Başkanvekili Temel'den Birim Müdürlerine Veda Yemeği - Son Dakika
Güncel

Başkanvekili Temel'den Birim Müdürlerine Veda Yemeği

Başkanvekili Temel\'den Birim Müdürlerine Veda Yemeği

Belediye Başkanvekili Serhat Temel meclis üyeleri ile birlikte Batman Belediyesi birim müdürlerine yönelik bir veda yemeği verdi.

14.03.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Veda yemeğinde konuşan Başkanvekili Temel, "Bütün saldırı ve baskılara rağmen 5 yıl boyunca bizimle birlikte çalışma cesareti gösteren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

TPAO Kristal Parkta düzenlenen veda yemeğine BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP PM Üyleri Güntay Uzun ve Nezir Gülcan, BDP Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Belediye Eşbaşkan Adayları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, il genel ve belediye meclis üyeleri ile belediye icra müdürleri katıldı. Yemekte konuşan Belediye Başkanvekili Serhat Temel, "Bütün saldırı ve baskılara rağmen 5 yıl boyunca bizimle birlikte çalışma cesareti gösteren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

'Baskılara rağmen binlerce kararı hayata geçirdik'

Belediye hizmet döneminin sonuna gelindiği için belediye seçilmişleri ve bürokratlarını buluşturan bir yemekle bir araya gelmek istediğini vurgulayan Başkanvekili Temel, "5 yıllık zaman zarfı içinde sanırım 60 ay yani 60 toplantı ve binlerce karara birlikte imza attık. Bu kararların büyük çoğunluğu Batman'ın ve halkın yararına olan kararlardı. Bu vesileyle hepinize emeğiniz ve çabanız için teşekkür ediyorum. Bu beş yılda Batman'a birim müdürleri ve amirleri olarak bu halka iyi hizmet ettiğinize inanıyorum. Çok fazla uzatmak istemiyorum, bugün aramızda olması gereken Belediye Başkanımız Nejdet Atalay ve belediye meclis üyelerimiz hala tutuklu Onları da bu vesileyle anıyor ve selamlıyorum. Batman Belediyesi'ne bu 5 yılda yapılan bürokratik engellemeler, yargı müdahaleleri, müfettiş marifetiyle soruşturmalara rağmen aldığımız binlerce kararı başarı ile uyguladığımıza inanıyorum. Belediye başkanımızdan, meclis üyelerimize, birim müdürlerinden çalışanlarımıza kadar pek çok tutuklama, gözaltı ve baskılara maruz kaldık. Tüm bunlara rağmen kente hizmet etmemizi engelleyemediler. Biz bu halkın gücüyle bu yönelimleri boşa çıkardık, tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

'Sistem partileri olsaydı belediye kapısını kilitleyip giderlerdi'

"Bu belediye sistem partilerinin elinde olsaydı ve bu kadar yönelime maruz kalsaydı, belediyenin kapısını kilitleyip giderlerdi" diyen Eşbaşkan Adayı Sabri Özdemir de"Ama beş yıl boyunca arkadaşlarımız büyük emek ve fedakarlıkla bu halka hizmet etmeye çalıştılar. Onurlu ve cesaretle çalıştılar. Bu devlet her yöntem ve şekilde belediyelerimize partimize yöneldi. Müfettişlerle aylarca belediyeye kurulup arkadaşlarımızın açıklarını yakalamak istedi. Rüşvet, hırsızlık, yolsuzluk arıyorlardı, bunlarla arkadaşlarımızı suçlamak istiyorlardı, fakat hiçbir şey bulamadılar. Arkadaşlarımızın tutuklanmasının tek nedeni siyasi. Ama bu arkadaşlarımızı tutuklamakla hiçbir sonuca ulaşamadığını bugün çok daha iyi görüyoruz. Bizler de kararlarımızı halkımızla birlikte alıp uygulayacağız, o arkadaşlarımız döndüğünde onlarla birlikte kararlarımızı alıp bu halk için hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz. Bugün burada bir araya gelmiş olan belediyemizin çalışanları ile birlikte önümüzdeki beş yılda birlikte çalışacağız. Bunun heyecanı var" dedi.

'5 yıl bizimle olmanız cesaret örneğiydi'

"Artık eski meclis olmayacak. İcra biriminde olan arkadaşlarla bundan sonra yürüteceğimiz çalışmalar olacak. Hüzün ve heyecanı aynı anda yaşıyorum" diyen Eşbaşkan Adayı Gülistan Akel ise"5 yıl önce başlarken sayın Nejdet Atalay başkanımızla 8 ay boyunca heyecanla 5 yıllık stratejik planlamamızı hazırladık. Başkanımızın tutuklanmasıyla baskı ve yönelimler altında çalışmalarımızı yaptık. Zor geçen günlerdi. 5 yıl boyunca icracı arkadaşlarımızın bizimle birlikte olması, bir cesaret ve fedakarlık örneğiydi. Çünkü o yönelimler altında bu belediyede çalışmak ateşten gömlekti. Sizlere emeğiniz için teşekkür ediyor, cesaretinizden dolayı ise kutluyorum. Önümüzdeki dönemde de eşbaşkanlar olarak sizlerle aynı heyecanla yürüteceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

'Seçilmişler 5 yıl, bürokratlar emekliliğe dek bu yükü taşır'

Yemekte son olarak konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise belediyenin seçilmişleri ve bürokratlarının bir arada olmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Sonuçta Hepimiz halkın iktidarının yaşam bulabilmesi, gerçekleşebilmesi için halka söz vermiş insanlarız. Bürokratlarımızla seçilmişlerimizle birlikte çalışan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok değerli bir hizmet verdikleri, çok anlamlı bir hizmet verdiklerini biliyoruz. İşin içinde hizmet olduğu halde nasıl hedef alındıklarını belediyemizin önüne nasıl kamyonların dikildiğini, kendi hizmet alanlarına, kendi yönetimlerine dair nasıl siyasi operasyonlarla kast edildiğini bizler biliyoruz. Yine bürokrat arkadaşlarımız burada. Sizler her zaman buradasınız, emekli oluncaya kadar bu yük sizin omuzlarınızda. Bizim merkezi yönetimin görev ve yetkilerini yerelle paylaşabilmesi ve yerelin güçlendirilmesi projemiz sokaktan merkeze kadar örgütlenmeyi hedefler. Sokağın söz, karar ve yetki sahibi olduğu gerçeğine işaret eder, projemiz olan demokratik özerkliğin hayata geçmesi durumunda sizlerin sorumlulukları kat be kat daha fazla olacak. Seçilmişler 5 yıl görev alır, ama siz bu görevleri icra eden arkadaşlarımız olarak alınan bu kararları emekli oluncaya kadar yerine getirmekle sorumlusunuz" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Başkanvekili Temel belediye meclis üyeleri ve icra müdürlerine plaket verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkanvekili Temel'den Birim Müdürlerine Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement