Bahçeşehir Korosu Bu Sene Türkiye'yi Anlattı - Son Dakika
Güncel

Bahçeşehir Korosu Bu Sene Türkiye'yi Anlattı

Bahçeşehir Korosu Bu Sene Türkiye\'yi Anlattı

BAHÇEŞEHİR Koleji'nin 23 yıldır her sene düzenlediği Geleneksel Müzik Gecesi'nin bu seneki teması "Seslerimiz farklı, sevdamız bir: Türkiye" oldu.

05.06.2017 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAHÇEŞEHİR Koleji'nin 23 yıldır her sene düzenlediği Geleneksel Müzik Gecesi'nin bu seneki teması "Seslerimiz farklı, sevdamız bir: Türkiye" oldu. Dansçılar ve koro ile birlikte binin üzerinde Bahçeşehir Koleji öğrencisi ve öğretmeninin hazırladığı gecede yaşanan müzik şöleni konukları büyüledi.

Öğrencilerin Türkiye'nin farklı yörelerinden çeşitli eserleri seslendirdiği gecede ayrıca Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel'in yaptığı " Ne kadar farklı olursak olalım bunları birer zenginlik olarak kabul edeceğiz. Ama o kadar çeşitlilik içerisinde tek bir sevdamız olacak, o da Türkiye sevdası. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyet düzeyine ulaşmak için uğraşacağız" konuşması salondan büyük alkış topladı.

"BÜTÜN YÖRELERİN RENKLERİ BİZİMDİR. YETER Kİ SEVDAMIZ TÜRKİYE OLSUN"

Yücel konuşmasında şunları söyledi:

"23 yıldır her sene aralıksız müzik gecemiz oluyor. Çeşitli temalarla bugünü birlikte geçiriyoruz. Bu akşamki şölenimiz Türkiye. Türkiye'nin renkleri, sesleri, Doğusuyla Batısıyla, Kuzeyiyle, Güneyiyle bütün renklerimizi burada beraberce ortaya koyacağız. Bugün dünyadaki en büyük sıkıntı ve problemin birlikte yaşam kültürü olmadığı yerlerde olduğunu görüyoruz. Onun için anaokulundan başlayarak çocuklarımıza bilim, teknoloji, yabancı dilin ve sınavlarının yanında kendi kültürlerinden de ayrılmasın istiyoruz. Bütün kültürler bizimdir diyoruz. Bütün yörelerin renkleri, çiçekleri bizimdir diyoruz. Yeter ki sevdamız Türkiye sevdamız olsun. Bu anlamda bu özveriyle gece gündüz çalıştığımızı bilin. "

Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümit Tokcan da Atatürk'ün sevdiği 2 türküyü seslendirerek konuklara duygusal anlar yaşattı.

Gecede DHA'ya konuşan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise şunları söyledi:

"Danslar ve koroyla birlikte binin üzerinde öğrencimiz ve öğretmenimiz bu geceye emek verdiler. Bu sene 23. yılımız ve kurulduğumuz ilk yıldan bu yana geleneksel olan müzik gecemize devam ediyoruz. Bütün bir yıl çocuklarımız heyecanla bu gece için hazırlanıyorlar. Yetenek ve çalışmalarını ortaya koyuyorlar. Yine böyle keyifli bir gece için buradayız. Ağırlıklı olarak ilkokul ve ortaokul grubundan öğrencilerimiz var."

"Biz çocuklarımızın geleceğine ve bugününe dair sadece akademik altyapılarından sorumlu olmadığımızı düşünüyoruz. Bu konuda onlara çok iyi bir altyapı hazırlıyoruz ama bununla birlikte temeli bugünlerde atıldığında kalıcı olan sanata, spora dair ilgilerini de desteklemeye, onlara rehberlik etmeye çalışıyoruz. Çünkü onların tam anlamıyla hayata hazır bireyler olmasını, her yönüyle gelişmiş çocuklar olmasını arzu ediyoruz. Müziğe dair tutkumuz, ilgimiz ve öğrencilerimize desteğimiz de buradan kaynaklanıyor" diye konuşan Dağ, sözlerini şöyle noktaladı:

"BİZE FARKLILIKLARIMIZI VE BU FARKLILIKLARIN ZENGİNLİĞİMİZ OLDUĞUNU HATIRLATACAKLAR"

"Bizim topraklarımız dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri ve bu nedenle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölge. Kültürel zenginliğe sahip. Çocuklarımız da bugün bu perspektiften bakarak bize Türkiye'nin 7 bölgesinden farklı nağmeler ve danslar sunacaklar. Bize bir defa daha topraklarımızın kadim kültürünü, farklılıklarını ve bu farklılıkların zenginliğimiz olduğunu hatırlatacaklar. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeşehir Korosu Bu Sene Türkiye'yi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement