Bakan Akdağ: Sağlık Çalışanına Uzatılan Eli ve Kötü Sözü Şahsıma Sayıyorum - Son Dakika
Güncel

Bakan Akdağ: Sağlık Çalışanına Uzatılan Eli ve Kötü Sözü Şahsıma Sayıyorum

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da ambulans dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına değinerek, "Sağlık çalışanına uzatılan eli ya da söylenen kötü bir sözü, kendime yapılmış sayıyorum" dedi.

31.03.2017 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da ambulans dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına değinerek, "Sağlık çalışanına uzatılan eli ya da söylenen kötü bir sözü, kendime yapılmış sayıyorum" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından aralarında Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 17 ile ambulans dağıtımı yapıldı. Valilik bahçesinde düzenlenen törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanı sıra Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik katıldı. Ambulans dağıtım töreninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının zaman zaman yaşadığı sözlü ve fiziki saldırılara sert tepki gösteren Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Değerli sağlık ailesi üyeleri zaman zaman uygunsuz şiddete varan davranışlarla karşılaşıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bir sağlık çalışanına uzatılan eli ve söylenen kötü sözü şahsıma yapılmış sayıyorum. Bu meselede hassasız. Vatandaşın başımızın üstünde yeri var ama sağlık personelinin bir üyesine şiddetle davranmada hiçbir müsamahamız yok. Bu hususta hukuku sonuna kadar işletmede kararlıyız."

VİNÇLİ HELİKOPTERLER GELİYOR

Önümüzdeki günlerde 112'yi güçlendirecek adımlar atacaklarını bildiren Akdağ, 3 yeni helikopterin daha sisteme gireceğini söyledi. Helikopterlerin gece görüşlü ve vinç taşıyacak kapasitede olacağını ifade eden Akdağ, "Bazen helikopter de götürseniz inemediğiniz alanlar oluyor. Böylece kazazede ya da hastayı doğrudan vinçle helikoptere çekebileceğimiz yeni bir sistemi önümüzdeki günlerde hizmete sokacağız. Şu anda elimizde 3 uçağımız var, bunların sayısını 5'e çıkarıyoruz. Ambulanslarda kullanılmak üzere otomatik canlandırma cihazı alacağız. Bazen yol boyunca canlandırma işlemi yani kalp masajı ve suni solunum gerekir. Bu zor işle hareket eden araçlarda otomatik olarak yapabilecek cihazlar edineceğiz" diye konuştu.

AVM'LERE KALP CİHAZI

Bakan Akdağ, AVM'lere ve toplu yaşanan yerlerde otomatik olarak kalpte krize bağlı bir sorun olduğu zaman kısa bir eğitim alan kişinin kullanabileceği araçlar koyacaklarını da söyledi. Akdağ, bu uygulamayı Mayıs ayı içerisinde başlatacaklarının bilgisini verdi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Akdağ: Sağlık Çalışanına Uzatılan Eli ve Kötü Sözü Şahsıma Sayıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kemal Sunal'ın 'Keriz' Filminin İzleri Hala Aksaray'da Yaşıyor
    10:26 Kemal Sunal'ın 'Keriz' Filminin İzleri Hala Aksaray'da Yaşıyor

    Yönetmenliğini Kartal Tibet'in, yapımcılığını ise Türker İnanoğlu'nun üstlendiği ve 1985 yılında Kemal Sunal ile Perihan Savaş'ın başrolünü paylaştığı 'Keriz' filminin çekildiği Aksaray'ın Gücünkaya köyü aradan geçen 39 yıla rağmen halen Yeşilçam'ın izlerini taşıyor.

  • Bursa'da 100 Yıllık Berber Dükkanı 68 Yaşındaki Nihat Aşır Tarafından Devralındı
    10:25 Bursa'da 100 Yıllık Berber Dükkanı 68 Yaşındaki Nihat Aşır Tarafından Devralındı

    Bursa'da yaşayan 68 yaşındaki Nihat Aşır, kalfa olarak girdiği berber dükkanında ustasının vefatı üzerine 100 yıllık dükkanı devraldı. 46 yıldır bir asıra dayanan dükkanda berberlik yapan Aşır, sağlık durumları el verdiği müddetçe mesleğini yaşatacağını söyledi. Dükkanın tarihi dokusu korunurken, çağın gerektirdiği teknolojiye de ayak uyduruldu.

  • Germencik'te metruk binada yangın çıktı
    10:25 Germencik'te metruk binada yangın çıktı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde bulunan metruk bir binada çıkan yangın sonrasında Belediye Başkanı Burak Zencirci, mahalleye geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı
    10:24 Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, 2024 yılı Şubat ayında Türkiye'de sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro endeksi yıllık yüzde 85,1 artış gösterdi. Ayrıntılara bakıldığında, sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 77,3, inşaat ciro endeksi yüzde 104,0, ticaret ciro endeksi yüzde 83,7 ve hizmet ciro endeksi yüzde 103,8 arttı. Ayrıca, toplam ciro Şubat ayında aylık yüzde 6,3 artış gösterdi.

  • Antalya'da Karı Koca Ormanlık Alanda Ölü Bulundu
    10:24 Antalya'da Karı Koca Ormanlık Alanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Serik ilçesinde karı koca ormanlık alanda bulunan bağ evinde ölü bulundu. Polis ekipleri intihar ihtimali üzerinde duruyor. Serik ilçesi Alacami Mahallesi'nde yaşanan olayda, Fatih Yılmaz ile eşi Nursel Yılmaz'ın cansız bedenleri bulundu. Çiftin uzun zamandır anlaşmazlık yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu belirtilirken, polis olayın intihar olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

  • CHP Milletvekili Murat Emir, işsiz gençlerden alınan sağlık sigortası primini eleştirdi
    10:23 CHP Milletvekili Murat Emir, işsiz gençlerden alınan sağlık sigortası primini eleştirdi

    CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, işsiz gençlerden ayda 600 lira sağlık sigortası primi alınmasını eleştirerek, bunun adının 'işsiz evlat vergisi' olduğunu söyledi. Emir, zenginlerden ve vergi alamadıkları yandaş müteahhitlerden para toplanması gerektiğini belirtti.

  • Düzce'de 9 günlük Ramazan Bayram tatilinde 33 bin 735 kişi şelaleleri ve tabiat alanlarını gezdi
    10:23 Düzce'de 9 günlük Ramazan Bayram tatilinde 33 bin 735 kişi şelaleleri ve tabiat alanlarını gezdi

    Düzce'de 9 günlük Ramazan Bayram tatili boyunca sıcak hava ile birlikte bir çok kişi şelaleler ile tabiat parklarına akın etti. Aydınpınar, Güzeldere ve Samandere Şelaleleri, Efteni Gölü, Korugöl tabiat alanları tatil boyunca 33 bin 735 kişi tarafından ziyaret edildi.

  • Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören sürücüler şaşkına döndü
    10:23 Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören sürücüler şaşkına döndü

    Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gördükleri karşısında hayrete düştü. O anlar kamera ile kaydedildi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'a resmi ziyarette bulunacak
    10:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'a resmi ziyarette bulunacak

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar'a resmi ziyarette bulunacak. Ziyaret kapsamında Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşme gerçekleştirilecek. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin'deki durum ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.


Advertisement