Bakan Ala: Millet Ne İsterse Meclis'te de O Olacak - Son Dakika
Politika

Bakan Ala: Millet Ne İsterse Meclis'te de O Olacak

Bakan Ala: Millet Ne İsterse Meclis\'te de O Olacak

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Milletimizin desteğini milletimize hizmete dönüştüren bir anlayışın temsilcileriyiz." dedi.

01.03.2014 21:35  Güncelleme: 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Milletimizin desteğini milletimize hizmete dönüştüren bir anlayışın temsilcileriyiz. O jakoben anlayışa hiçbir zaman hiçbir şekilde ve hiçbir şartta hizmet etmeyeceğiz" dedi.

Ala ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Yenişehir ilçesinde, AK Parti Belediye Başkan adayı Sebğetullah Seydaoğlu'nun seçim irtibat bürosunun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Ala, seçim bürolarının, demokrasi nehirlerinin kaynağı ve demokrasinin çıktığı yerler olduğunu söyledi.

Halk kendilerini destekledikçe onlara hizmet etmeyi sürdüreceklerini anlatan Ala, "Bizim farkımız şudur; Ankara'ya gittiğimizde sizleri unutan bir kadro olmadık. Milletimizin desteğini milletimize hizmete dönüştüren bir anlayışın temsilcileriyiz. O jakoben anlayışa hiçbir zaman hiçbir şekilde ve hiçbir şartta hizmet etmeyeceğiz. Şimdiye kadar yaptıklarımız, bundan sonra da yapacaklarımızın teminatıdır" ifadesini kullandı.

Çözüm sürecine değinen Ala, bunu başarıyla sonuçlandıracaklarını dile getirdi.

Vatandaşların destekleriyle başörtülü veya başı açık ayrımı gözetmeden çocukların her türlü okula gidebildiği, her kamu kurumlarında çalışabildiği, Meclis'e girebildiği bir Türkiye gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ala, din ve vicdan özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırdıklarını belirtti.

Halkın seçtiği bir milletvekilinin, 28 Şubat sürecinde, "Burası devlete meydan okunacak yer değildir" denilerek Meclis'e kabul edilmediğini hatırlatan Ala, "Şimdi biz, sizden aldığımız güçle artık cümleyi şöyle kurduk; 'Burası millete meydan okunacak yer değildir.' Onun için milletin seçtiği kim varsa o olacaktır. Diyarbakırlılar o zaman başka milletvekilleri de seçtiler ama onları da oradan attılar ama şimdi millet kimi seçerse Meclis'te o oluyor kardeşim. Dolayısıyla millet ne isterse Meclis'te de o olacak" değerlendirmesinde bulundu.

- "AK belediyecilik"

Eker ise 30 Mart'ın, çağdaş, temiz, belediyecilik hizmetlerinden en iyi şekilde istifade edecek bir kent özlemini gidermek ve sadece şehrin merkezindeki değil, köyleriyle kırsalıyla bütün hemşehrilerinin daha kalkınmış ve gelişmiş bir bölgede yaşamalarına imkan tanıyacak yeni bir belediyecilik anlayışının Diyarbakır'a geleceği gün olacağını söyledi.

Partisinin belediye başkan adaylarının tecrübeli, birikimleri ve Diyarbakır'a yaptıkları hizmetleriyle herkesin bildiği arkadaşları olduğunu ifade eden Eker, şöyle konuştu:

"Bu kenti bir medeniyet merkezi olarak biliyoruz. Tarihinin binlerce yıllık birikimini bugünlere taşımış ama bu şehrin son 15 yıldır elinde bulunduğu belediyecilik zihniyeti ve anlayışının, maalesef Diyarbakır'ın hak ettiği, beklediği ve özlediği belediyecilik hizmetlerini vermediğini biliyoruz. Bu bir gerçek. Biz vatandaşlarımıza siyasi görüşleri ne olursa olsun artık temiz, güzel, yaşanılır bir Diyarbakır meydana getirmek için yeni bir belediyecilik, AK belediyecilik anlayışına imkan ve fırsat vermesini diliyoruz. Bunu vatandaşlarımıza anlatacağız."

Eker, Diyarbakır'ın çok uzun bir süredir barışı hasretle ve özlemle beklediğini vurguladı.

"Çözüm sürecini başlattı, sürdürüyor, arkasında duruyor" diye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini hedefe koyanlar bulunduğunu ifade eden Eker, "Bu seçim aynı zamanda bunlara en iyi cevabı vereceğimiz gün olacak. Bu seçim, onun seçimi olacak. Bunun önemini Diyarbakır biliyor. Neden? Çünkü Diyarbakır, geçmişte herkesten daha fazla bunun acısını ve ıstırabını yaşamış bir şehirdir" diye konuştu.

- Esnaf ziyaretleri

Ala ve Eker daha sonra Vali Mustafa Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami ve Hasanpaşa Hanı'nı gezip esnafla sohbet etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ala, Diyarbakır'ın çok dinamik olduğunu ve her geldiğinde daha pozitif bir kent gördüğünü anlattı.

Türkiye'yi takip eden ve ülkenin hedefleriyle bütünleşen bir arzunun olduğunu söyleyen Ala, şunları kaydetti:

"Millette ümit, arzu ve destek var. Gerçekten Türkiye ve Türkiye'nin projelerine, hedeflerine olan ümidi ve desteği görüyoruz. Vatandaşın bizden beklentilerini, arzularını bizzat yerinde yaşıyoruz. Çoğunluğu dile getiriyor, dile getiremeyenler gönülden konuşuyor. Biz onların gönül dilini anlıyoruz, onlar da bizi anlıyor. İnşallah bu meseleyi sonuçlandırıp, başarılı kılıp, mahcup olmayacağız. Bu irade bizde var, o istek ve destek de vatandaşımızda var. İnşallah bu mesele çözülecek ve Türkiye hep birlikte bu meseleyi arkasında bırakacak, yoluna devam edecek.''

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Ala: Millet Ne İsterse Meclis'te de O Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement