BAKA Yönetim Kurulu Burdur'da Toplandı - Son Dakika
Yerel

BAKA Yönetim Kurulu Burdur'da Toplandı

BAKA Yönetim Kurulu Burdur\'da Toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunun Şubat ayı toplantısı Burdur'da yapıldı.

11.02.2014 15:34  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu'nun Şubat ayı toplantısı Burdur'da yapıldı.

BAKA Yönetim Kurulu'nun Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün başkanlığındaki toplantısına Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları Çetin Osman Budak, Şükrü Başdeğirmen ile Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret eden BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, toplantı için Grand Özeren Otel Toplantı Salonu'na geçti.

Toplantının açılışında konuşan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, kurul üyelerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

BAKA'nın 23 Aralık 2013'de çıktığı 20 milyon lira bütçeli 2014 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı'na başvuruların sürdüğünü belirten BAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, yeni mali destek programı kapsamında Antalya, Isparta, Burdur il merkezleri ve ilçelerinde toplam 14 bilgilendirme toplantısı yapıldığını ve toplantılarına 497 yararlanıcının katıldığı bilgisini verdi.

Proje hazırlama eğitimleri toplantılarının da Burdur, Antalya ve Isparta'da gerçekleştirileceğini belirten Vali Öztürk, "Eğitim toplantıları; bugün Burdur'da, 13 Şubat 2014'de Isparta'da ve 17 Şubat.2014'de de Antalya'da yapılacaktır. Eğitim toplantılarından sonra Isparta, Burdur ve Antalya il merkezlerinde destek masaları kurulacaktır. Proje başvuruları için son tarih: kar amacı gütmeyen kurumlar için 19 Mart.2014, kar amacı güden kurumlar için de 20 Mart.2014'dür" dedi.

BÜYÜK YATIRIM 2015'DE ÜRETİME GEÇECEK

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, ilk olarak BAKA'nın 2,5 yıllık sürede tüm bürokratik aşamalarını takip ve koordine ettiği çevreci inovatif yatırım olan Kumluca'daki Sera Atıklarından Biyokütle Enerjisi yatırımının inşaat aşamasına geçtiği müjdesine verdi. Yatırım ülkemizdeki sera varlığının çok önemli kısmının bulunduğu Kumluca'da 35 milyon avro TL olarak da yaklaşık 110 milyon TL büyüklüğünde olduğunu vurgulayan BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Öztürk, şöyle devam etti:

"10 MW kapasite ile kurulacak santralde yıllık 80 milyon kWH elektrik üretilmesi planlanmaktadır. BAKA'nın başından beri yatırımın her aşamasında büyük bir özveri ve yoğun emek harcayarak çalıştığı bu projede finansman, sigorta, teknoloji ve yatırım arazisi konusunda sorunlar çözülmüş olup, yatırımın inşaatına önümüzdeki Mart ayı içinde başlanması ve 2015 yılı içinde ise Türkiye'nin Sera Atıkları'ndan İlk Biyokütle Yatırımı'nın işletmeye alınması planlanmaktadır. Öncelikle bu çevreci ve vizyoner projeden dolayı, projeyi hayata geçirecek Antalya firmalarımızdan Sevindik Grup ve şirket yönetim kurulu başkanı Ekrem Ünal Sevindik ve ortağı Özel Söğüt'ü kutluyorum. Projeye her zaman destek veren Kumluca Belediyesi'ni ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı tebrik ediyorum. Bu projeyi bölgemize kazandıran ve proje için çeşitli kurum ve kuruluşlarla bugüne kadar 100'ün üzerinde toplantı gerçekleştiren BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve uzman personelini kutluyorum. İnşallah bu yatırım 2015 yılında tamamlandığı vakit ülkemizin enerji ithalatından kaynaklanan cari açığının azaltılması çalışmalarına da büyük katkı sağlayacaktır. Bu duygularla bu güzel yatırımın tüm bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim."

Antalya Valisi Öztürk, bir diğer müjdenin de BAKA'nın harcama alışkanlıkları yüksek nitelikli Arap turistleri çekilmesine yönelik çalışmalarıyla ilgili olduğunu belirtti. 2010'dan bu yana yoğun olarak sürdürülen çalışmalar sonunda Körfez ülkelerinden direkt uçak seferlerinin başlayacağını vurgulayan Vali Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"BAKA'nın da önemli katkı vermesi ile gerekli izinler alınmış olup, Körfez ülkelerinden Antalya'ya direkt tarifeli seferlere 29 Temmuz 2014 tarihinde başlanması hedeflenmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah Havayolu firması Air Arabia tarafından, uçuş izni için gerekli izinler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden alınmış olup, seferler haftada 3 gün Sharjah-Antalya arasında karşılıklı olarak düzenlenecektir. Körfez ülkelerinden Antalya'ya ilk doğrudan tarifeli seferlerin başarıyla sürdürülebilirliğini teminen, bu ay içinde Antalya ve İstanbul firmalarının katılacağı Katar, Kuveyt, Dubai, Abudabi ve Sharjah'ı içeren bir Road Show toplantısı düzenlenecektir. Ayrıca Nisan ayı içinde de Körfez ülkeleri tur operatörü ve seyahat acentelerinin bir Fam Trip kapsamında Antalya'ya getirilmesi ve bölgemizin Arap misafirlere yönelik imkanlarının tanıtılması öngörülmektedir. Tüm bu etkinliklerde BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile beraber çalışmakta ve kendilerinden önemli destek görmektedir, kendilerine teşekkür ediyorum. Antalya turizmine çeşitlilik kazandıracak bu uçuştan dolayı Air Arabia firmasını kutluyorum."

BAKA Yönetim Kurulu toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BAKA Yönetim Kurulu Burdur'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement