölücü ortakların da açıkça biliyor. HDP'nin bir eş başkanı grup toplantısında, "İktidarın küçük ortağı eriyor" diye konuşmuş.

"ALIN BİRİNİ VURUN ÖTEKİNE"

Ağız aynı, üslup aynı, usul aynı, siyaset aynı. CHP ile HDP arasında herhangi bir fark kalmadı. Alın birini vurun ötekine. Tencere yuvarlana yuvarlana kapağını sonunda buldu. Terörist Demirtaş'ı cezaevinden çıkaracağını söyleyen Kılıçdaroğlu bize küstahça baraj hatırlatması yapıyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin nefesi ensendedir. Türkiye'ye kim karşı çıkmazsa MHP onlarla mücadele edecektir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

"Bizde palavra, yalan, hayal tacirliği yoktur. Özümüz birdir, sözümüz senettir. Bizim belediye başkanımız şehri kara kışla boğuşurken balık yemeyi aklından geçirmez. Biz milletimiz ne diyorsa ona bakarız. İnsanlarımızın nasıl huzur bulacağını kilitleniriz. Biz samimiyiz, içimiz bir dışımız birdir. Biz, önce ülkem ve memleketim sonra partim ve ben diyen Türkiye sevdalılarıyız. Dünya saltanatına değil millet sevdasına talibiz.

Belediye yönetimlerinin bahaneler üretmeye hakkı yoktur. Çalışacağız, çalışacağız, bir daha çalışacağız. Biz çalışmazsak çamurlaşmış zihniyetler önümüze geçecektir. Allah'ın izniyle hep birlikte çalışacağız. Hiç kuşkusuz zafer inananlarındır.

"BUKALEMUN SİYASETÇİLERDEN OLMADIK"

Sonuna kadar Türk milletinin emrinde ve hizmetindeyiz. Doğruya doğru yanlış diyecek cesaretteyiz. Bukalemun siyasetçilerden hiç olmadık. Geçmişini unutanlar arasında yer almadık. Önümüzdeki mahalli idareler seçiminde hem mevcudumuzu koruyup hem de pek çok belediye başkanlığını kazanmak stratejik hedefimizdir. Bunu birlikte yapacağız. Omuz omuza mücadele edeceğiz. Türkiye'nin ve partimizin önünde 2 yılı kapsayan 2 seçim var. Hazırlık içinde bulunmamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bunlardan birincisi 2023 yılının Haziran ayında yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimidir. Diğeri de 2024 yılının Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimidir.

"ERDOĞAN'IN AÇIK ARA SEÇİLMESİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ MÜCADELE AZMİ SERGİLEYECEĞİZ"

Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı'nın ahlaki ilkelerine bağlı ve sadık kalacaktır. Bu bizim birinci stratejik hedefimizdir. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla güçlenmesi için insanüstü çaba gösterecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, 2023 yılının Haziran ayında TBMM'de milletvekili sayısını azami düzeye çıkarıp, Cumhur İttifakı'nın Anayasa'yı değiştirme çoğunluğuna ulaşması, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar ve açık ara farkla Cumhurbaşkanı seçilmesi için olağanüstü mücadele azmi sergileyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, terörün kökünü kazıma, bölücülüğün kafasını koparma seferberliğinde her fedakarlığı seve seve yapacak, desteğini ön şartsız verecektir, milli ekonomi için üzerine düşeni yapacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle uyumlu, en geniş demokratik katılım sağlandığı, başkanlık sistemini kurumsallaştıran yeni bir Anayasa'nın hazırlanması konusunda çalışacak ve bu uğurda siyasi faaliyetlerini yoğunlaştıracaktır.

"POLİSLERİMİZİN TERTEMİZ ALNINDAN BİR KEZ DAHA ÖPÜYORUM"

Selamsız Babacan geçtiğimiz günlerde demiş ki 'Bahçeli işkencecilerin alnından öperek kendisine yakışanı yaptı.' Türkiye düşmanı bir vakfın Adana Seyhan'daki kanunsuz eylemlerine zamanında ve yerinde müdahale eden Türk polislerinin alınlarından öptüğümü grup toplantısında söylemiştim. Doğrudur. Ben kendime yakışanı yaptım. Bu polislerimizin tertemiz alnından bir kez daha öpüyorum. Bu sevimsiz, selamsız Babacan, Türk polisine işkenceci diyor. Bölücülerle iş tutan dönek şahsın polislerimize işkenceci demesi sefil bir iddiadır.

Karamollaoğlu da bizi Allah akıl versin diye izam etmiş. Sayın Karamollaoğlu; bizim aklımız bize yeter. Sen CHP'nin, HDP'nin yanında ne arıyorsun? Ondan bahset. Zillet ittifakının Türkiye gibi bir meselesi yoktur."

Bahçeli, CHP Lideri\'nin "Nereye yüzeceksin" sorusuna "Yüzmeyi değil, tummayı biliriz" diye yanıt verdi!

Son Dakika Güncel Bahçeli, CHP Lideri'nin 'Nereye yüzeceksin' sorusuna 'Yüzmeyi değil, tummayı biliriz' diye yanıt verdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi
    17:25 Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Adıyaman'ın turizm karnesi değerlendirildi ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamalar aktarıldı. Panelde, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Caner Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kültür ve Turizm Uzmanı Mustafa Ekinci ve Park Dedeman Genel Müdürü Furkan Polat yer aldı. Panelde, Adıyaman'ın turizm sektöründeki deprem sonrası durumu ve geleceği ele alındı.

  • Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, iş ortağını av tüfeğiyle yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İkinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Zanlı polislerce gözaltına alındı ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • Siirt'te aranan hükümlü yakalandı
    17:23 Siirt'te aranan hükümlü yakalandı

    Siirt'te hakkında 11 yıl 10 ay hapis cezası ve arama kaydı bulunan S.G. isimli hükümlü, Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyet ekipleri, arananların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.


Advertisement