Bakan Arslan: "Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı 30 Ekim'de İlk Resmi Seferini Yapacak" - Son Dakika
Politika

Bakan Arslan: "Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı 30 Ekim'de İlk Resmi Seferini Yapacak"

Bakan Arslan: "Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı 30 Ekim'de ilk resmi seferini yapacak" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan "2. Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri"ne katıldıİSTANBUL - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "2.

19.10.2017 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Arslan: "Bakü-Tiflis- Kars demir yolu hattı 30 Ekim'de ilk resmi seferini yapacak"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan "2. Kars-Ardahan- Iğdır Tanıtım Günleri"ne katıldı

İSTANBUL - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "2. Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri"ne katıldı. Bakan Arslan, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının 30 Ekim'de ilk resmi seferini yapacağını söyleyerek, "Sadece bir tren hareket etmiyor, biliniz ki bölgenin makus talihini değiştirecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars-Ardahan-Iğdır Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nce Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen "2. Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri"ne katıldı. Açılışa Bakan Arslan'ın yanı sıra Iğdır Valisi Enver Ünlü, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Kars Valisi Rahmi Doğan ile çok sayıda milletvekili ve Belediye Başkanı katıldı.

"Bölgenin kaderinin değişmesi uluslararası projeler yapmaktan geçer"

Etkinliğin açılışında konuşan Bakan Arslan, birliğin beraberliğin çok önemli olduğu bir coğrafyada yaşadığımızı söyledi. Arslan, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının ilk resmi seferinin 30 Ekim'de yapılacağını belirterek, "Biliyoruz ki bölgenin kaderinin değişmesi uluslararası projeler yapmaktan geçer. Havalimanı bunun için önemliydi Kars'ta var Iğdır'da da var ama demiryolu olmazsa olmazımız. Bakü-Tiflis-Kars inşallah 30 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev'in ve Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili 'nin katılımıyla Bakü'den başlayacak. Daha önce test amaçlı geldi bu sefer trenler resmen 30 Ekim'de Kars'a hareket edecek. Biliniz ki sadece bir tren hareket etmiyor, biliniz ki bölgenin makus talihini değiştirecek. Demir İpek Yolunun canlandıracak, o gün bir tarih yazılacak" diye konuştu.

İranlı mevkidaşı ile yaptığı görüşmeye değinen Bakan Arslan, görüşmedeki en önemli konunun Kars-Iğdır- Nahçıvan demiryolu hattının oradan da İslamabad'a gitmesi oradan İran'a gitmesi konusu olduğunu belirtti. Arslan, "Bugün tekrar masaya yatırdık ay sonunda Azerbaycan'da toplantı var orada da masaya yatıracağız. Bunu da inşallah üç ülkenin işbirliği ile yapacağız. Uluslararası koridorlar bizim memleketimizden geçtikçe, bizim bölgemizden geçtikçe hiç şüpheniz olmasın ki sınırı bekleyen iller olmaktan çıkıp sınırdaki konumundan yararlanan cazibe merkezi haline gelen iller olacağız. Bu yüzden projeler İnşallah bölgemizin kaderini değiştirecek" dedi.

Bakan Arslan yaptığı konuşmanın ardından il valileri, bölge milletvekilleri, belediye başkanları ve dernek başkanları ile açılış kurdelesini kesti. Sonrasında stantları gezen Arslan, burada stant görevlileri ile sohbet etti, yerel ürünlerin tadına baktı, vatandaşlarla fotoğraf çektirerek meşhur Kars kaşarı ikram etti. Üç ilin her yönüyle tanıtıldığı etkinlik 22 Ekim'de sona erecek.

Bakan Arslan: "Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı 30 Ekim\'de İlk Resmi Seferini Yapacak"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Arslan: 'Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı 30 Ekim'de İlk Resmi Seferini Yapacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement