Bakan akar: türkiye'nin b planı da var, c planı da var - Son Dakika
Güncel

Bakan akar: türkiye'nin b planı da var, c planı da var

Bakan akar: türkiye\'nin b planı da var, c planı da var

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile devam eden Güvenli Bölge çalışmalarına ilişkin, "Herhangi bir şekilde bize verilen sözlerde bir aksaklık olursa, bunlar yerine getirilmezse, bununla alakalı olarak Silahlı Kuvvetlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin B planı da var, C planı da var.

03.09.2019 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile devam eden Güvenli Bölge çalışmalarına ilişkin, "Herhangi bir şekilde bize verilen sözlerde bir aksaklık olursa, bunlar yerine getirilmezse, bununla alakalı olarak Silahlı Kuvvetlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin B planı da var, C planı da var. Onları da uygulamaya koymaya hazırız. Gerekirse, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, kendi göbeğimizi kendimiz kesebilecek durumdayız" dedi.

Bakan Akar, 2019-2020 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni'ne katılmak üzere dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Çiğli'deki 2'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na geldi. Bakan Akar'ı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve yetkililer karşıladı.

'676 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Burada konuşan Bakan Akar, Silahlı Kuvvetlerin gece-gündüz, dağ-bayır, yaz-kış demeden yoğun bir mücadele içinde olduğunu söyledi.  Silahlı Kuvvetlerin bugüne kadar yurt içi ve sınır ötesinde büyük başarılar kazandığını kaydeden Bakan Akar, "Büyük fedakarlık ve kahramanlıklar gösterdi, bundan sonra da inşallah artan bir ivme ve başarıyla bu faaliyetleri yürüteceğiz ve ülkemizi, asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Ülkemizin ve milletimizin karada, denizde ve havada güvenliğini tam olarak sağlamaya devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir engel tanımıyoruz. Bununla ilgili yapılması gereken ne mücadele varsa bunların hepsini bugüne kadar yaptık bundan sonra da yeni terfi ve atamalarla birlikte artan bir şiddet ve tempoda yürüteceğiz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek. Irak'ın kuzeyinde Pençe-1, Pençe-2 ve Pençe- 3 faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Irak'ın kuzeyine yılbaşından bu yana yapılan operasyonlarda toplam 676 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız yoğun şekilde devam ediyor. Suriye'nin kuzeyinde terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz. Alınması gereken tüm tedbirler alındı, alınmaya devam ediyor" dedi.

'ARKADAŞLARIMIZ TAKİP EDİYOR'

Bakan Akar, ABD ile devam eden Güvenli Bölge çalışmaları kapsamında, yapılan görüşmeler çerçevesinde belli mutabakatların sağlandığını, bir takvim oluşturulduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "Bununla ilgili yapılan görüşmeler çerçevesinde belli mutabakatlar sağlandı, belli bir takvim oluşturuldu. Bu husus komutan arkadaşlarımız tarafından hassas ve dikkatli bir şekilde takip ediliyor. Bizim daha önceden Münbiç'te, Rakka'da verilen sözlerle alakalı tecrübelerimiz, hafızalarımızda bilgiler var. Bunların hiçbirini unutmadık. Dolayısıyla büyük bir hassasiyet ve dikkatle verilen sözlerin yerine getirilmesini takip ediyoruz. Bize verilen bilgilerin her birini tek tek kontrol etmeden o işi kabul etmiyoruz. Bu çerçevede teröristlerin bölgeden uzaklaştırılması, oradaki tahkimatın tahrip edilmesi, ağır silahların toplanması hem İHA'larımızın hem helikopterlerimizin hem de ilerleyen zamanda jetlerimizin uçması ve devriyelerin gerçekleşmesi ve üs bölgelerin kurulması. Bunun için Birleşik Müşterek Harekat Merkezi Akçakale'de kuruldu, oradaki arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içindeler, sıralı tüm kademeler gelişmeleri yakın bir şekilde takip ediyor. Bize verilen sözlerin gerçekleşmesini takip etmekteyiz. Herhangi bir şekilde bize verilen sözlerde bir aksaklık olursa, bunlar yerine getirilmezse, bununla alakalı olarak Silahlı Kuvvetlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin B planı da var, C planı da var. Onları da uygulamaya koymaya hazırız. Gerekirse, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, kendi göbeğimizi kendimiz kesebilecek durumdayız."

'OLDUBİTTİYE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki faaliyetlere de değinen Bakan Akar, Türkiye'nin uluslararası hukuktan, ikili anlaşmalardan ve problemlerin dostane çözümünden yana olduğunu bildirdi. Bunun hiçbir şekilde taviz veya zafiyet olarak anlaşılması gerektiğini ifade eden Akar, herhangi bir oldubittiye izin vermeyeceklerini, Türkiye ve KKTC vatandaşların hakkını hukukunu çiğnetmeyeceklerini kaydederek, şunları söyledi: "Hazırlıklarımız da buna göre tamdır. Bu da bir tehdit değil. Biz sadece rasyonel bir şekilde iyi komşuluk ilişkilerinin devamını istiyor, karşı taraftan da buna uygun cevap vermesini bekliyoruz. Fatih, Yavuz sondaj gemilerimizi, Barbaros Hayrettin Paşa, Oruç Reis sismik gemilerimiz görevlerini orada eksiksiz yapıyor. Hem ülkemizin hem de Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun gereği neyse bunları yerine getiriyor. Bu konuda Deniz Kuvvetlerimiz başta olmak üzere Hava Kuvvetlerimiz ile yapılması gereken destek neyse bunları sonuna kadar verdik, vermeye devam edeceğiz. Oradaki haklarımızın gereği neyse bunları gerçekleştireceğiz. Herhangi bir oldubittiye asla izin vermeyeceğiz."

'BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ'

Bakan Akar, Kara ve Deniz Kuvvetlerinin olduğu gibi Hava Kuvvetleri'nin de önemli başarılar elde ettiğini kaydederek, "108 yıldan beri gerek ülkemizde gerek dünyada NATO başta olmak üzere yapılan bütün uluslararası faaliyetlerde Hava Kuvvetlerimizle ne kadar övünsek, gurur duysak azdır. Pilotlarımızın, Hava Kuvvetleri personelimizin seçkin ve saygın bir yeri var. Hepimize düşen bir sorumluluk bu seçkin ve saygın yerin biraz daha ileri gitmesini sağlamak için gece-gündüz demeden artan bir tempoda çalışmalarımızı sürdürmektir. O kadar yoğun bir çalışma içindeyiz ki Kıbrıs Harekatı'nda yapılan hava desteği 211 sorti ile gerçekleştirilmişti. Sadece son üç ayda içinde ise 814 sorti yaptı Hava Kuvvetlerimiz. Bu büyük bir kahramanlık büyük bir fedakarlık örneği. Bu kadar yoğun, etkili, başarılı, sonuç alıcı bir kuvvet olarak Hava Kuvvetlerimize milletimiz, bizler müteşekkirdir." şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından geleneklere uygun olarak kurban kesildi.

UÇUŞA KATILDI

Törenin ardından Bakan Akar ve komutanlar, 'Arı filo' olarak bilinen 121'inci Jet Eğitim Filo Komutanlığına geçti. 'Arı Kovanı2 diye anılan komutanlık binasında uçuş tulumunu giyerek uçuş teçhizatını kuşanan Akar, daha sonra brifing odasına gitti. Diğer pilotlarla katıldığı uçuş brifinginin ardından Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz, 121'inci Jet Eğitim Filo Komutanı Albay Mustafa Başlı ve pilotlar uçakların başına geçti. Kontroller sonrasında Bakan Akar ve Orgeneral Küçükakyüz, T-38 jet eğitim uçağı ile Ege Denizi üzerindeki dörtlü kol uçuşuna katılarak 2019-2020 Uçuş Eğitim Yılı'nın açılış uçuşunu gerçekleştirdi. Uçuş sırasında 'Arı 01' çağrı kodu ile koldaki diğer uçaklarla telsizden görüşen Akar, başarılı bir uçuş eğitim yılı geçirmelerini diledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan akar: türkiye'nin b planı da var, c planı da var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement