Bahçelievler'de eşine ateş ederek ağır yaralayan hasan cora hakim karşısında - Son Dakika
Güncel

Bahçelievler'de eşine ateş ederek ağır yaralayan hasan cora hakim karşısında

Haber-Kamera Halil Yılmaz İstanbul, DHABahçelievler'de eşi Ayşe Gül Cora'yı(48) kurşun yağmuruna tutarak ağır yaralayan sanık Hasan Engin Cora (53) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

08.11.2019 18:07  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera Halil Yılmaz İstanbul, DHA

Bahçelievler'de eşi Ayşe Gül Cora'yı(48) kurşun yağmuruna tutarak ağır yaralayan sanık Hasan Engin Cora (53) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Engin Cora, avukatıyla görüşememesini gerekçe göstererek, savunma yapmadı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya tutuklu sanık Hasan Engin Cora, şikayetçi olarak Ayşe Gül Cora ve avukatları katıldı. Ayşe Gül Cora'nın iki kızı Ece Cora ve Buse Cora duruşma salonu önünde bekledi. Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından başlayan ilk duruşmada sanık Engin Cora'dan savunma yapması istendi.

DURUŞMADAN ÇIKMAK İSTİYORUM

Mahkemeye dilekçe yazdığını ifade eden Engin Cora, 'Mahkeme tarafından bana gelen belgeler, 3-4 sayfadan ibarettir. Bu sebeple avukatımla da görüşemedim. Savunma için ek süre talep ediyorum. Ben duruşmadan çıkmak istiyorum, rahatsızım dedi. Mahkeme heyeti ise şüpheli sanığın çıkma talebini kabul etmeyerek söz sırasını, şikayetçi olarak katılan Ayşe Gül Cora'ya verdi.

KIZLARIMI VURACAĞI YÖNÜNDE TEHDİT ETTİ

Ayşe Gül Cora şikayetçi olduğunu belirterek evliliklerinin bozulma sebebini şöyle anlattı 'Bizim daha önce öğrenci yurdumuz, mini marketimiz vardı ancak sanık işlerini takip etmedi. Kendisi 'rahatsızım' deyip yatıyor ve beni işe gönderiyordu. Bu sebeple iflas etti. İflas sonrası durumu iyiyken her şey iyiymiş, durumu bozulunca da kendisini dışlamışız gibi bir tavır takındı. Evliliğimizin başından beri bana ve çocuklarıma psikolojik ve fiziksel baskı uyguladı. Bundan 7-8 sene önce yanımızda çalışan bir bayanla, beni aldattı. Bu olaydan sonra aynı evde kardeş gibiydik, ben sadece evde yemek yapan bir fert gibiydim. Ondan ayrılmak istedim fakat bana küfürler edip kardeşlerimi ve kızlarımı vuracağı yönünde tehditlerde bulundu

DAHA ÖNCE BENİ BALKONDAN ATMAYA ÇALIŞTI

Olay gününü de anlatan şikayetçi Cora, şüphelinin sürekli alkol kullandığını ifade etti. Cora, beyanlarını şu şekilde sürdürdü '5 Haziran günü iş yerine giderken arkadaşımla telefon görüşmesi yapıyordum. Arkamdan bir ses benimle konuşmak istediğini söylediğinde sanığı gördüm. 'Belimde silah var, seni vururum' dedi. Konuşmak istemediğimi söyledim, arkamı döndüğümde sırtımdan ateş ederek beni vurdu. Yere düştüm, yerde 4 el daha ateş etti. Bilincim yerindeydi arkasını dönüp gittiğini gördüm. Kendisi beni daha önceden de balkondan atmaya çalışmıştı. Kaynanam ve arkadaşım beni tutmuştu. Onun İçerden çıkmasını istemiyorum. Kayınvalidem kızlarıma sanığın yarım bıraktığı işi tamamlayacağını söylemiş

Mahkeme, Hasan Engin Cora'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri tarihe erteledi.

EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM

Duruşmanın ardından açıklama yapan Ayşe Gül Cora, 'Artık kadınlarımız yaşasın. Ben de çocuklarım ve kendim için yaşamak istiyorum. Onun en ağır cezayı almasını istiyorum dedi.

İDDİANAMEDEN

Bahçelievler'de 5 Haziran'da meydana gelen olay iddianamede olay şöyle anlatıldı 2 çocuk annesi Ayşe Gül Cora 33 yıllık eşi Hasan Engin Cora'nın kendisini mesajla tehdit etmesi üzerine şiksyetçi oldu. Hasan Engin Cora'nın ifadesi alındı ve üzerinden çıkan kurusıkı tabanca hakkında da işlem yapıldı, ardından Hasan Engin Cora Samsun'a geri döndü. Olay günü tabanca ile İstanbul'a gelen Hasan Engin Cora, eşi Ayşe Gül Cora'yı takip etti ve ısrarla konuşmak istedi. Ayşe Gül Cora ise bu isteği geri çevirdi. Hasan Engin Cora da 'Üzerimde silah var vururum! diyerek Ayşe Gül Cora'yı tehdit etti. Ayşe Gül Cora da 'Zaten ben ölmüşüm korkmuyorum!' diye yanıt verdi. Bunun üzerine Hasan Engin Cora, silahla Ayşe Gül Cora'ya bir kaç el ateş etti. Mermilerden 6 tanesi Ayşe Gül Cora'nın vücuduna isabet ederken, Hasan Engin Cora ise olay yerinden kaçtı. Ayşe Gül Cora tedavisi için hastaneye kaldırılırken, Hasan Engin Cora, Ayşe Gül Cora'nın yoğun bakımda tedavi gördüğü hastaneye gitti. Ancak hastane bahçesinde görevli polisler tarafından şüpheli hareketleri üzerine yakalandı. İddianamede şüpheli Hasan Engin Cora'nın Kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıl ile Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçundan da 3 yıla kadar hapsi istendi.

Bahçelievler\'de eşine ateş ederek ağır yaralayan hasan cora hakim karşısında
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçelievler'de eşine ateş ederek ağır yaralayan hasan cora hakim karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı
    18:36 Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde otomobille çevreye rahatsızlık veren 33 kişi ve 26 araca toplam 111 bin 135 TL para cezası uygulandı. Eşref Bitlis Parkı ve çevresinde vatandaşlara rahatsızlık veren şahıs ve araçlar ihbar üzerine polis ekipleri tarafından tespit edildi. Uygulama sonucunda 33 kişiye 'Çevreye rahatsızlık vermekten' 32 bin 241 TL idari para cezası, 26 araca ise toplam 78 bin 894 TL trafik cezası kesildi.

  • Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor
    18:35 Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, hizmet çantaları boş, projeleri olmayan ve anketlerde geride kalan adayların sadece iftira attıklarını belirtti. Tütüncü, Serik ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap ederek, trafik ve ulaşım sorunlarını çözecek projelerle göreve talip olduklarını vurguladı. Ayrıca, tapu ve imar problemlerini çözmek, tarımsal üretimi desteklemek ve özgürlükleri artırmak için çalışacaklarını söyledi.

  • Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi
    18:34 Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi

    Martı TAG ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 'Martı TAG uygulamamız aynen devam etmektedir, erişim engeli söz konusu değil. İstanbul'un en büyük ulaşım camiasıyız, davamızı kazanacağız' dedi.

  • Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı
    18:34 Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç birbirine çarptı ve 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi
    18:33 MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi

    MHP MYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için vatandaşlardan destek istedi. Kayrıcı, İskilip'in eksiklerini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve halka yalan söylemeyeceklerini belirtti. MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve MHP İskilip İlçe Başkanı Mehmet Aktaş da Sağlam için destek istedi.


Advertisement