Bahçıvan Adayları Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bahçıvan Adayları Ders Başı Yaptı

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen bahçıvanlık eğitimlerinin yeni dönemi Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katılımıyla başladı.

10.04.2018 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen bahçıvanlık eğitimlerinin yeni dönemi Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in katılımıyla başladı. Başkan Taşdelen, "Biz kentimizin en değerli arsalarına rezidans ya da AVM yapmıyoruz. Yüzme havuzları, kültür merkezleri, kreşler, Çankaya Evleri, sosyal tesisler yapıyoruz. Çünkü o arsalar halkın arsaları" dedi.

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen bahçıvanlık eğitimlerinin yeni dönemi Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in katılımıyla başladı. Kursun bu yılki bölümü 315 kursiyerin katılımıyla başladı. Yılmaz Güney Sahnesi'nde düzenlenen kursun ilk gününde Başkan Taşdelen de kursiyerleri yalnız bırakmadı. Daha önce Ankara Üniversitesi ile birlikte verilen eğitimleri bu yıl Çankaya Belediyesinin tek başına verebilecek noktaya geldiğini belirterek konuşmasına başlayan Taşdelen, "Çankaya Belediyesi tarihinin en büyük yatırım programını uyguluyoruz ve bir büyükşehir belediyesi ölçeğinde projeleri hayata geçiriyoruz. Bizim farkımız şu; biz kentimizin en değerli arsalarına rezidans ya da AVM yapmıyoruz. Biz kentimizin en değerli arsalarına yüzme havuzları, kültür merkezleri, kreşler, Çankaya Evleri, sosyal tesisler yapıyoruz. Çünkü o arsalar halkın arsaları" ifadelerini kaydetti.

Çalışmalar sayesinde Çankaya'nın Türkiye'nin en yeşil ilçelerinin başında geldiğini vurgulayan Taşdelen, "Geçtiğimiz 4 yılda 480 bin metrekare yeni yeşil alanı Çankaya'ya kazandırdık. Amacımız, herkesin benim belediyem dediği bir belediye yaratmak. Çünkü Çankaya Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçesi, ona layık olmamız lazım" ifadelerini kullandı. Taşdelen, kursa katılan bahçıvan adaylarına başarılar diledi.

Taşdelen'in konuşmasının ardından kursiyerler ders başı yaptı. "Küçük ev bahçeleri tasarım ilkeleri" konusunun işlendiği ilk dersi Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Zeynep Özen verdi. Vatandaşların ücretsiz olarak yararlandığı kurs süresince, toprak hazırlığı, iç mekan bitkileri üretim ve bakımı, yağmur suyu hasadı, arıcılık, doğal yöntemlerle sebzecilik, dikey bahçecilik, sebze hastalıkları ve zararlıları, meyve, gül, çalı ve bağ budaması, meyve türlerinin yetiştirilmesi ve bakımı, meyve hastalıkları ve zararlıları, mevsimlik, çok yıllık bitkiler ile gül üretimi ve bakımı gibi birçok konu anlatılacak. Kursiyerler, Uğur Mumcu Parkı'nın içinde bulunan Çansera'da öğrendiklerini uygulayarak pekiştirme imkanı da bulacak. Kursiyerler, 20 Nisan'da tamamlanacak eğitim ile katılım belgesi almaya hak kazanacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bahçıvan Adayları Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement