Bahçeli'den Brunson Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bahçeli'den Brunson Açıklaması

Rakip Brunson'ın serbest bırakılmasını değerlendiren Milliyetçi Hareket Partili Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump'a ateş püskürdü.

16.10.2018 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rakip Brunson'ın serbest bırakılmasını değerlendiren Milliyetçi Hareket Partili Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump'a ateş püskürdü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, güvenlik ve huzur ihtiyacının insanlığın en temel meselesi olduğunu belirterek, "Güvenlik kaybolmuşsa, huzur kalmamışsa ne ekonomik gelişmişlikten, ne siyasi güçten, ne de parlak bir gelecekten bahsetmek mümkündür. Küresel düzeydeki anlaşmazlıklar, bölgesel düzlemdeki kamplaşmalar hem İnsanımızı hem de bütün insanlığı derinden sarsmaktadır. Dünya fazlasıyla istikrarsız, bir o kadar da belirsizliklerle dolu süreç ve dönemden geçmektedir. Krizlerin biri biterken diğeri başlamaktadır. Kategorik çatışmalar, kanlı hesaplaşmalar, karanlık planlar birbirine eklemlenerek kronikleşmekte, dahası kökleşmektedir. Uluslararası toplum adeta kendi kendinin kuyusunu kazmaktadır. İnsanlık değerleri, adalet ve ahlak ilkeleri yok sayılmaktadır. Devletler arası ilişkiler, ülkeler arası irtibatlar, milletler ve toplumlar arası diyaloglar gittikçe körelip her geçen gün kopuşun sınır hattına yaklaşmaktadır" ifadelerini kullandı.

"İSRAİL'İN ARAYIP DA HENÜZ BULAMADIĞI BELASINA ER YA DA GEÇ KAVUŞACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM" Özellikle Türkiye'nin de içinde bulunduğu geniş coğrafyaların durumunun umut verici, huzur vaat edici olmadığına dikkat çeken Bahçeli, " İsrail, Gazze'deki yıkım ve katliamlarına devam etmektedir. Filistinli mazlumlar çok açık saldırı altındadır. 13 Ekim 2018 Cumartesi günü, Gazze'de barışçıl ve demokratik gösterilerini yapan Filistinli kardeşlerimize İsrail hiç acımadan, hiçbir vicdana sığmayacak şekilde ateşle karşılık vermiştir. Sonuç olarak 7 Filistinli hayatını kaybetmiş, sayıları 200'ü aşan Filistinli de yaralanmıştır. Filistinliler 2006 yılından bugüne kadar abluka altında tutulan Gazze şeridinin İsrail sınırında, 30 Mart 2018'den beri 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' temasıyla taşkınlıktan uzak, son derece demokratik gösterilerini yapmışlardır. İsrail her zaman olduğu gibi tahammülsüz ve zorbadır. Çocuklara silah doğrultacak kadar da gözünü kan ve kin bürümüştür. Şiddet, İsrail devletinin vazgeçmeyeceği bir politika haline gelmiştir. Terör yöntemlerini kullanarak mazlumların kanını döken, bölgesel gerilim ve habis senaryoların ana aktörü haline gelen İsrail 'in arayıp da henüz bulamadığı belasına er ya da geç kavuşacağına yürekten inanıyorum. Bilinmelidir ki Kudüs komplosuyla mukaddesatımıza kast etmek için kuyruğa giren zalimlerin Allah'ın gazabıyla tanışacakları günler de çok uzak değildir. Mazlumların arşı titreten ahları inanıyorum ki müstebit ve müstevli emellerin tahtlarını sallayacak, taçlarını havaya uçuracaktır. Allah var gam yoktur. Tarih, hiçbir katilin, hiçbir katliamcının yaptığı kötülüklerin yanına kalmadığını göstermemiştir. İsrail'in Gazze'de düzenlediği menfur saldırıyı kınıyor, hayatlarım kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara da şifalar temenni ediyorum" şeklinde konuştu. 13 Ekim 2018 Cumartesi günü Afganistan'ın Tahar vilayetinde, bir seçim mitingi sırasında meydana gelen terör saldırısında çok sayıda insan hayatını kaybederken, pek çoğunun da yaralandığını hatırlatan Bahçeli, "Dost ve kardeş ülke Afganistan'a taziyelerimizi iletiyor, terör saldırısı sonucu can verenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Terörün olmadığı, teröristlerin yer almadığı, huzur ve güvenliğin tam hakimiyet kurduğu bir dünyaya ulaşmayı Rabbim'den niyaz ediyorum" dedi.

"KURGUSU TÜRKİYE DÜŞMANLARINCA YAPILAN OYUNLAR BOŞA ÇIKARTILMIŞTIR" Türk milletinin eşsiz sağduyu ve sabrı ile yaşadığı ağır istismarlara ve tahriklere karşı vakarını korurken sakinliğinden ve sükünetinden de asla taviz vermediğini vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Kurulan tuzaklar anbean bozulmuştur. Kurgusu Türkiye düşmanlarınca yapılan oyunlar boşa çıkartılmıştır. Kumandası hain ellerce gerçekleştirilen provokasyonlar kaynağında kurutulmuştur. Bu söylediklerime delil olarak, dünden bugüne yaşanan ibretlik olaylar teker teker gösterilebilecektir. Bölünme tartışmaları, sınır tanımayan tehditler, bölücü saldırılar, bekamıza düzenlenen suikastlar, devlete ve millete yönelik meydan okumalar çok tehlikeli olayların önünü açmıştı. Ancak Türk milleti asalet ve soylu duruşunu göstererek yangına körükle gitmemiş, işbirlikçilere ve ihanet ehline prim vermemiştir. Biz bu vatanı kolay bulmadık, asla da kaybetmeyeceğiz. Biz bu ülkeyi akşamdan sabaha kurmadık, birileri dayatıyor, birileri istiyor, birilerinin canı çekiyor diye teslim etmeyeceğiz, tarihi haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Zorluk varsa dayanacağız, kuşatma varsa yaracağız. Yılgınlığımızı gözleyenler, yenilgimizi özleyenler mahcup olacaklardır. Gerekirse canımızla, gerekirse malımızla, gerekirse de son damla kanımıza kadar bu vatanı, bu milleti, bu devleti tıpkı Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa gibi, tıpkı Şıpka Kahramam Süleyman Paşa gibi, tıpkı Çanakkale'yi geçilmez yapan fedakar nesil gibi korkusuzca savunacağız. Bizi çiğnemeye kalkan, öğütmeye çalışan, öldürmeye çabalayan kim olursa olsun ya boğazına dururuz, ya da haramla dolup taşan boğazını sıkar atarız. Bu suretle bekamızı kurban ettirmeyiz, ona buna peşkeş çektirmeyiz, onun bunun merhametinden, insafından medet ve menfaat ummayız."

"ABD KARARINI NETLEŞTİRMELİDİR"

"Dikkatinizi çekiyorum ki güney kara sınırlarımız boyunca vahim ve vahşi bir senaryo hayata geçirilmek isteniyor" diyen Bahçeli şöyle devam etti:

"Suriye ve frak topraklarına tutunup ülkemizin mücavir alanlarını A'dan Z'ye kaosa sokacak çok tehlikeli bir planlama ve hazırlık devamlı surette ikmal ve ihata ediliyor. ABD terör örgütleriyle aleni düşüp kalkıyor, açıktan emel ve hedef birlikteliği yapıyor. Türkiye'nin kağıt üstünde müttefiki görülen bir ülke, dönüp dolaşıp Türkiye düşmanlarıyla bir oluyor, beraberlik kuruyor. ABD kararını netleştirmelidir. Tavır ve tutumunu sadeleştirmelidir. ABD'nin müttefiki Türkiye midir? Yoksa PKK YPG midir? Bir terör örgütünün ağır silahlarla donatılması hangi ahlaka, hangi İnanca, hangi kitaba, hangi akıl ve mantığa sığmaktadır? Teröriste hoşgörü, terör örgütlerine yardım ve yataklık insanlığın bugüne kadarki birikim ve kazanımlarına ihanet sayılmayacak mıdır? ABD nereye varmak istiyor? Fırat'ın batısında sinsi hesabı ayağına dolanan, aslında saha dışı bırakılan ABD, bu kez Fırat'ın doğusuna bütün gözünü dikmiş durumdadır. Fırat'ın doğusunu kavrayarak sadece büyük Kürdistan projesine kan ve can takviyesi yapmak amacıyla seferber olan ABD adeta zehir saçmakta, çok bariz şekilde terörizme çanak tutmaktadır. Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünü tartışmaya açmaktadır. Müttefiki olan Türkiye'yi pervasızca tehdit etmektedir. Büyük Kürdistan emperyalizmin kanlı hedefidir.Yıkım, bölünme demektir, hatta savaş demektir. Türkiye'nin egemenlik haklarını, milli güvenliğini hiçe saymaktır. Binlerce kilometre uzaktan gelip sınırlarımızın dibinde terör örgütleriyle hıyanet cephesinde buluşan ABD bırakınız insanlık mirasını lekelemeyi; kendi varoluşuna, devlet olma vasıflarına bile hakaret etmektedir. Biz bundan sonra NATO çatısı altında nasıl çalışacağız? NATO'nun devamını ne şekilde temin edeceğiz? Hepsini geçtik, NATO'nun varlığı ve devamlılığı meşruiyetini hangi yollarla sağlayacak? Sırtımıza hançer vurmak üzere harekete geçen bir ülkeyle lafın gelişi de olsa dostluktan nasıl bahsedilecek? Münbiç yol haritası ile Münbiç güvenlik prensiplerinin bağlayıcılığı bundan sonra nasıl mümkün olacak?"

"NASIL BİR MINTIKA TEMİZLİĞİ YAPILMIŞSA, AYNISI, BELKİ DAHA DA TESİRLİSİ FIRAT'IN DOĞUSUNDA BAŞARILMALIDIR" Bahçeli şunları kaydetti:

"12 Ekim 2018 tarihi itibariyle, Türkiye ve ABD tarafından Münbiç'in etrafında 59 bağımsız devriye faaliyetinin icra edildiği söyleniyor. Teröristler Menbiç'in çevresine çukurlar kazıyor. ABD sözde Büyük Kürdistan hayaliyle avunuyor, PKK/YPG silah ve terörist takviyesiyle günden güne palazlanıyor. Türkiye bu iğrenç tabloya sessiz kalamaz. Milli bekamızı itlaf ve infaz etmek isteyen zulüm koalisyonuna asla tepkisiz duramaz. Fırat Kalkanı Harekatı'yle Azez Cerablus arası nasıl emniyete alınmışsa, Zeytin Dalı Harekatı'yla Afrin'de nasıl bir mıntıka temizliği yapılmışsa, aynısı, belki daha da tesirlisi Fırat'ın doğusunda başarılmalıdır. Fırat'ın doğusu tehdit olmaktan tamamen çıkarılmalıdır. Hainler doğduklarına doğacaklarına pişman edilmelidir. Türkiye'nin bunu yapacak muktedir gücü vardır. Türk milletinin beklentisi bu yöndedir. Hiç kimse milletimizin sabrıyla oynamamalıdır. Yeri gelirse hepimiz Mehmet oluruz, hepimiz şehadet kadrosuna isimlerimizi birer birer yazdırıp hainlerin kökünü kurutur, döktükleri kanda boğar, Türkiye'yi gene de düşürmeyiz. Büyük Kürdistan beyhude hevestir. Bu parça tesirli bölücü bombayı aramıza hiçbir güç atamayacaktır. Türkiye'nin imhası demek olan bu melaneti hiç kimse tesis edemeyecektir. Buna en başta huzurdan, refahtan, birlikten ve bin yıllık kardeşlikten yana Kürt kökenli vatandaşlarım müsaade etmeyeceklerdir. Türk milletiyle oyun olmaz, Türk milletine tehdit sökmez. Türk milletine meydan okunmaz, okunamaz. Yanılıp yenilip meydan okumaya cüret edenler ise bugüne kadar ağır sonuçlara katlanmışlar bedelini sonuna kadar ödemişlerdir. Diyoruz, ki ya istiklal ya izmihlal, ya milli bekli ya hayata veda, ya devlet başa ya kuzgun leşe."

BAHÇELİ'DEN BRUNSON AÇIKLAMASI

Bahçeli, "Herkesin gözü önünde Türkiye'den Evanjelist bir Papaz geçip gitmiştir. Bu Papaz ki, Türkiye ile ABD ilişkilerini resmen zehirlemiş, taammüden zaafa uğratmıştır. Hakkında çok ciddi suçlamalar bulunan Papaz Brunson 9 Aralık 2016'de tutuklanmış ve cezaevine koyulmuştu. Süren davanın iddianamesi ise 2018 yılının Mart ayında kabul edilmişti. Papaz Brunson'un terör örgütleriyle ilişki ve irtibatı olduğu söylendi. FETÖ ve PKK adına suç işleyip casusluk yaptığı ifade edildi. ABD Başkanı Papaz'la yatıp Papaz'la kalktı. Türkiye'ye yaptırım tehditleri savurdu. Ülkemizden alınan çelik ve alüminyum vergilerini yükseltti. Papaz Brunson'un serbest bırakılmaması halinde ilave yaptırımlar uygulanacağını ilan etti. Trump'ın yardımcısı Pence aynı sorunlu ve şaibeli tavrı arttırarak sürdürdü. 1 Ağustos 2018'de İçişleri ve Adalet Bakanlarımız ABD'nin yaptırım listesine alındı. Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin seviyesi dip yapmıştı. Trump, Twitter kanalıyla tehditkar mesajlarını yoğunlaştırdıkça kur yükseldi, faiz patladı, enflasyon azdı; nitekim Türkiye ekonomisine adı konulmamış savaş açıldı. Ekonomik operasyonlarla Türkiye'nin taviz vermesi, geri adım atması, duruş ve tezlerinden ayrılması hedeflendi" ifadelerini kullandı. Bahçeli, "Papaz Brunson verildiyse, ABD'deki Papaz Gülen niye alınmaz, neden alınamaz? Cevabını aradığımız soru şudur: Pensilvanya'daki Papaz ne zaman ülkemize iade edilecek? Bu hain Türk adaletinin önüne ne zaman çıkarılacak? Varsayalım Papaza Papazla karşılık vermediler. Bu kapsamda umut ettiğimiz takas diyelim ki gerçekleşmedi. İki Papazı da ellerinde tutmak istediler. Bu durum karşısında Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın iadesi ne zaman olacak? Görelim, yüzde 10'la başlayan fiyat indirimleri enflasyonu eski seviyelerine çekecek midir? Bunların takipçisi olacağız.Fırsatçıların, tefecilerin, karambolde arı bırakıp karın hevesine kapılan ahlaksızların peşini bırakmayacağız, enselerinden nefesimizi eksik etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

(Pelin Üzek Kılıç - Nurullah Geylani/İHA)

Bahçeli\'den Brunson Açıklaması
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bahçeli'den Brunson Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.


Advertisement