Bakan Albayrak: Döviz Alanlar Şimdi Kara Kara Düşünüyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Albayrak: Döviz Alanlar Şimdi Kara Kara Düşünüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ağustos-Ekim aylarında dolar toplayanlar şimdi kara kara düşünüyor. Doların yükselmesini çok beklersiniz. Hele ki seçimden sonra daha çok beklersiniz."dedi.

19.03.2019 14:14  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adım Adım Ekonomi Trabzon-İşDünyası Buluşması'nda konuştu. Bakan Albayrak Ağustos-Ekim aylarında dolar toplayanların kara kara düşündüğüne belirterek "Doların yükselmesini çok beklersiniz. Hele ki seçimden sonra daha çok beklersiniz."dedi.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

"BÜYÜMEDE DAHA İYİ PERFORMANS GÖRECEĞİZ"

Dünya Türkiye'yi hayretle izliyor. 3-5 aylık süreçte önemli adımlar attık. Son 2 ayda verdiğimiz hızlı reaksiyonlarla sıkıntıların üstesinden gelmeyi bildik. Yeni Ekonomi Programı'nda neyi öngördüysek ondan da iyi bir süreçle yolumuzda ilerliyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde büyümede çok daha iyi bir performans göreceğiz. Seçim dönemine rağmen finansal istikrar, para ve mali politikadaki dik duruştan taviz vermedik. İhracatta ve turizmde göstergeler çok olumlu.

"KREDİ TARAFINDAKİ ARTIŞ 43,5 MİLYAR LİRA"

Cari fazla sürecine giriyoruz. Şubat sonu yıllıklandırılmış cari açık 17 milyar dolar olur. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yaşanan daralmaya karşın atılan adımlarla yeniden likidite sağlandı. Kredi büyümesinde toparlanma başladı. Köklü ve kalıcı dönüşüm için şu an ilk adımları atıyoruz. Şubat'ta kredi tarafındaki artış 43,5 milyar lira civarında.

"DÖVİZ ALANLAR ŞİMDİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR"

Enflasyonla mücadelede sıfır taviz, çok katı ve kararlıyız. Eylül ayında göreceksiniz arkadaşlar tek haneli enflasyon rakamları göreceğiz. Öncü göstergelerin tamamı ekonomide güvene dayalı olumlu işaretleri net olarak ortaya koyuyor. 4-5 sene seçim yok. Yerel seçimlerin de bitmesiyle ekonomik büyüme çok daha istikrarlı olacak. Yaz aylarında bol bol döviz alanlar şimdi kara kara düşünüyor. Kriz çıksın istiyorlar ama çok beklersiniz.

"OPERASYONLARI YAPANLAR 31 MART'TA TOKAT YİYECEK"

Biz söylemden çok icraata bakacağız. Yarının Türkiye'si için çok çalışacağız. Birilerinin son 5 yıldır yürüttüğü operasyonlarına rağmen ayağa kalkacağız. Birilerini üzmeye devam edeceğiz. Bundan önceki spekülasyonların üzerinden geldiysek birilerini yeniden hayal kırıklığına uğratacağız. Nisan ayından itibaren programlarımızı devreye alarak 2018'den çok daha iyi bir yıl yaşayacağız. Malum operasyonları yapanlar 31 Mart'ta gerekli tokadı yiyecek.

Bakan Albayrak: Döviz Alanlar Şimdi Kara Kara Düşünüyor

Son Dakika Güncel Bakan Albayrak: Döviz Alanlar Şimdi Kara Kara Düşünüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement