RENK DEĞİŞTİRMEYEN TRAFİK IŞIĞI; YAYAYA KIRMIZI, ARAÇLARA HEP YEŞİL - Son Dakika
Güncel

RENK DEĞİŞTİRMEYEN TRAFİK IŞIĞI; YAYAYA KIRMIZI, ARAÇLARA HEP YEŞİL

BAHÇELİEVLER Elvan Sokak'taki trafik ışıkları günün her saatinde araçlar için yeşil, yayalar için de kırmızı yanıyor.

17.08.2022 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAHÇELİEVLER Elvan Sokak'taki trafik ışıkları günün her saatinde araçlar için yeşil, yayalar için de kırmızı yanıyor. Mahalle sakinleri ise bu durumun hem araç sürücüleri hem de yayalar için risk oluşturduğunu söylüyor. İBB yetkilileri ise trafik ışıklarının, var olan butona basılmasıyla yayalara yeşil yandığını iddia etti.

Trafik ışıkları, bir yandan trafik akışını düzenlerken bir yandan da kaza riskini azaltıyor. Hem yayaların hem de sürücülerin hayatını kolaylaştıran ışıklar Bahçelievler Elvan Sokak'ta hatalı yanıyor. Otobüs duraklarının olduğu, minibüs, otomobil ve motorların geçiş için sıkça kullandığı sokakta araçlar için hep yeşil ışık yanarken, yayalar için de hep kırmızı ışık yanıyor. Işığa bakarak yolun karşısına geçmek isteyen yayalar bekledikleriyle kalırken, sokaktan çıkan araçlar ise yeşil ışık yandığı için yolda hiç durmadan ilerliyor. Sürücüler ve yayalar, risk oluşturduğu için durumun düzeltilmesini istiyor.

"KAZA OLUYOR"

Bahçelievler'de esnaf olan ve iş yerine gitmek için her gün bu yolu kullanan araç sürücüsü Arif Özen, "Burada araçlar sık sık gidip geliyor, ters yön olarak da kullanıyorlar. Yetkililere daha önce de bildirdik ama kimse ilgilenmedi. Gerekenin yapılmasını istiyoruz. Devamlı kullanıyorum ben bu yolu. Karşı taraftan da aradan çıkış var. Gelen arabalarla çıkan arabalar çarpışıyor, kaza oluyor" dedi.

"KARŞIYA GEÇMEK İÇİN 15 DAKİKA BEKLEDİM"Yolun karşısına geçmek için bekleyen Arife Gözcü de, "Şu anda karşıya geçmek için 15 dakikadır bekliyorum. Ben de çok farkında değildim, sürekli kullandığım yol. 15 dakika bu kısa yolda beklemememiz lazım. En fazla 3 dakika beklememiz lazım. Burası ana yol değil, yayanın sürekli kullandığı bir yol" diye konuştu.

"BİZE DUR, HERKESE GEÇ... RİSKLİ"Bahçelievler'de yaşayan Özlem Alcan ise, "Burayı kullanıyorum. Hiç yeşil yanmıyor, sebebini bilmiyoruz. Hep bize dur, herkese geç. Fark ettiğimden beri hep kırmızı yanıyor. Kendimiz sağa sola bakıp geçiyoruz. Işığın yardımıyla falan geçemiyoruz. Genci de yaşlısı da kendi imkanlarıyla geçiyor. Riskli. Bizimki bir nebze ama burada yaşlılarımız da çok onlar için daha riskli" ifadelerini kullandı.

"BURANIN YEŞİL YANDIĞINI GÖRMEDİM"Elvan Sokak'ta esnaf olan annesiyle birlikte her gün burada duran 8 yaşındaki Mahir Budak da, "Karşıdan karşıya geçerken düğmeye basıyorum. Burada yeşil yanmıyor. Buranın yeşil yandığını hiç görmedim. Bu tehlikeli. Araba çarpması ve kavga olabilir. Ben karşıdan karşıya geçerken sağıma ve soluma bakıyorum" dedi.

Bu arada İBB yetkilileri ise sözkonusu trafik ışıklarının, var olan butonlu basılmasıyla yayalara yeşil yandığını öne sürdü.

RENK DEĞİŞTİRMEYEN TRAFİK IŞIĞI; YAYAYA KIRMIZI, ARAÇLARA HEP YEŞİL
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel RENK DEĞİŞTİRMEYEN TRAFİK IŞIĞI; YAYAYA KIRMIZI, ARAÇLARA HEP YEŞİL - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement