Bakan Arslan: Kara yolu Taşımacılığında Yollar Daha Güvenli Olacak - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Arslan: Kara yolu Taşımacılığında Yollar Daha Güvenli Olacak

Ulaştırma Bakanı Arslan, "Kara yollarındaki güvenlik açıklarını kapatacak, her türlü yolcu ve yükü kayıt altına alacak yeni sistemle yollar daha güvenli olacak" dedi.

29.05.2017 15:15  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, karayollarında yolcu, kargo ve eşya taşımacılığını takip altına alacak "Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi"ni (U-ETDS) anlattı. Yolcu, kargo ve yük taşıyan araçların çıkış yaptıkları noktadan izleyecekleri güzergaha, taşıdıkları yük miktarından yolcu sayısına ve varacakları noktaya kadar detaylarının yola çıkmadan bildirileceği yeni sistemle karayollarının disiplin altına alınacağını vurgulayan Arslan, "Karayollarındaki güvenlik açıklarını kapatacak, her türlü yolcu ve yükü kayıt altına alacak yeni sistemle yollar daha güvenli hale gelecek." diye konuştu.

"GELECEK PLANLAMASI İMKANI OLACAK"

Arslan, sistemle sektör verilerine ilk kez gerçek zamanlı ve doğru şekilde ulaşılacağına işaret ederek, ulusal güvenlik açısından bunların anlık paylaşımı ve veri analizlerine dayalı gelecek planlaması imkanının olacağını söyledi.

"SİSTEMİN PROTOTİP ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Taslağı kapsamında hazırlıkları süren U-ETDS ile ilk defa Türkiye'de yolcu, kargo ve eşyaların hareketlerinin takibine ilişkin düzenleme hazırlandığını dile getiren Arslan, gerek sektör gerekse paydaşların görüşlerini alarak bilgi işlem dairelerince proje başlatıldığını ve ilk prototip çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Arslan, ulusal güvenlik açısından da önem taşıyan düzenlemeyle karayollarında yolcu, kargo ve yük taşıyan tüm araçların çıkış yaptıkları noktadan itibaren takip altında olacağına dikkati çekerek, "Araçların kullanacakları güzergah, taşıdıkları yük miktarı ve yolcu sayısıyla varacakları nokta gibi detayların bilgileri gerçek zamanlı olarak sistemde yer alacak. Olası bir şüphe ya da araçla ilgili sorun tespitinde araç bilgileri anında emniyet ve istihbarat birimleriyle de paylaşılacak." ifadelerini kullandı.

"BELGE SAYISI 53'TEN 13'E DÜŞECEK"

Yolcu ve yük taşımacılığı için gereken A1'den T3'e kadar yetki belgesi sayısının azaltılacağına da değinen Arslan, tır, kamyon ve otobüs işletmelerinin yurt içi ve yurt dışı faaliyet kollarına göre alacağı belge sayısının 53'ten 13'e düşürüleceğini kaydetti.

Arslan, e-devletin daha aktif kullanımı için yaptıkları çalışmaları da anlatırken, eşya ve kargo taşımacılığında gerçek kişiler adına verilen K ve G yetki belgelerinin e-Devlet üzerinden düzenlenmesini sağladıklarına dikkati çekti.

Halihazırda 365 bin yetki belgesinin gerçek kişiler adına düzenlendiğini, bu rakamın yetki belgesi sayısının yüzde 65'ine tekabül ettiğini belirten Arslan, bu belgelerin yenileme işlemlerinin kişinin sabıka kaydının olmaması halinde e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.

Bakan Arslan: Kara yolu Taşımacılığında Yollar Daha Güvenli Olacak
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Arslan: Kara yolu Taşımacılığında Yollar Daha Güvenli Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement