Bahoz'un Adamı Van'da Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Bahoz'un Adamı Van'da Yakalandı

Bahoz\'un Adamı Van\'da Yakalandı

Van'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Ekiplerince gerçekleştirilen ve aralarında 4 PKK terör örgütü mensubunun silahlarıyla birlikte ve bunlara yardım yataklık eden 9 kişinin gözaltına alındığı operasyonun detaylarını Van Valisi Münir Karaloğlu açıkladı.

12.09.2011 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Ekiplerince gerçekleştirilen ve aralarında 4 PKK terör örgütü mensubunun silahlarıyla birlikte ve bunlara yardım yataklık eden 9 kişinin gözaltına alındığı operasyonun detaylarını Van Valisi Münir Karaloğlu açıkladı. PKK'lı teröristlerden sahte kimlikli M. S. A'nın örgütün üst düzey yöneticisi ve Suriye Uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'e yakın bir isim olduğu belirtildi. Vali Karaloğlu, M. S. A'nın 1998 yılında Ordu Evi önünde askeri araca yapılan saldırı ile Vali Hikmet Tan'a yapılan bombalı saldırıda bizzat bulunduğu belirtildi. Van'da yapılan istihbari çalışmalar sonrası 3 gün önce Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 4 PKK'lı ile bunlara yardım yataklık eden 9 kişinin emniyetteki sorgusu sürerken, alınan ilk ifadelerde PKK'lıların Van'ı kana bulamak için geldikleri belirlendi. Van'da İskele Caddesinde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Askeri Lojmanların çevresinde kiralık bir otomobille keşif yaparkan yakalanan M. S. A. 'nın 14 yıldan beri örgüt içinde bulunduğu, 1998 yılında 1 kişinin öldüğü Ordu Evi önünde askeri araca yapılan saldırı ile 3 kişinin hayatını kaybetiği 24 kişinin de yaralandığı Vali Hikmet Tan'a yapılan bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve örgütte üst düzey bir sorumlu olduğu belirlendi. PKK'lılardan birinin Suriye uyruklu, birinin İran uyruklu olduğuna dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, PKK'lıların sansasyonel eylem için Van'a geldiklerini söyledi.

BAHOZ'UN ADAMI

Yakalanan PKK'lıların yapılan sorgularında operasyonun detaylarıda ortaya çıktı. Uzun süre teknik takip ve istihbari çalışmalar yapan polis, aynı anda çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Yakalanan PKK'lılardan M. S. A'nın PKK'nın silahlı güçlerini yöneten lider konumundaki Suriye Uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'e yakın bir isim olduğu belirlendi. Yakalanan diğer üç PKK'lının örgüt içinde eğitim gördükten sonra Van'a gönderildikleri ve yaşlarının ise 20-21 olduğu ifade edildi. Vali Karaloğlu, ailelere seslenerek çocuklarına sahip çıkmalarını ve bazı kesimler tarafından kullanılmalarına izin verilmemesini istedi.

PKK'LILARLA BİRLİKTE CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Örgütün Van'daki eylem şifreleri çözülürken, örgüt mensuplarının Kandil'den emir aldıkları özel bir iletişim cihazının da ele geçirildiği belirtildi. Yapılan operasyon sonrası PKK'lı teröristlerle birlikte, 4 adet F1 savunma tipi Rus yapımı el bombası. 2 adet uzun namlulu silah ve bunlara ait şarjör. 180 adet fişek. 1 adet uzi marka silah. Bu silahlara ait 5 şarjör ve 70 adet fişek. 1 adet Glock marka silah ve 3 adet şarör. Cep telefonları, terörist grubun haberleşmede kullandıkları eylem talimatı aldıkları değerlendirilen radyo. Cep radyosu içine gizlenmiş vaziyette şifrelerin bulunduğu döküman. Şahısların üst aramasında örgütsel faaliyetlerde kullanmak üzere 5 bin 755 Türk Lirası ve 1500 Euro ele geçirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahoz'un Adamı Van'da Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement