Bahçeli: Üç Fazla Belediye Kazanacağım Diye Mehmetçiği Yok Sayamazsınız - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: Üç Fazla Belediye Kazanacağım Diye Mehmetçiği Yok Sayamazsınız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Huzur yaklaşıyor, terörün sonu görülüyor ve kökü kazınıyor.

30.03.2019 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Huzur yaklaşıyor, terörün sonu görülüyor ve kökü kazınıyor. Böyle bir ortamda dağda yok ettiklerinizi belediyelerde göreve getiremezsiniz. 'Üç tane fazla belediye kazanacağım, üç tane fazla oy alacağım' diyerek Mehmetçiği yok sayamazsınız" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gölbaşı'nda düzenlenen mitingde partililere seslendi. Bu seçimlerin geçmiş dönemlerdeki mahalli idareler seçimlerinden çok farklı anlam ve önemi olduğunu belirten Bahçeli, tüm vatandaşların çok olağanüstü bir durum olmadığı sürece sandığa gitmelerini istedi. Bahçeli, vatandaşlardan Cumhur İttifakı için destek istedi.

'ETRAFIMIZ ATEŞLE DOLUDUR'

Cumhur İttifakı'nın FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kurulan bir ittifak olduğunu belirten Bahçeli, geçmiş dönemlerde koalisyon hükümetlerinin ülke sorunlarına çözüm getirememesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçmenin zaruret oluşturduğunu dile getirdi. Bu sistemin devamının ülke açısından önemli olduğuna vurgu yapan Bahçeli, "Çünkü etrafımız ateşle doludur. Ülkemizde iki terör kaynağı sosyal yönden bizi huzursuz kılıyor, istikrarı bozuyor ve kardeş kavgasına sebebiyet verecek tahrikler ve provokasyonlar içerisine giriyor. Bunu aşabilmek için güçlü bir iktidarın olması lazım. Hızlı, ani karar verebilecek bir iradenin ortaya çıkması lazım. İşte bugünkü Cumhur İttifakı'nın ana gayesi böyle bir iktidarın kalıcı, istikrar sağlayıcı olması isteğidir" diye konuştu.

'ÖNCELİKLE MEMLEKETİ DÜŞÜNMEK MECBURİYETİNDESİNİZ'

TBMM eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk'un, '31 Mart seçimleri parlamenter sistemin, cumhurbaşkanlığı sisteminden intikamı olacaktır' yönündeki sözlerine tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

"Bir şahıs çıkıp '31 mart seçimleri intikam olacak' diyor. Neyin intikamı olacak, niçin intikam meselesinden bahsediyorsunuz? Bir sistem değişikliği bir intikama gerekçe olabilir mi? Bir sistem değişikliği 'Türkiye'de intikam alacağım' diyerek kardeşi kardeşe kırdıracak bir hareket olabilir mi? Bunları iyi anlamak lazım. İttifakların ruhuna iyi bakmak lazım. Arkasında önünde kim varsa bunları iyi görmek lazım. ve kararımızı da ona göre vermemiz lazım. Her zaman bir partiye mensubiyet duyabilirsiniz. Ama öyle zamanlar olur ki, partilerin üstünde düşünmek, öncelikle beka ve memleketi düşünmek mecburiyetindesiniz. İşte bugünkü Cumhur İttifakı'nın ana gayesi budur."

'BİNLERCE ŞEHİDİMİZİ UNUTAMAZSINIZ'

Devlet Bahçeli, terörle mücadelede keskin adımlar atıldığını ve Türkiye'nin bugün çok ılımlı bir noktaya doğru geldiğini kaydetti. Bahçeli, şunları söyledi:

"Huzur yaklaşıyor, terörün sonu görülüyor ve kökü kazınıyor. Böyle bir ortamda dağda yok ettiklerinizi belediyelerde göreve getiremezsiniz. 'Üç tane fazla belediye kazanacağım, üç tane fazla oy alacağım' diyerek Mehmetçiği yok sayamazsınız. Onun mücadelesini görmemezlikten gelemezsiniz. Binlerce şehidimizi unutamazsınız. O nedenle aradaki sızmaları, şöyle böyle demokrasi kavramları arasında iyi görerek hareket etmek durumundayız. Terörle mücadele nedeniyle dağa çıkamayanlar, şimdi kalkmışlar PKK'nın himayesinde mahalli idarelerde iktidar olmaya kalkıyorlar."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Bahçeli'nin konuşması

Haber-Kamera:  Özkan ARSLAN- Muhammet BAYRAM/ANKARA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli: Üç Fazla Belediye Kazanacağım Diye Mehmetçiği Yok Sayamazsınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement