BAKA, Sağlık Turizminde Saha Çalışmaları Tamamladı - Son Dakika
Güncel

BAKA, Sağlık Turizminde Saha Çalışmaları Tamamladı

BAKA, Sağlık Turizminde Saha Çalışmaları Tamamladı

Sağlık turizmi kümelenmesinde çalıştayla yol haritası belirlenecek

21.03.2013 10:02  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya Valiliği önderliğinde Birleşmiş Milletler'in (BM) desteğiyle başlattığı turizmin çeşitlendirilip 12 aya yayılmasında büyük önem taşıyan 'Sağlık Turizmi Kümelenmesi'nde saha çalışmalarını tamamladı. Sağlık kuruluşları, seyahat acenteleri, sigortacılar, hava yolu şirketleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve ilgili diğer paydaşlarla ayrı ayrı gerçekleştirdiği görüşmelerde, sağlık turizmi ile ilgili görüş, değerlendirme ve önerilerini alan BAKA, ihtiyaç analizi bulgularının duyurulacağı ve mevcut durum analizinin paylaşılacağı çalıştay gerçekleştirerek yol haritasını belirleyecek.

Bölgede ekonomik kalkınmanın sağlanması amacıyla kümelenme potansiyeli olan sektörleri tespit edip, kümelenme potansiyeli olan sektörlerde ulusal ve uluslararası işbirliği ağları oluşturmaya çalışan BAKA, Antalya ile Isparta ve Burdur'u da kapsayan sağlık turizmi kümelenmesindeki saha çalışmalarında ilgili sağlık turizmi sektörünün önemli paydaşlarının yöneticileri biraraya geldi. Kümelenme çalışmasında, sağlık sektöründe tüm kurum ve kuruluşlarla birebir görüşmelerle sorunlar ilk ağızdan tespit edildi. 27 Kasım 2012'de Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın başkanlığındaki toplantıyla başlayan 'Batı Akdeniz Sağlık Turizmi Kümelenme Çalışmaları'nda saha çalışmalarında: BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi uzmanları Sadettin Dikmen, Esra Alagöz Kaya ve Selin Şen sağlık turizmi sektöründe söz sahibi kamu ve özel kuruluşları ile görüşmeler yaptı.

THY'DEN REFAKATÇİYE İNDİRİM VE FAZLA BAGAJ HAKKI

BAKA. sağlık turizmi saha çalışmalarının son etabında THY Akdeniz Bölge Müdürü Ömer Durna'yı ziyaret etti. THY olarak sağlık turizminin geliştirilmesi için her türlü katkıya hazır olduklarını belirten Ömer Durna, bu amaçla ulaşım sektöründe en büyük desteği sağlayarak hasta refakatçisine % 50 indirim ve fazla bagaj hakkı gibi ayrıcalıklar tanındığını söyledi.

Medisu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Seyfettin Yahşi de, hastanelerin birbirlerini desteklemeleri gerektiğini, her alanda rekabetin yanlış olduğunu ve kalkınmanın beraber hareket ederek gerçekleşeceğini vurgulayıp hastanelerin iyi oldukları alanda uzmanlaşmalarının faydalı olacağını söyledi. Talya Tıp Merkezi Genel Müdürü Op.Dr. Mehmet Abay ise, sağlık turizminde spesifik alanlarda yoğunlaşarak pazarlama yapmanın faydalı olacağı önerisinde bulundu.

Akdeniz Şifa Hastanesi Genel Müdürü Ebubekir Aktaş da, Antalya'nın 'Sağlık Serbest Şehri' ilan edilmesinin, Sağlık Serbest Bölgesi kurulmasından daha önemli olduğunu ve bundan hem bölgenin hem de ülkenin faydalanabileceğini ifade etti. Almanya'da özellikle yaşlılara yönelik rehabilitasyon ve yaşlı bakımı konusunda büyük eksiklik ile ihtiyaç olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda çalışması gerektiğini ifade eden OFM Antalya Hastanesi Medikal Direktörü Op.Dr. Ahmet Arslantaş, her ülkenin ihtiyacına göre sağlık turizmi yapılması gerektiğini, örnek olarak da Araplar'ın check-up talep ettiklerini ve bu ülkeye yönelik olarak bu alandaki hizmetin pazarlanması gerektiğini söyledi.

"KÜMELENME İLE SEKTÖRDE GÜÇBİRLİĞİ SAĞLANABİLİR"

Sağlık turizminin önemli paydaşlarından olan Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) üyesi Adnan Semerci, hastanın başına gelebilecek komplikasyonların garantiye alınması ve hastanın Türkiye'ye geldiğinde muhatabının güvenli kuruluşlar olması gerektiğini ifade etti. Sağlık turizminde en büyük güçbirliğinin kümelenmeyle sağlanacağına dikkat çeken Semerci, sektördeki en büyük problemin tanıtım ile etik problemler olduğunu, ortak fiyat politikası belirleyerek ortak tanıtım yapılmasının gerekliliğini belirtti.

Sağlık turizmini geliştirmek amacıyla kurulan Antalya Sağlık Turizmi Derneği (ANSAT) Direktörü A. Cengiz Yılmaz ise, Antalya'da öncelikle marka olabilecek alanların belirlenmesi gerektiğini ve Antalya'nın kanser tedavisi, organ nakli, plastik cerrahi ile tüp bebek alanlarında başarılı olduğuna dikkat çekti.

Mevcut durumdan yola çıkarak oluşturulacak olan ihtiyaç analizi raporunun yazım çalışmalarını sürdüren BAKA, konu hakkındaki raporunu sunmak ve katılımcıların raporla ilgili fikir ve görüşlerini almak amacıyla Nisan ayında gerçekleştirmeyi planladığı çalıştayta; veriler ile eksik noktalar belirlenerek mevcut durum raporu ile yol haritası oluşturulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BAKA, Sağlık Turizminde Saha Çalışmaları Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi
    10:45 Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Menzilahir Mahallesi'nde vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Ayrıca Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi'ni ziyaret eden Sezer, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen iftar programına katılarak vatandaşlarla iftar yaptı.

  • Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
    10:45 Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, oy güvenliği çerçevesinde il genelinde toplam 5 bin 626 kolluk kuvveti görev yapacak.

  • Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu
    10:45 Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu

    Düzce'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları sonucunda Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü şampiyon oldu. Ligde 16 kulüp ve 72 sporcu yer aldı ve 11 gün süren müsabakaların ardından Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü, Zirve Gençlik ve Spor Kulübü'nü finalde mağlup ederek şampiyonluk elde etti.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı
    10:43 Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, eşi Pınar Aslan ile birlikte Düzce'de Sosyal Hizmet tesisleri kazandıran hayırseverlerin katılımıyla, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar sofrasında buluştu. Aslan, iftarda evlatlarımızın her zaman yanlarında olduklarını ve olacaklarını belirterek, sağlıkla kavuşmayı temenni etti.

  • Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi
    10:43 Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Orman Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon' çalıştayında, yaban hayatı rehabilitasyonu ve yaban hayatı yönetimi konuları ele alındı. Çalıştayda, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yaban Hayat Danışmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü ve Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özkan Evcin konuşmacı olarak yer aldı. Çalıştayın ikinci gününde ise Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda arazi uygulaması gerçekleştirildi.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok
    10:42 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral yapılması konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek projelerin içinde olmadıklarını vurguladı.

  • Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı
    10:41 Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı

    Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Seongbuk bölgesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 13 araç karıştı ve 17 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan kamyon sürücüsü ve bir araç sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen ekipler, kullanılamaz hale gelen araçların kaldırılması için çalışma başlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi
    10:40 Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi

    Niğde'de 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 1647 kolluk kuvvetinin görevlendirildiği bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, seçim günü ve öncesi alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi. Seçimlerin güvenliği için Seçim Güvenliği İl Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

  • Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor
    10:40 Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor

    Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar veriliyor. Üniversitenin yerleşkesindeki Üniversite Evinde bulunan yemekhanede günlük ortalama 5 bin kişilik yemek çıkarılıyor. İftar programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da katılarak öğrencilerle birlikte iftar açtı. Öğrenciler, kampanyadan dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı
    10:40 Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı

    Çorum merkez ve Kargı ilçesinde yapılan denetimlerde, polis ekipleri tarafından 4 araç sürücüsüne toplamda 58 bin 400 TL para cezası kesildi. Ayrıca yapılan denetimlerde silahlar ve mermiler ele geçirildi.


Advertisement