Bakan Ağbal'a Davullu Zurnalı Karşılama - Son Dakika
Politika

Bakan Ağbal'a Davullu Zurnalı Karşılama

Bakan Ağbal\'a Davullu Zurnalı Karşılama

Bitlis’te çeşitli temaslarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Tatvan’da davullu zurnalı karşılama yapıldı.

12.08.2017 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te çeşitli temaslarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal'a Tatvan'da davullu zurnalı karşılama yapıldı.

Bitlis'teki temaslarının ardından Ahlat ve Adilcevaz ilçelerini ziyaret eden Bakan Ağbal'ı Tatvanlılar davul, zurna ve halaylar ile karşıladı. Tatvan sahilinde gezerek vatandaşlarla sohbet eden Ağbal burada kendisine ikram edilen ayranaşının tadına baktı. Maliye Bakanı Naci Ağbal daha sonra Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) üyeleri ile Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Yahya Eren Konuk Evi bahçesinde onuruna düzenlenen yemeğe katıldı.

Burada BETAV Başkanı Ahmet Eren, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ve Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu birer konuşma yaptılar. Ardından kürsüye çıkan Bakan Ağbal, yemeğe katılanlara hitap ederek, "Sabahtan bu yana Bitlis'i, Tatvan'ı, Ahlat'ı, Adilcevaz'ı geziyorum. Gördüklerim karşısında çok etkilendim. Bitlis kadim bir kent ve Anadolu coğrafyasındaki bin yıllık medeniyetin beşiğidir. O kadar güzel insanları var ki bütün gezdiğim yerlerde bizleri gönülden karşılayan kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasına şöyle devam eden Bakan Ağbal, "Geçtiğimiz yıl ülke olarak büyük bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Allah hiçbir zaman bizi böyle bir garabetle karşı karşıya getirmesin. Alçak darbe girişimi sonrasında ekonomi sekteye uğradı. Bugün bir yıl öncesine göre bakıyorum, ekonomimiz gayet iyi gidiyor. Üretim, yatırım ihracat ve tüketim tarafından açıklanan rakamlar ekonominin 15 Temmuz öncesi dönemden bile daha iyi duruma gittiğini gösteriyor. 2010 ile 2016 arasında Türkiye ekonomisi yıllık ortalama 6.7 büyüdü. Global krizden sonra ilk yıllar belki daha fazla ama büyük bir büyüme performansı yakaladık. Darbenin bütün etkilerine rağmen şu anda 2017'de de yüksek büyüme oranını yakalayacağımızı söyleyebilirim. Açıklanan rakamlar ekonomide çarkların döndüğünü gösteriyor. Birinci çeyrekte yüzde 5 büyüdük, ikinci çeyrekte daha fazla oranda büyüyeceğiz. Üçüncü çeyrekte daha büyük büyüyeceğiz. Yüzde 5-6 oranında büyümeyi söyleyebiliriz. Bu hepimizi sevindiriyor. 15 Temmuz sonrası oluşan bir hava vardı. Hükümet olarak büyük inisiyatifler aldık. Bütçe açığımızı yukarı çekti. Ama KGF, KOBGEB vergi indirimleri ekonomide moralleri yükseltti. Yatırımcılarla görüşüyoruz piyasalarla ilgili olumlu dönüşler alıyoruz" diye konuştu.

"Önümüzdeki dönemlerde ekonomi ile ilgili önemli değişiklikleri açıklayacağız"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, önümüzdeki dönemlerde ekonomiyle ilgili bazı yasal düzenlemelere gideceklerini belirterek şunları söyledi:

"Hükümetin en öncelikli gündemini ekonomi oluşturacak. Şu anda ekonomi koordinasyon kurulundu bir çok konuyu konuşuyoruz. Bunları tamamladıktan sonra meclisin açılmasıyla kapsamlı yasal düzenlemeleri meclise getireceğiz. Bir kaç konu ile ilgili yasal çalışmalarımız var. bunlardan en önemlisi yatırımın üretimin istihdamın önünü açan vergi yükündü eşitliği adaleti öngören düzenlemelerdir. Türkiye'yi rekabetçi yapan bir düzenlemeyi meclise getireceğiz. Katma Değer Vergisi Kanunu sistemi işletmeler üzerinde yük oluşturuyor. burada reform yapacağız. bir iki ay içinde onu da kamuoyunun gündemine getireceğiz. üretimle ilgili yeni çalışmalar yapılıyor. Önemli düzenlemeleri paylaşacağız."

"Türkiye'nin yüzde 5-6'dan düşük bir büyümeye tahammülü yok"

Bakan Ağbal, Türkiye'nin büyüyeme ihtiyacı olan rakamları yakalayacaklarını belirterek, "2019'a giden bir süreç var. Mahalli idareler ve hükümet seçimi var. Şu anda gündemde bir seçim olmadığına göre, güçlü bir hükümet görevde olduğuna göre bizlerin ekonomiye odaklanmamız lazım. Yüzde 5-6'den düşük bir büyümeye tahammülü yok. Gençlerimiz iş ve AŞ istiyor. Bu nedenle daha büyük büyüme oranlarını yakalamamız. lazım. Bunları daha çok reformla yapmamız lazım. Bitlis'te üniversitelerimiz bütün kentlerde kurduk. Binaları yapıyoruz, öğretim elemanlarını istihdam ediyoruz ama yetmez. Binalarla ya da öğretim elemanlarıyla Türkiye'nin ihtiyacı olan büyüme rakamlarını yakalayamayız. Daha fazla inovasyona yatırım yapacağız. Türkiye şu anda milli gelire göre yüzde 1 Ar-Ge'ye para harcıyor. Rekabet içinde olduğumuz ülkelerde bu 3 katı. Bizim buna daha çok kaynak ayırmamız lazım. Bilimsel araştırmalara, girişimciliğe daha çok kaynak ayıracağız. Türkiye o zaman ihtiyacı olan büyüme rakamlarını yakalayabilir. Eğitime erişim noktasında olağan üstü başarı yakaladık. Şimdi eğitimde kaliteye yatırım yapmamız lazım. Gençlerimizi özellikle dijital ekonominin gerektirdiği zihniyete hazırlamakla mükellefiz. 30 yılda cep telefona hayatımızın meşgalesi oldu. 30 yıl sonra robota dayalı üretimin hayatımızın içine ne kadar girdiğini göreceğiz. Bilgi işlemde son yıllarda yakalanan ivme çok çarpıcı. Önümüzdeki rekabet çok daha yıpratıcı, sıkıntılı. Gençlerimize çok daha yatırım yapacağız bu sayede Türkiye yüksek büyüme oranlarını sürdürebilir şekilde devam ettirecek ve refah artacak. 17 yıl öncesiyle kıyaslandığı zaman çok büyük mesafeler kat ettik ama daha çok mesafe kat etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Ağbal'a Davullu Zurnalı Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda giren 6 düzensiz göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere köyünde yapılan çalışmalarda Suriye ve Filistin uyruklu 6 kişi yakalandı. Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı
    09:49 Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahıslara yönelik iki günde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 38 şahıs yakalandı. Operasyonlarda hırsızlık, uyuşturucu, yağma, resmi belgede sahtecilik, cinsel istismar ve fuhuş gibi suçlardan aranan şahıslar bulundu.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu
    09:45 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Efeler'de Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftara 5 binden fazla Aydınlı katıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelerde de iftar sofraları kurdu.

  • Bu da '10 teker' seçim kamyonu
    09:41 Bu da '10 teker' seçim kamyonu

    Ordu'nun Altınordu ilçesine bir belediye başkan adayı, 10 tekerli kamyonla seçim çalışmalarını yürütüyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayan aday, kendi iş yerine ait kamyonu seçim aracı olarak kullanıyor.

  • Sivas'ın Ulaş ilçesinde şehit aileleri ve gazilere iftar programı düzenlendi
    09:40 Sivas'ın Ulaş ilçesinde şehit aileleri ve gazilere iftar programı düzenlendi

    Sivas'ın Ulaş ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı gerçekleştirildi.

  • Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor
    09:39 Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde 33 yıllık esnaf olan Orhan Gündoğdu, maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayınca kendi iş yerine ait 10 tekerli kamyonu seçim aracı olarak kullanmaya karar verdi.

  • Hakkari'de Kaymakam Kumcu, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu
    09:37 Hakkari'de Kaymakam Kumcu, Şehit Aileleriyle İftar Programında Buluştu

    Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, şehit aileleriyle iftar programında bir araya geldi. İftar yemeğinde şehit aileleriyle ilgilenen Kaymakam Kumcu, devletin temsilcileri olarak şehit ve gazilerin ailelerine minnet ve şükran borçlu olduklarını belirtti. İftar yemeğine 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Atilla Dündar, Belediye Başkanı Ensar Dündar, ilçe protokolü, şehit ve gazi aileleri katıldı.


Advertisement