Bahçeli: Milliyetçi Ülkücü Hareket, Dimdik ve İnançla Ayaktadır - Son Dakika
Politika

Bahçeli: Milliyetçi Ülkücü Hareket, Dimdik ve İnançla Ayaktadır

Bahçeli: Milliyetçi Ülkücü Hareket, Dimdik ve İnançla Ayaktadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurucu Genel Başkanları Alpaslan Türkeş'e çok şey borçlu olduklarını vurgulayarak, "Onun hatırasına her daim sahip çıkacağız, bizlere bıraktığı güzide eserlerini de engeller ne kadar fazla olursa olsun, tuzaklar ne denli vahşi kurulursa kurulsun yaşatacağız...

04.04.2019 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurucu Genel Başkanları Alpaslan Türkeş'e çok şey borçlu olduklarını vurgulayarak, "Onun hatırasına her daim sahip çıkacağız, bizlere bıraktığı güzide eserlerini de engeller ne kadar fazla olursa olsun, tuzaklar ne denli vahşi kurulursa kurulsun yaşatacağız ve geleceğe taşıyacağız. Milliyetçi Ülkücü Hareket, dimdik ve inançla ayaktadır" dedi.

MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in ölümünün 22'inci yılı nedeniyle Beştepe'deki mezarı başında tören düzenlendi. Törene, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yanı sıra MHP Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Tören, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Bahçeli, Türkeş'in mezarına, ata memleketi Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Köşkerli Köyü'nden getirilen toprağı serpti, kırmızı beyaz karanfil bırakarak, dua ett. Mezara su döktü. Bahçeli'ye, parti kurucularından Hacı Yusuf Işık ve Ali Reşat Yılmazbilen de eşlik etti.

"ONUN NEZDİNDE KARAMSARLIK YOKTU"

Törende konuşan Bahçeli, Alpaslan Türkeş'in, Türk siyaset ve devlet hayatında muhterem iz ve eserleri bulunan bir lider olduğunu söyledi. Türkeş'in ülkülerinden taviz vermeyen bir dava adamı olduğunu kaydeden Bahçeli, "Zorluklar karşısında yılmayan bir mizacı vardı. Varlığını ve vaktini tamamıyla milletine adayan milli bir ahlakı bulunuyordu. Yüksek hedefler koyan, bu hedeflere ulaşmak için insanüstü gayret sarfeden görev ve sorumluluk şuuruna haizdi.  Merhum Türkeş Bey davasını bayraklaştıran, ülkesini ve milletini her şeyin üstünde tutan bir irade ve idrak gücüne sahipti. Onun nezdinde karamsarlık yoktu. Kötümserliğe müsaadesi hiç yoktu. Devamlı geleceği düşünen, hiç yüksünmeden, hiç yorgunluk emaresi göstermeden Türk İslam ülküsünün parlak ufuklarını düşleyen, bununla ilgili muazzam çalışmalara imza atan muazzez bir vasfı vardı. Sabırlıydı, sağduyuluydu, meselelere stratejik bakıyordu. Akılla duygu arasında kurmuş olduğu manevi köprüyle nice belaları defetmiş, nice badireleri yenmiş, nice çilelere göğüs germişti. Seksen yıllık şerefli ömrü pek çok mücadeleyle geçmişti. Aciz değil atılgandı, edilgen değil aktif ve aksiyon insanıydı" dedi.

"TAVİZ VERMEYEN BİR GÖNÜL İNSANIYDI"

Bahçeli, Alpaslan Türkeş'in gençlik yıllarında başlayan yürüyüşünün hiç durmadığını, kesintiye uğramadığını kaydetti. Türkeş'in,  inancıyla, istikrarlı hayatıyla, dik duruşuyla, cesur tutumuyla taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kurduğunu kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Merhum Türkeş Beyin düşüncelerini özümsemenin en güvenli yolu; önce tanımak, sonra anlamak, ardında da yaşayıp, yaşatılmasına hizmet etmektir. Milliyetçiliğin tehlikeli görüldüğü, ağır saldırılara uğradığı, sorgulanıp suçlandığı dönemlerde taviz vermeyen bir gönül insanıydı. Yapılan karşı propaganda ve müdahalelere rağmen Türk milliyetçiliği, Anadolu'nun her köşesine onunla yayılmış ve asil Türk gençlerinin vicdanında yer bulmayı, onunla başarmıştır.  Bizlere emanet ettiği, emin ve ehil ellerde olan iki eserinden Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları, milletimizin takdir ve teveccühüyle çok daha güçlü, çok daha sağlam bir seviyeye hamdolsun ulaşmıştır. 'Doğru bir fikri yenecek hiçbir kuvvet yoktur' diyen Türkeş Bey, iki asırdır fikir ve felsefe arayışının sürdüğü Türk düşünce tarihinde, sorunları çağına uygun teşhis ve analiz eden ve çözüm öneren bir düşünce sistemi oluşturmayı da başarmıştır."

'MİLLİYETÇİ-ÜLKÜCÜ HAREKET DİMDİK VE İNANÇLA AYAKTADIR'

Alpaslan Türkeş'e çok şey borçlu olduklarını vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

"Onun hatırasına her daim sahip çıkacağız, bizlere bıraktığı güzide eserlerini de engeller ne kadar fazla olursa olsun, tuzaklar ne denli vahşi kurulursa kurulsun yaşatacağız ve geleceğe taşıyacağız. Türkiye'ye, Türk milliyetçiliği ile hizmet vermenin yegane adresi Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Dalından kopan kurumuş yaprakların akıbetini, rüzgarın tayin etmesi de kaçınılmazdır. Unutulmasın ki, Milliyetçi Hareket Partisi'nin engin hoşgörüsü, sağlam fikriyatı, siyasi ahlak ve ilkeleri, 'önce ülkem ve milletim' diyen feraset ve fedakarlığı herkesi kucaklamak için yeterlidir. Milliyetçi Ülkücü Hareket dimdik ve inançla ayaktadır. Bugün buraya gelemeyen milyonların yürekleri bizlerle beraberdir. Bu duygu ve düşüncelerle kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş Bey'i vefatının 22'inci yıldönümünde saygıyla, rahmetle yad ediyorum. Merhum liderimizin kabrinin nur, mekanının cennet olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Onun Türk Milleti için manevi vasiyeti, ülkücülerin milletle kucaklaştığı gün gerçekleşecektir. ve o gün yaklaşmaktadır. Ruhu şad olsun. Allah ondan razı olsun."

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bahçeli: Milliyetçi Ülkücü Hareket, Dimdik ve İnançla Ayaktadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    16:27 Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve 11 CHP'li ilçe belediye başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'ini ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de bu ziyarete katıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeni İlçe Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti
    16:22 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeni İlçe Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası seçilen yeni ilçe belediye başkanlarına 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız'ı ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi. Ayrıca, Akdeniz Belediyesini de ziyaret eden Seçer, yeni dönemde işbirliği içerisinde hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

  • MSB: Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişi yakalandı
    16:21 MSB: Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişi yakalandı

    Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişinin yakalandığını duyurdu. Yakalanan şahıslardan birinin PKK, birinin de DHKP-C terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

  • Özgür Özel:
    16:21 Özgür Özel: "Hatay Halkının İradesine Sahip Çıkmaya Bu İşin Peşini Bırakmamaya Devam Edeceğiz" (3)

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından TBMM'de ilk grup toplantısını yaptı. Özel, seçim sürecinde partisini birinci parti çıkarmada emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Hatay'da seçimlerin yenilenmesi için YSK'ya yaptıkları ''tam kanunsuzluk'' başvurusuna da değinen Özel, "Bu itirazları reddedenler şimdi tam kanunsuzluğun daniskansına bakalım ne cevap vereceklerdir. Halkın iradesi sakatlanmıştır. Hatay halkının iradesine sahip çıkmaya bu işin peşini bırakmamaya devam edeceğimizin altını bir kez daha kalın çizgilerle çiziyorum. Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir" dedi.

  • Belçika'da düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı güvenlik zafiyeti gerekçesiyle durduruldu
    16:20 Belçika'da düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı güvenlik zafiyeti gerekçesiyle durduruldu

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı, aşırı sağcı siyasi figürleri bir araya getirmesi ve güvenlik zafiyeti oluşturabileceği gerekçesiyle durduruldu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve İngiltere'deki Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi eski lideri Nigel Farage gibi isimlerin konuk edilmesi planlanan konferans, güvenlik kaygıları ve gerekli izinlerin alınmaması nedeniyle iptal edildi. Polis, konferansın yapıldığı binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

  • YSK, Siyasi Partilerin İtirazlarını Reddetti
    16:20 YSK, Siyasi Partilerin İtirazlarını Reddetti

    YSK, AKP, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM Parti, TİP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'nin toplam 2 il ile 18 ilçe ve beldede yaptığı itirazları reddetti. YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı, sel felaketi nedeniyle uluslararası etkinlikleri iptal etti
    16:18 Kazakistan Cumhurbaşkanı, sel felaketi nedeniyle uluslararası etkinlikleri iptal etti

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede meydana gelen seller nedeniyle tasarruf amacıyla bu yıl yapılması planlanan bazı uluslararası etkinlikleri iptal etme kararı aldıklarını bildirdi. Tokayev, sel felaketinin yaşandığı ülkenin kuzeyini ziyaret ederek durumu inceledi ve mağdurlara yardım sözü verdi. Ayrıca, Astana Forumu ve Dünya Sergisi gibi önemli etkinliklerin bütçelerinde kısıtlamalar yapılacağı açıklandı.

  • EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi Tebrik Etti
    16:18 EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi Tebrik Etti

    Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi tebrik ziyaretinde bulundu. Küpeli, Ünlüce'ye başarılar dileyerek, iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti. Ünlüce ise ziyaretten dolayı teşekkür ederek, Eskişehir sanayisinin gelişimine katkı sunacaklarını ifade etti.


Advertisement