Bahçelievler'de Öldürülen 7 TİP'li Anıldı - Son Dakika
Güncel

Bahçelievler'de Öldürülen 7 TİP'li Anıldı

Bahçelievler\'de Öldürülen 7 TİP\'li Anıldı

Bahçelievler'de 8 Ekim 1978'de öldürülen 7 TİP'li öğrenci, öldürüldükleri yerde anıldı.

08.10.2012 14:55  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçelievler'de 8 Ekim 1978'de öldürülen 7 TİP'li öğrenci, öldürüldükleri yerde anıldı Bahçelievler'de 8 Ekim 1978'de öldürülen 7 TİP'li öğrenci, öldürüldükleri yerde anıldı.

34 yıl önce öldürülen TİP'li öğrenciler Serdar Alten, Latif Can, Faruk Ersan, Efraim Ezgin, Salih Gevenci, Hürcan Gürses ve Osman Nuri Uzunlar; Ankara Tabip Odası, Devrimci 78'liler Federasyonu, Halkevleri, Halkların Demokratik Kongresi Bileşenleri, ÖDP, Türk Tabipleri Birliği, TKP, Türkiye İşçi Partili ve "Genç Öncülü Yoldaşları" tarafından öldürüldükleri yer olan Bahçelievler 15. sokakta anıldı. Adnan Ötüken Parkı'nda toplanan katılımcılar sloganlar atarak, sokağa doğru yürüyüşe geçti. "Faşist katillere ileri demokrasi... Hesabını soracağız" pankartının arkasında yürüyen grup, "Katiller serbest, adalet istiyoruz", "Faşizme karşı omuz omuza", "Katil devlet hesap verecek", "Katillerden hesabı devrimciler soracak", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" şeklinde sloganlar attı.

-"KATİLLERİN SERBEST BIRAKILMASI, KORUMA VE KOLLAMANIN DEVAMIDIR"-

Ortak basın açıklamasını okuyan ÖDP Temsilcisi Haydar İlker, devrimcileri katleden darbecilerle hala hesaplaşılamadığını, Bahçelievler katliamını yapan katillerin, yargı reformu adı altında serbest bırakıldığını söyledi. Katliamcıları serbest bırakmanın, yargı yolu ile "affetmenin" yeni katliamların çağrıcılığı olduğunu vurgulayan İlker, şöyle konuştu:

"Sivas katliamcılarının zaman aşımıyla kurtarılmasına "Hayırlı olsun' diyen Başbakan, Bahçelievler katliamcılarının hapisten çıkarken "Pişman değilim, görevimi yaptım' demesine zemin hazırlıyor. Yedi yoldaşımızın acımasızca katledilmesi kamuoyunun vicdanını ciddi bir biçimde yaralayan bir olaydır. Katillerin serbest bırakılması, yıllardır süren koruma ve kollamanın devamıdır. Bu katliam devlet-sivil çete işbirliğiyle işlendi. Bu nedenle suç ortaklığı hep devam etti. Şimdi de gözlerini iyice karartıp özel yasa çıkardılar. Kendilerinin de itiraf ettiği gibi yasayı tam da bunlar için hazırladılar, yalnızca isimlerini yazmadılar. Katliamcıların aklanması, yeni katliamlara davetiye çıkartmaktır. Faşizme karşı mücadeleyi hep birlikte yükseltelim."

-"YARGIYA VERİLEN GÖREV, ÇIKARILAN BİR KANUNLA YAPILIYOR"-

Avukat Erşen Sansal da aradan 34 yıl geçmesine rağmen Bahçelievler'de yaşanan katliamı da katliamda yitirdikleri arkadaşlarını da unutmadıklarını söyledi. Özel af niteliği taşıyan ve adına yargı reformu denilen bir düzenlemeyle Bahçelievler Katliamı'nın katillerinin serbest bırakıldığını belirten Sansal, "Yargıya verilmiş olan bir görev, çıkarılan bir kanunla yapılıyor. Yargının fonksiyonu, kanunla yapılıyor. Yargı, adaletten koparılıp uzaklaştırılıyor. Bahçelievler katliamının uzantısında, bu katliamın içinde yer aldığı ortam sürüp gidiyor. Katillerin salınmasıyla, Bahçelievler katliamının kurbanları bir kez daha katlediliyor. Bahçelievler katliamının 34. yıldönümünde bugün, yine onların katledildiği evin önünde, onların anılarıyla, onlarla birlikteyiz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bahçelievler'de Öldürülen 7 TİP'li Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement