Bahrein Merida patronu hakkında doping iddiası - Son Dakika
Spor

Bahrein Merida patronu hakkında doping iddiası

Bahrein Merida patronu hakkında doping iddiası

Doping, bisiklet dünyasında bir kez daha gündeme geldi.

25.05.2019 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doping, bisiklet dünyasında bir kez daha gündeme geldi. Söz konusu Aderlass Soruşturması, 27 Şubat 2019'da Alman doktor Mark Schmidt'in başında bulunduğu grubun göz altına alınmasıyla başlamıştı. Bisikletin yanı sıra kuzey disiplini sporcuları da bu soruşturma kapsamına alınmıştı. İki aktif bisikletçi, Sloven Kristijan Koren ve Hırvat Kristijan Durasek'in ceza almasının birkaç gün sonrasunda, yeni bir soruşturma dalgası ufukta görünüyor.

Fransa medyasından Le Monde ve İtalya medyasından Corrirere Della Sera'nın haberlerine göre Bahrein Merida takımının sportif direktörü Milan Erzen, Mark Schmidt'in kurduğu organizasyonla iletişime geçtiği için suçlu bulundu. Günümüzün en önemli bisikletçilerden Primoz Roglic'in dahi adının karışabileceği bu soruşturmada iddia edilene göre Milan Erzek'in amacı Almanya menşeili doping organizasyonundan kan dopingi temin etmek.

Sloven bisikletçiler Uluslararası Bisiklet Federasyonu'nun (UCI) radarında

De son côté, l’Union cycliste internationale a confirmé à Cyclingnews qu'elle suivait depuis 2015 les activités de plusieurs ressortissants slovènes, y compris des coureurs et dirigeants d'équipe. "Toute implication concernant mon implication dans Aderlass est absolument fausse et sans fondement", répond de son côté Milan Erzen. Toutefois, Le Monde explique que l'UCI a récemment demandé au patron de Vincenzo Nibali de se munir d'une licence UCL étant donné son rôle chez Bahreïn-Mérida, qui compte compte six coureurs slovènes.

UCI, 2015 yılından beri Sloven uyruklu bisikletçileri ve takım yöneticilerini takip eden Cyclingnews'in (Bisiklet sporu hakkında haberler üreten bir internet sitesi) bu konudaki iddialarını doğruladı. Milan Erzen cephesi ise "Benim Aderlass organizasyonu ile alakam olduğunu öne süren tüm iddialar yanlıştır ve temelsizdir." açıklamasını yaptı. UCI, tüm bunların ardından, Vincenzo Nibali'nin patronundan Bahrein Merida takımındaki görevinden ayrılmasını talep etti.

Bahrein Merida, 2017 yılında kurulmuştu. Merida'nın kadrosunda tam altı Sloven bisikletçi bulunuyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Bahrein Merida patronu hakkında doping iddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement