Bahçeli'den HDP'li Vekillere: Burada Kandil Hukuku Geçerli Değil - Son Dakika
Güncel

Bahçeli'den HDP'li Vekillere: Burada Kandil Hukuku Geçerli Değil

Bahçeli\'den HDP\'li Vekillere: Burada Kandil Hukuku Geçerli Değil

Parti grubunda HDP'li vekillerin tutuklanmalarını yorumlayan MHP Lideri Bahçeli, "Burası Türkiye Cumhuriyeti, burada Kandil hukuku geçerli değildir" dedi.

08.11.2016 11:10  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"HİÇBİR İHANETİN CEZASIZ KALDIĞI GÖRÜLMEMİŞTİR"

HDP Eş Başkanlarının ve milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin "Burası Türkiye'dir. Burada Kandil hukuku değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin hukuku geçerlidir. Kimse unutmasın ki tarihte Türkiye'de ihanetin cezasız kaldığı hiç görülmemiştir" diyen Bahçeli, "Kaldı ki bunların dokunulmazlığı da kaldırılmıştır. Anayasayı ve hukuku yok sayarak suç işleyen herkes adalet dilinde hesap verecektir. Kanunları tanımıyorum diyenleri yarı önüne çıkarmak devletin asli görevidir. Kendileri gibi düşünmeyenleri payandalık yapmak ve yedek lastik olmakla suçlayanların şimdi terörün krikosu ve terör çığırtkanlıklarının megafonu olmaları kendileri açısından hazin bir tecelli olmuştur" şeklinde konuştu.

"KİMSE BOYKOT KARARININ YASINI TUTACAK DEĞİLDİR"

Bahçeli, HDP'nin Meclis'te yasama faaliyetlerine katılmama kararına yönelik ise " PKK'nın siyasi uzantılarının yasama çalışmalarını askıya almaları kendilerinin bileceği bir iştir. TBMM görevinin başındadır. Kimse terör maşalarının boykot kararının yasını tutacak değildir. CHP'nin de bunu bir matem vesilesi sayması milli vicdanla karşılık bulamayacaktır. Türkiye'de demokrasiyi ve hukukun üstünlüğü savunduğuna iddia eden sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin bu konu etrafından bir bardak suda fırtına koparmanın Türkiye'nin hayrına olmayacağını idrak etmeleri en samimi temennimizdir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'YE AĞIR ELEŞTİRİ

HDP'lilerin tutuklanmasının hukuk dışı olduğunu savunan ana muhalafet partisi CHP'ye sert sözlerle yüklenen bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "HDP milletvekilleri hakkında yapılan hukuki işlemler için başlatılan karalama kampanyalarını Türk milleti ibretle izlemektedir. Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP'nin bu kampanyanın başını çekmesi ve bölücü hainlere destek olması siyasi tarihimize kara leke olarak geçmiştir. Demokratik meşruiyet zemininde siyaset yapan partilerin, bu koroya katılması izahı zor bir garabet olmuştur. CHP'nin bölücülerin avukatlıklarına soyunması maruz görülemeyecektir."

BAŞKANLIK İÇİN TEKLİF YOK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine ilişkin kendilerine henüz bir teklif gelmediğini bildirdi.

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Başkanlık teklifini AK Parti'nin önce size ileteceği şeklinde açıklamalar var, o yönde bir temas oldu mu, teklifle ilgili bir şey ulaştırıldı mı size?" sorusuna Bahçeli, "Şu ana kadar böyle bir gelişme olmadı" yanıtını verdi.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı ile görüşmenizde gündeme geldi mi?" sorusu üzerine ise "Bu konular üzerinde durulmadı. Genellikle Suriye, Irak ve dış politika üzerinde değerlendirmeler oldu." dedi.

"GEREĞİ NEYSE O YAPILIR"

Bahçeli, "HDP'liler Meclis çalışmalarına katılmayacaklarını açıkladılar. Bir ay içerisinde 5 birleşime katılmamaları durumunda milletvekilliklerinin düşmesi söz konusu. Başkanlık Divanının karar vermesi gerekiyor. Siz nasıl bir değerlendirmede bulunursunuz, düşürülmeli mi, geldiğinde düşmesi doğrultusunda oy kullanır mısınız?" sorusuna ise "Gelişmeleri takip ederiz. Gereği neyse o yapılır." karşılığını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli'den HDP'li Vekillere: Burada Kandil Hukuku Geçerli Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement