Bakan Albayrak, Alman Maliye Bakanı Scholz ile Görüştü - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Albayrak, Alman Maliye Bakanı Scholz ile Görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz'la telefonda görüştü.

16.08.2018 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz'la telefonda görüştü. ABD'nin yaptırım kararları ve Tu¨rkiye ekonomisine karşı atılan adımların değerlendirildiği görüşmede, ekonomik iş birliğini gu¨çlendirecek adımların atılması ve bu konuda karşılıklı çalışmalara başlanması için göru¨ş birliğine varıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Albayrak, bugu¨n Scholz'la telefon göru¨şmesi gerçekleştirdi.

Göru¨şmede, ABD'den gelen yaptırım kararları ve Tu¨rkiye ekonomisine karşı atılan adımlar değerlendirildi.

Scholz, gu¨çlu¨ Tu¨rkiye ekonomisinin hem Almanya hem de Avrupa Birliği (AB) için bu¨yu¨k önem taşıdığını belirtti.

Albayrak da Tu¨rkiye'ye karşı ABD tarafından başlatılan haksız tutum ve uygulamalar sonrası Almanya'dan gelen destek açıklamalarından duyulan memnuniyeti dile getirerek teşekku¨r etti. Albayrak, Almanya Şansölyesi Angela Merkel başta olmak u¨zere Almanya ve AB makamlarınca yapılan açıklamaların, Tu¨rkiye ile Almanya ve AB arasındaki ilişkilerin geleceği açısından toplumdaki gu¨veni artırdığına dikkati çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bu su¨reçte Tu¨rkiye'ye verilen desteğin, Tu¨rkiye ile AB arasındaki ilişkilerde yeniden karşılıklı yapıcı bir yaklaşımla pozitif sonuçlar alınabilecek bir dönem için de umut verdiğini bildirdi.

Açıklamaya göre, iki bakan, ekonomik iş birliğini gu¨çlendirecek adımların atılması ve bu konuda karşılıklı çalışmalara başlanması için göru¨ş birliğine vardı.

Albayrak ve Scholz, bakanlık heyetlerinin en kısa su¨rede karşılıklı çalışmalara başlamasının ardından, 21 Eylu¨l'de Berlin'de bir araya gelme konusunda mutabık kaldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Albayrak, Alman Maliye Bakanı Scholz ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement