Bahçeli ve Bakan Kılıç Hayme Ana Türbesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bahçeli ve Bakan Kılıç Hayme Ana Türbesini Ziyaret Etti

Bahçeli ve Bakan Kılıç Hayme Ana Türbesini Ziyaret Etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kütahya'da Hayme Ana Türbesi'ni ayrı ayrı ziyaret edip dua okudular.

01.09.2013 17:52  Güncelleme: 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kütahya'da Hayme Ana Türbesi'ni ayrı ayrı ziyaret edip dua okudular. Bahçeli konuşmasında, köksüz bir milletin olmayacağını söyledi. Bakan Kılıç da 'Selçuklu'dan Osmanlı'dan bana ne Ne Mutlu Türküm diyene.' Böyle bir şey olabilir mi Selçuklu'dan bana ne diyenin bu topraklarda ne işi var dedi.

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba Köyü'nde bugün Ertuğrulgazi'nin annesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osmangazi'nin büyükannesi olan Hayme Ana'nın kabrinin bulunduğu yerde Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri düzenlendi.

Şenliğe MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Vural Kavuncu ve Hasan Fehmi Kinay, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ile çok sayıda kişi katıldı.

Tören öncesinde ilk olarak Devlet Bahçeli, Hayme Ana Türbesi'ni ziyaret edip dua okudu. Kısa süre sonra gelen bakan Suat Kılıç da Hayme Ana Türbesi'ni ziyaret etti.

Törende sırasıyla Çarşamba Köyü Muhtarı Sakıp Karaca, Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, MHP lideri Devlet Bahçeli ve bakan Suat Kılıç konuşma yaptılar.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli törende yaptığı konuşmada, Domaniç'ten tarihe yön veren, Türklüğe ve İslam'a yol açan, aynı zamanda bu topraklarda güneş gibi parlayan yüksek vicdan sayesinde hamd olsun ki buradayız ve bu vatanın ebedi sahipleriyiz dedi.

Milletlerin mazisi bir yanda geleceğini şekillendirirken diğer yanda kaderinin yönünü belirlediğini söyleyen Devlet Bahçeli şu şekilde konuştu

Tarih içinde verilen her mücadele, yapılan her fedakarlık sonraki nesiller için bir nimet, bir fırsat ve bir hazinedir.T ürk milleti bugünlere selamet ve saadetle vasıl olmuşsa bunun gerisinde elbette geçmişin devasa katkısı, desteği ve duası belirleyicidir. Köksüz bir millet olmaz, olmayacaktır. Nitekim dünümüz gerçeğimizdir, sözümüzdür, yeminimizdir, alın yazımızdır ve kısaca varlığımızın kaynağıdır. Bu hakikate sırt dönmek kendimizi inkardan başka bir anlam taşımayacaktır. Doğaldır ki, hatıralarını yok saymış, tarihini unutmuş veya ihmal etmiş milletlerin yaşama şansı bulunmayacaktır. Şükürler olsun ki, Türk milleti böylesi bir hata ve gafletin içinde hiç olmamıştır. Kutlu ceddimizin Domaniç'ten Söğüt'e kadar bıraktığı anıları hala taptaze bir şekilde durmaktadır. Bu topraklarda İmparatorluğumuzun beşiği sallanmıştır. Bu topraklarda zaferlerimizin kına gecesi yapılmıştır. Çarşamba yaylasında üç kıtaya düzenlenecek seferlerin hazırlığı icra edilmiştir. Domaniç'ten Söğüt'e kadar uzanan coğrafi alanda, müteakip asırlarda göğsümüzü kabartacak muhteşem fetihlerimizin harcı karılmış, mayası çalınmıştır. Bu bakımdan Domaniç aleme nizam veren bir şuurun, bir heyecanın ve bir ruhun yeşerdiği, büyüdüğü ve serpildiği yerin adıdır. Burada destanlarımızın hamuru yoğrulmuştur. Burada cihan devletinin önsözü yazılmıştır. Burada cihat ve gazamızın stratejik hedefleri çizilmiştir. Buradan yükselen 400 çadırlık Türkmen varlığı dalga dalga, oluk oluk, akın akın büyüyerek; kıtaların kilidini açmış, adalet, merhamet ve asalet tebliği yapmıştır. Hoşgörülü, vicdanlı ve insanlığa dayalı yönetim modelinin ana hatları üzerine bastığımız bu topraklarda vücut bulmuştur. Kayı Boyu'nun muhterem evlatları Domaniç ve Söğüt'ü yer ve yurt tutarak insanlık için bir umut ateşi yakmıştır. Türk ve İslam medeniyeti haklı, meşru ve hasret çektiği başarılarına bu şekilde ulaşmıştır. Bu başarının arkasındaki güç hiç kuşkusuz Hayme Anamız olmuştur. Hayme Ana göçer konar bir Türkmen boyunun duası, dileği ve dirayeti olarak yarınların mehtabı, gönlümüzün mihrabı ve Türk tarihinin mihveri haline gelmiştir. Hayme Ana Türk devletini kucağında büyütmüştür. Hayme Ana İmparatorluğun sırtını sıvazlamıştır. Hayme Ana birlik ve beraberlik meşalemizi nefesiyle canlı tutmuştur.

Hayme Ana'nın Gündüz Alp'in eşi, Ertuğrul Gazi'nin annesi ve Osman Gazi'nin de ninesi olduğunu belirten MHP Lideri devlet Bahçeli Hayme Anamız, bizim medarı iftiharımız, manevi kılavuzumuzdur dedi.

HAYME ANAMIZ DEVLETTİR

Gelecek kuşakları düşünen bir ceddin torunları olduğumuzu ifade eden Devlet Bahçeli şunları kaydetti

Allah'a şükürler olsun ki, bize vatan ve millet bırakan bir soylu anlayışın ahfadıyız. Ne kadar övünsek az, ne kadar gururlansak yetersizdir ki; Hayme Anamız devlettir. Hayme Anamız vefadır. Hayme Anamız vatandır. Hayme Anamız Kızıl Elma'dır. Hayme Anamız Ertuğrul Gazi Ocağı'nın zafer bayrağıdır. Biz Hayme Ana'nın vasiyetine, 732 yıllık irfan ve tavsiyelerine sonuna kadar bağlıyız, bağlı kalacağız. İl Bilge Hatun ve Hayme Ana başta olmak üzere, bize vatan ve millet bilincini aşılayan tüm ecdadımıza layık olmak için mücadelemizi inançla sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle vefakar, cefakar ve kahraman bir Türk anası olan Hayme Ana'mızı özlemle anıyor, ona layık olabilmeyi diliyorum.Türk milleti onurlu, huzurlu, müreffeh ve saygın bir gelecek için Hayme Ana'nın yolundan gidecek; milli varlığı ve bekası için geçmişine yaraşır ve yakışır bir şekilde hareket edecektir. Bu toprakları vatan yapan aziz ecdadımızdan devraldığımız emaneti hakkıyla korumak ve kollamak bizler için şeref ve namus konusudur. Bundan taviz verilmesi en başta Hayme Ana'ya saygısızlık olacaktır ki, iki cihanda da bunun vebali ağırdır.

BAKAN KILIÇ SELÇUKLU'DAN BANA NE DİYENİN BU TOPRAKLARDA NE İŞİ VAR

Bakan Suat Kılıç da konuşmasında Hayme Ana'yı ölümünün 732'inci yılında andıklarını söyledi. Kılıç, Selçukludan, Osmanlıdan bana ne Ne Mutlu Türküm diyenlerin olduğunu ifae ederek şöyle dedi

Anaların anası Hayme Ana'nı ebediyete intikalinin 732'inci yılında burada biraya geldik, kenetlendik. 'Selçuklu'dan bana ne ne mutlu Türküm diyene' Böyle bir şey olabilir mi Osmanlı'dan Bana ne diyenin bu topraklarda ne işi var Alparslan Malazgirt kapılarını açamamış olsaydı Selçuklu'dan bana ne diyenin bu topraklarda ne işi var. 26 Ağustos 1071'de Alpaslan Malazgirt'te Anadolu'nun kapılarını açmış olmasaydı Anadolu'da bir Selçuklu medeniyeti olacak mıydı Söğüt'te, Domaniç'te, Osman Gazi, Orhan Gazi, Ertuğrul Gazi, Fatih Sultan Mehmet ,Yavuz Sultan Selim, Sultan Süleyman hanlar 624 yıl hüküm sürecek miydi Selçukludan bana ne Ne Mutlu Türküm diyene, Osmanlıdan bana ne Ne Türküm diyene demek olur mu Bu boylar bizim soyumuz, bizim boyumuzdur. Milli manevi değerlerimiz çok çabuk aşındırılmak isteniyor. Köklü medeniyetin ariflerine kulak verin. Bu topraklarda biz birliğimize birlikte yaşama iradesine aynı kararlılıkla bin yıldır sergilemişiz. Bu değerler etrafında birliğini dirliğine inanan kardeşlerimizle bin yıldır olduğu gibi uzun yıllar da birlikte yürümeye devam edeceğiz. Her zaman her yerde söyledik doğuda batıda tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet dedik. Bu Malazgirt'te de aynıdır, Mersin'de de aynıdır, Domaniç'te da aynıdır, Samsun'da da aynıdır, Diyarbakır'da da Allahın izniyle aynıdır, pusulamız şaşmaz.

Yapılan konuşmaların ardından Devlet Bahçeli ve Bakan Suat Kılıç'a Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı bezden yapılan Hayme Ana bebeği hediye etti. Bahçeli ve Kılıç şenliklerdeki temsili göç yürüyüşüne katıldı. Bakan önce yürürken Bahçeli ise arkadaki hgrupla yürümeyi tercih etti. n canlandırılmasını izledi.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Kemal ATLAN-Oğuzhan KILIÇ-Tuna İŞLEYEN DOMANİÇ,(Kütahya),(DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli ve Bakan Kılıç Hayme Ana Türbesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement