Bakan Ağbal ve Özhaseki Bayburt'ta - Son Dakika
Güncel

Bakan Ağbal ve Özhaseki Bayburt'ta

Bakan Ağbal ve Özhaseki Bayburt\'ta

Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bayburt'a geldi.

18.08.2017 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bayburt'a geldi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kent merkezinde devam eden belediye çalışmalarını inceleyip ilgililerden bilgi aldı. Esnafla sohbet eden Bakanlar, ardından Bayburt Valiliği'ne gelerek burada şeref defterini imzalayıp gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bayburt'u tarihi, kadim kültürüne kavuşturabilmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini anımsatan Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

"Bugün burada bir çalışma alanı oluşturabilmek amacıyla gelmiş bulunuyoruz. Belediye başkanımızın ev sahipliğinde yaptığı toplantılarla hangi mahallelerde dönüşüm yapacağımızı buralarda nasıl bir yol izleyeceğimizi kararlaştırdık. Sonrada çarşı içerisinde özellikle esnaf arkadaşlarımızın bulunduğu yerlerde sokak sağlıklaştırma projesini yerinde gördük. O bölgede yapılacak binaların cephe çalışması hususunda da fikir tahsisinde bulunduk. Değerli başkanımızı da tebrik ediyorum. Büyük bir gayret içerisinde çalışıyor. Bizde yardımcı olacağız."

"İNSAN ELİYLE YAPILANLAR ETRAFA BAKTIĞIMIZDA YÜREK KALDIRIYOR"

Bayburt'ta gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm için bakanlık olarak ellerinden geldiği kadar destekleyeceklerini anlayan Bakan Özehaseki şöyle konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aslında bulunduğu coğrafya itibariyle Bayburt'umuz bir tarafıyla evet butik bir şehir, küçük bir şehir gibi gözükse de coğrafi ve tabi güzellikler açısından hiçbir ilin kola kolay sahip olamayacağı bir nimete sahip. İçerisinden güzel bir nehir akıyor, etrafta yamaçlar var. ve bu güzelliği de bizim aslında insanoğlu olarak daha da hoş hale getirmemiz lazım. Zamanında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığım sırasında Erciyes'te yaptığım projeleri batıdan bir takım inşalara gezdirdiğim sırada şöyle söylediler; 'Burada Cenabı Allah dağda ne verdiyse mükemmel vermiş ama insan eliyle ne yapılmışsa hepsi de çirkin olmuş.' Doğrusu biraz insan eliyle yapılanlar etrafa baktığımızda yürek kaldırıyor. Doğru bir yapılaşma değil, doğru bir planlama değil. Belediye başkanımızın işi zor epeyce uğraşması lazım. Ama doğru yerlerden başlamış, iyi işler yapmış. Bize gösterdiği bölgelerdeki kentsel dönüşümleri bizde bakanlık olarak elimizden geldiğince destekleyip yapacağız. Ortaya çok güzel projeler çıkacak."

Vatandaşlardan belediyenin yaptığı çalışmalar konusunda destek isteyen Özhaseki konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu arada benim Bayburtlu hemşehrilerimden ricam başkanımızın ortaya koyacağı bu projelerde Bayburtlu hemşehrilerimiz yardımcı olsunlar. Destek versinler güvensinler çünkü arkasında hükümet olarak biz varız. En başta Bayburt'umuzun bakanı var. Bayburt için elinden geleni yapıyor. Doğrusu burada çıkacak projelerle Bayburt'umuz herhalde bir turizm destinasyon merkezi olacak diye düşünüyorum. Yeter ki doğru projelendirelim."

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise, Bakan Özhaseki'ye Bayburt'ta gerçekleştirecekleri çalışmalardan ötürü teşekkür etti. Konuşmaların ardından görüşme, basına kapalı devam etti.

(Beşir Kelleci/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Ağbal ve Özhaseki Bayburt'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement