Bakan Ağbal: "Kurlarda Herhangi Bir Şekilde Oynaklığın Olmadığı Yeni Bir Döneme Gireceğiz" - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Ağbal: "Kurlarda Herhangi Bir Şekilde Oynaklığın Olmadığı Yeni Bir Döneme Gireceğiz"

Bakan Ağbal: "Kurlarda herhangi bir şekilde oynaklığın olmadığı yeni bir döneme gireceğiz" "Özel sektör yatırım harcamaları hızlı bir şekilde artacak"İSTANBUL - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bahçelievler'de sanayici ve iş adamları ile buluştu.

07.04.2017 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Ağbal: "Kurlarda herhangi bir şekilde oynaklığın olmadığı yeni bir döneme gireceğiz"

"Özel sektör yatırım harcamaları hızlı bir şekilde artacak"

İSTANBUL - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bahçelievler'de sanayici ve iş adamları ile buluştu. Ağbal, "16 Nisan'dan sonra kurlarda herhangi bir şekilde oynaklığın olmadığı yeni bir döneme gireceğiz" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bahçelievler'de sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Ağbal, konuşmasında 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'evet' sonucunun çıkmasıyla Türkiye demokrasisi için ileri bir adımın gerçekleştirileceğini belirtti. Ağbal, "Türkiye demokrasisi için gerçekten ileri bir adımı bu değişiklikle yapıyoruz.Kurlarda herhangi bir şekilde oynaklığın olmadığı yeni bir döneme gireceğiz. Özel sektör yatırım harcamaları hızlı bir şekilde artacak" diye konuştu.

Türkiye'nin bir cazibe merkezi haline geldiğini ve son yıllarda Türkiye'ye önemli ölçüde para girdiğini belirten Ağbal, "Bugün şimdi kalkıp birileri 'Son yıllarda yurt dışından gelen parada artış var. İşte net hata ve noksan kaleminden Türkiye'ye önemli ölçüde para giriyor' diyor. Girer tabi. Çünkü ülkemiz bir cazibe merkezi. 2010 ve 2011 yıllarından arka arkaya yatırım harcamalarında olağanüstü bir artış oldu. Niye? Ülke olarak 2009 yılında yaptıklarımızın karşılığını sonraki yıllarda aldık. Onun için bu anayasa değişikliği ile sağlanacak güvenle bekleyen, ertelenen özel sektör yatırım talebi, hızlı bir şekilde devreye girecek. Bunu sağlayacak koşulları da oluşturduk. Kredi Garanti Fonu üzerinde meydana getirdiğimiz 250 milyar liralık bu kredi imkanı; çok ciddi anlamda yatırımcımızın bu yatırımları yapmasını sağlayacak imkanı da üretti" şeklinde konuştu.

16 Nisan'da Türkiye'deki finans kuruluşlarının yabancı kaynağa daha ucuz şekilde erişebileceğini vurgulayarak, "Bakın göreceksiniz 16 Nisan'dan sonra firmalarımız finansal kuruluşlarımız yurt dışından daha ucuz maliyetle daha fazla yabancı kaynağa erişecekler. Çünkü yatırım yapacaksan o ülkede yabancılar, istikrara bakıyor, güvene bakıyor.16 Nisan'dan sonra kurlarda son dönemde yakaladığımız istikrar daha da pekişecek, kurlar seviyesi itibariyle ekonomiye destek verecek. Kurlarda herhangi bir şekilde oynaklığın olmadığı yeni bir döneme gireceğiz. Özel sektör yatırım harcamaları hızlı bir şekilde artacak. Türkiye'ye dışarıdan daha fazla yabancı kaynak ister finans kanalı üzerinden ister ticaret kanalı üzerinden isterse de yatırım kanalı üzerinden gelecek. Onun için Türkiye'nin 2017, 2018, 2019'da başlayan yıllar ekonomide hızlı bir şekilde tekrar 2010-2013 arasında yakaladığımız o olağanüstü başarıya geri döndüğümüz yıllar olacak" diye konuştu.

"Seçim bitene kadar milletin önünde düğmelerini bağlayanlar, seçimden sonra başka taraflara dönüp onlara karşı düğmelerini bağladılar"

Son 14 yılda Türkiye'nin yıllık ortalama almış olduğu yabancı sermaye tutarının 13-14 milyar dolar civarında olduğunu dile getiren Ağbal, "1990'lı yıllar boyunca 12 yılda ortalama Türkiye'ye gelen yabancı sermaye yıllık 1 milyar dolardı. Şimdi Türkiye'ye tek firma gelip 1 milyar dolarlık yatırım yapıyor. Son 14 yılda Türkiye'nin yıllık ortalama almış olduğu yabancı sermaye tutarı 13-14 milyar dolar civarında. 1990'lı yıllar boyunca Türkiye'nin içine sokulduğu o siyasi girdaplar, o siyasi kırılganlıklar hep ekonomik krizleri getirdi ve parlamentodan çıkan hükümetler hiçbir zaman için milletin sorunlarına eğilemediler. Buna hiçbir zaman için imkan verilmedi. Seçim bitene kadar milletin önünde düğmelerini bağlayanlar, seçimden sonra başka taraflara dönüp onlara karşı düğmelerini bağladılar. Neden? Çünkü sistem buna izin veriyor" şeklinde konuştu.

Bakan Ağbal: "Kurlarda Herhangi Bir Şekilde Oynaklığın Olmadığı Yeni Bir Döneme Gireceğiz"
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Ağbal: 'Kurlarda Herhangi Bir Şekilde Oynaklığın Olmadığı Yeni Bir Döneme Gireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement