Bahçeli: "Tekrar Sesleniyorum, Kudüs İslam'dır, İffettir, İtibardır, Emanettir" - Son Dakika
Politika

Bahçeli: "Tekrar Sesleniyorum, Kudüs İslam'dır, İffettir, İtibardır, Emanettir"

Bahçeli: "Tekrar Sesleniyorum, Kudüs İslam\'dır, İffettir, İtibardır, Emanettir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Tekrar sesleniyorum, Alanya’dan duyuruyorum, Kudüs İslam’dır, iffettir, itibardır, emanettir.

09.12.2017 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tekrar sesleniyorum, Alanya'dan duyuruyorum, Kudüs İslam'dır, iffettir, itibardır, emanettir. İlk kıblemizin kaynağı, üç büyük mescidimizden birinin tarihi mekanıdır. Hiç kimse, hiçbir karanlık emel gerçekleri değiştiremeyecektir. Kulun hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır ve hepsinden, herkesten büyüktür" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li Alanya Belediyesinin 102 milyon TL'lik yatırımlarının temel atma törenine katıldı. Alanya Cumhuriyet Mahallesi'nde yeni belediye hizmet binası ile Toslak Mahallesi'ne kurulan Güneş Enerji Santrali ve 44 hizmet aracının teslim törenine Bahçeli'nin yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcıları, MHP milletvekilleri, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, diğer il ve ilçelerin belediye başkanları ile il, ilçe parti başkanları ve binlerce partili katıldı. Konuşmalar öncesinde Alanya'da yaşayan yerleşik Alman, Rus ve İngilizlerden oluşan 20 kişilik bir grup, Bahçeliye çiçek hediye ettiler. Türkçe bilen yerleşik turistler, Bahçeli'nin konuşmasını ise pür dikkat dinleyerek alkışladılar.

Törende konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, 2017 yılı içerisinde ikinci kez Alanyalılarla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Alanya'nın ayrı bir yeri önemi olduğunu söyleyen Bahçeli, "Buraya ne zaman gelsem kutlu ecdadımızın emanetlerini görerek gururlanıyorum, doğasının kumunun, güzelliğiyle Alanya'da her daim huzur buluyorum. Selçuklu'nun adım başı karşımıza çıkan emanetlerine baktığımda geçmişin derin izlerini, sizleri gördüğümde ise yarınların heyecanını yaşıyorum" diye konuştu.

"Alanya il olmayı hak etmektedir"

MHP'li belediyelerin göreve geldikleri günden bu yana hummalı bir çalışma içerisine girdiğini ifade eden Bahçeli, turizm, tarım ve ticarette Alanya'nın önemine işaret ederek, "Turizm, tarım ve ticaret merkezimizden olan Alanya'nın bu hizmetlere kavuşması hepimizi açısında önemli. Çünkü Alanya her şeyin en iyisine layıktır. Alanya, il olmaya dünden hazırdır, bunu hak etmektedir. Zira MHP bu tercih ve talebinizi yürekten desteklemektedir" dedi.

Konuşması sırasında ezan sesini duyunca konuşmasına ara veren Bahçeli, ezanın ardından ABD ve İsrail'e seslendi.

"Maskeli işbirlikçiler, Türk milletinin kutlu iradesi karşısında bozguna uğrayacaklar"

FETÖ, PKK, YPG, IŞİD ve diğer Türk düşmanlarının iç barış ve toplumsal huzuru bozamayacağını belirten Bahçeli, Türk milletinin kutlu iradesi karşısında bozguna uğrayacağını söyledi. Bahçeli, "Maskeli işbirlikçiler, rahmani görünüp şeytani emellere hizmet edenle, doğuda başka, batıda başka görünenler, Türk milletinin kutlu iradesi karşısında bozguna uğrayacaklardır. Biriliğimiz güvence, Alanya umudumuz, dünyaya açılan penceremizdir. Bu pencereden karanlık niyetler, kötü kokular asla giremeyecektir. Teminat sizlersiniz, teminat asil duruşunuzdur" diye konuştu.

"Kulun hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı var"

Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesiyle ilgili Trump'a tekrar seslenen Bahçeli, şunları söyledi:

"Kudüs'ü kirletmek, mabetlerimizi çiğnemek bölgemize kana ve şiddete havale etmek için kaos imal edenler de inanıyorum ki Müslüman Türk milletinin beddua, tepki ve direnciyle sarsılacaklardır. Mukaddesatımız kutlu varlığımızın manevi harcıdır. Bu harcı Trump istedi, Netanyahu dayattı, Siyonizm arzuladı diye kurutmak mümkün değildir, kimsenin haddi de olmayacaktır. Haçlılara Kudüs'ü dar eden irade hala yaşamaktadır. Hayasız akımlara, hain operasyonlara göğüs geren, meydan okuyan Türk İslam sancağı, pırıl pırıl Alanya ve Anadolu'nun her köşesinde parlamaktadır. Hak geldi, batıl zatin oldu. Ümitsiz olmayın, yine olacaktır. Kürsel hesaplar yerle yeksan edilecektir. Türk İslam alemi Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapmaya cüret eden sefil anlayışa karşı, haklı bir intifada ve infial içindedir. Tekrar sesleniyorum, Alanya'dan duyuruyorum, Kudüs İslam'dır, iffettir, itibardır, emanettir. İlk kıblemizin kaynağı, üç büyük mescidimizden birinin tarihi mekanıdır. Hiç kimse, hiçbir karanlık emel, gerçekleri değiştiremeyecektir. Kulun hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardır ve hepsinden, herkesten büyüktür. Allah bizimledir, duanın gücü üstümüzdedir. İnanırsak ki hücrelerimize kadar inanıyoruz, zafer mutlaka bizimdir, hezimette zalimlerin olacaktır."

Açılışı gerçekleştirilen güneş enerji santralinin önemine de işaret eden Bahçeli, çevreyi kirlemeden temiz enerji elde etmenin, hem ilçeye hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacağını kaydetti.

Alanya'ya 102 milyonluk yatırım

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, Alanya'yı büyük projelerle buluşturduklarını belirterek, "102 milyon Türk lirası değerindeki yatırımla Alanya'ya kazandırdığımız belediye hizmet binamızın, güneş enerji santralimizin temel atma ve açılış törenlerini gerçekleştireceğiz. 44 yeni aracımızı da dualarla halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Büyükşehir Yasası'yla birlikte Alanya'nın 56 kat büyüdüğüne işaret eden Yücel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2 bin 400 personelimizle, 500 iş makinesi ve aracımızla, merkez, doğu, batı mahallelerimize ve yaylalarımıza kurduğumuz 7 şantiyemizle, kaliteli, hızlı ve güler yüzlü hizmetlerimizi götürüyoruz. Kentimizin her bölgesine santim santim, ilmek ilmek hizmetlerimizi nakşediyoruz. Alara'dan Aydap'a uzanan yelpazede, sınırları ve hizmet ağı bu kadar büyüyen kentimizin insanlarına hizmet verirken, yetersiz kalan eski belediye binamızı yenilemek istedik. Göreve geldiğimiz günden itibaren büyük Alanya'ya yakışan, halkımızın daha rahat ulaşabileceği ve daha iyi şartlarda hizmet verebileceğimiz yeni belediye hizmet binamızın projesini hazırladık. En son teknolojinin kullanılacağı belediye hizmet binamız, akıllı bina özelliği, konumu, ulaşım kolaylığı, otoparkı ve sosyal donatı alanları ile de bölgenin en iyi eserleri arasında yerini alacak nadide bir yapı olacaktır. Yaklaşık 70 milyonluk bir yatırım olan belediye hizmet binamızı 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp, hizmete açacağız."

Hizmetleri yaparken önceliklerinin hiçbir zaman belediye hizmet belediyesi olmadığını kaydeden Yücel, ancak şehirlerin meydanları ile anıldığına dikkat çekerek, "Dünyanın en güzel kenti olan Alanya'ya dünyanın en güzel meydanını kazandırmak için kolları sıvadık. ve bunun için belediye binamızı buraya taşımaya karar verip, Kent Meydanı projemizi hazırladık. Alanya'nın en güzel ve en merkezi yeri olan eski binamızın olduğu o eşsiz kıymetteki bölgeyi, Kent Meydanı yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Projesi tamamlanmak üzere olan Kent Meydanımızı hayata geçirdiğimizde İskele bölgesini halkımızın kullanımına açacağız. Kent ile denizi buluşturacağız. Yeşil alanları, yürüyüş, dinlenme ve seyir alanlarıyla, kültürel objelerle, modern çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile Kızıl Kule'den başlayan ve Hacet Deresi'ne kadar uzanan 1.2 kilometrelik alana turizmin gözbebeği Alanya'ya yakışan, herkesin gıpta ile baktığı, eşi benzeri olmayan bir kent meydanı kazandıracağız" diye konuştu.

"Enerji santralinden aylık 250-300 bin TL gelir elde ediyoruz"

MHP'nin üretken belediyecilik anlayışını proje ve hizmetlerine yansıttıklarını aktaran Yücel, "Üretken belediyecilik anlayışımızın en güzel örneği olan yenilenebilir enerji kaynağı güneş enerji santralimizin açılışını birazdan hep birlikte yapacağız. Yerel ve kamu kurum ve kuruluşları arasında ülkemizin en büyük güneş enerji santraline sahip olmanın gurur ve onuruyla Toslak Mahallemizde 94 dönümlük bir alana kurduğumuz santralde 11 Temmuz'dan beri elektrik üretiyoruz. Ürettiğimiz elektriği satıyoruz ve elde ettiğimiz gelirle belediyemizin tüm elektrik ihtiyacını fazlasıyla karşılıyoruz. Güneş enerji santralimizden aylık ortalama 250-300 bin TL gelir elde ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli ve beraberindeki partililer, Alanya Belediyesi'nin devreye soktuğu güneş enerji santrali ile yine belediyenin hizmete aldığı 44 yeni aracı yerinde inceledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bahçeli: 'Tekrar Sesleniyorum, Kudüs İslam'dır, İffettir, İtibardır, Emanettir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement