Bakan Kutbettin Arzu Çözüm Sürecinin Devam Ettiğini Söyledi - Son Dakika
Güncel

Bakan Kutbettin Arzu Çözüm Sürecinin Devam Ettiğini Söyledi

Bakan Kutbettin Arzu Çözüm Sürecinin Devam Ettiğini Söyledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Kürt meselesiyle ilgili çözüm sürecinin aynen devam ettiğini söyledi.

25.10.2015 13:08  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Kürt meselesiyle ilgili 'Çözüm sürecinin' aynen devam ettiğini öne sürerek, Kürt sorunun çözümüyle ilgili başlattıkları çalışmalarda bir eksik olmadığını söyledi. Bakan Arzu, "Terör örgütünün yapmış olduğu saldırılara karşı kamu güvenliğini sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için bir görevimiz var." dedi.

"NE İSA'YA NE MUSA'YA"

Diyarbakır'da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, kentte görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Bakan Arzu'ya, Vali Hüseyin Aksoy ve Emniyet Müdürü Adnan Taşdan eşlik etti. Gazetecilerin çok zor şartlar altında çalıştığını anlatan Bakan Arzu, bölgede nefes almanın bile bir bedelinin olduğunu ifade etti. Bakan Kutbettin Arzu, şöyle dedi:



"Bu bölgede yaşayan işadamı, emekçi, gazeteciler, herkes ağır bedeller ödüyor. Çünkü çok sıkıntılı şartlarda yaşıyorlar. Bu görevini başka bir yerde yapsa, belki daha rahat bir ortamda işini sürdürecek. Ama tüm bunlara rağmen burada kalıyorsa bu, takdire değer bir yaşam biçimidir. Tabii bunların içinde en zor olanı ise, basın mensubu olmaktır. Hem camiden, hem de kiliseden oluyorsunuz. Ne İsa'ya, ne de Musa'ya. Her an bir şiddet ortamı içinde, hayatınızı da riske ederek, vatandaşlarımızın doğru habere ulaşması konusunda büyük çaba sarf edeceksiniz."

"SURİYE VE IRAK'TA DA KÜRT SORUNU VAR"

Bakan Arzu, aynen devam ettiğini ifade ettiği 'Çözüm süreci'nde muhatabın millet olduğunu anlatırken şöyle konuştu:

"Kürt sorunun çözümü herhangi bir örgüt, ya da partinin tekelinde değil, bütün vatandaşlarımızın ortak sorunudur. Yani bir Türkiye sorunundur. Türkiye sorunu olmasının ötesinde bir Orta Doğu sorunudur. Bugün Kürt sorunu uluslararasılaşmıştır. Türkiye gibi, Suriye ve Irak'ta da Kürt sorunu var. Türkiye'nin Kürt sorunu var ama ayrıca Orta Doğu'nun bir sorunu var. Hükümetimiz ilk günden beri, Kürt sorununu 76 milyonun sorunu olarak gördü ve '76 milyonla beraber çözelim' dedi. İşin bir de terör boyutu var. Tabii terör boyutu, terör örgütünün bir an önce silahları bırakması ve bir barış ortamının oluşmasıydı. Hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalarda İmralı, Kandil ya da HDP ile görüşmelerin sürdürülmesi terör boyutuyla ilgiydi. Bunun da şartı; silahların bir an önce susmasıydı. 2013 yılının mayıs ayında silahlar susacak ve terör örgütü mensupları Türkiye dışına çıkacaktı. Bugün çözüm süreci aynen devam ediyor. Vatandaşlarımızla Kürt sorununun çözümüyle ilgili yaptığımız çalışmalarda bir aksaklık yok. Ancak terör örgütünün yapmış olduğu saldırılara karşı, kamu güvenliğini sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için bir görevimiz var. Bunu da demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerden taviz vermeden, güvenlik ve asayiş sorununu demokrasi içerisinde çözme konusunda çabamız var. Birileri çıkıp, şehrin bir bölgesini özerk ilan edip, orada barikat kurup, vatandaşlarımızın yaşama şartlarını engellerse, kamu görevi de buna engel olmaktır."



"ÜLKENİN BATISINDA ÇÖZÜM SÜRECİNDEN DOLAYI ELEŞTİRİ ALDIK"

'Çözüm sürecinin' başlaması ardından, ülkenin batısında eleştiriler aldıklarını kaydeden Bakan Arzu, Türkiye'nin batısında, "Çözüm sürecinde örgütün yaptığı bir sürü eyleme göz yumdunuz. Onlar bu süreçte silah bırakmadılar, yığınaklar yaptılar, vatandaşlara baskı uyguladılar, vatandaşlardan vergi adı altında paralar topladılar." gibi eleştiriler aldıklarını kaydetti. Bakan Kutbettin Arzu, buna ilişkin şöyle dedi:



"Bu süreç içerisinde örgütün yapmış olduğu çalışmalara karşı hükümetin, sırf barış süreci sekteye uğramasın diye, olayları daha serinkanlı takip etmesinden kaynaklı süreç yaşandı. Ancak öyle bir hale geldi ki, vatandaşlarımızın bu bölgede özgürlüklerinin önünde çok engeller oluştu. Örgüt, barajların yapılmasını bile, çözüm sürecine karşı bir eylem diye nitelendirerek savaş ilan etti. Silvan Barajı'nın yapılmasıyla ya da barış sürecinin engellenmesi, yeniden bir çatışma sürecinin başlamasıyla hiçbir ilgi ve alakasıyla olmayan bir görüştür. Dolayısıyla buna karşı hükümetimizin yapmış olduğu çalışma, vatandaşımızın hak ve özgürlüklerini korunmasıyla ilgili bir çabadır. Çözüm sürecinde Kürtler, Kürt diliyle ilgili geçmişte yapılan birçok yanlış uygulama düzeltildi. Halen de düzeltilerek, devam ediyor."


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kutbettin Arzu Çözüm Sürecinin Devam Ettiğini Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • ???: Kürt kökenli bir bakan olarak bu sözler ile neyin sorun olduğunu da bu millete izah etse. 6 0 Yanıtla
  • Vatan sevdalısı: Siz bu ihanet sürecine devam ettiğiniz sürece size oy değil Günahım bile vermem 4 2 Yanıtla
  • amedli: kardeşiz ama kalleş pkk var 1 3 Yanıtla
  • Aziz: Sende , bakan oldun ya batsın bu anayasa 3 0 Yanıtla
  • Misafir: PKK nin belini kırdık tekrar azdıracaz diyon yâni 2 0 Yanıtla
  • asi: ulan okadar şehit ne devam ediyorsa salak 2 0 Yanıtla
  • Egeli: Oyum akp ye.Bu lillet farki goruyor.istikrar icin yarinlar icin yine AKP... 0 2 Yanıtla
  • Fizuli: Resime bak ayakları bile yere basmıyor. Bizim orda çok atana, ayakların yere basın derler.! 0 2 Yanıtla
  • ALOSSE: BU ÜLKE ÖLMÜŞDE CENAZE NAMAZINI KILDIRAN YOK, BAKAN HANGİ ÜLKENİN BAKANI İDİ, BİZ TVLERDE BAŞKA ŞEYLER DUYUYORDUK 0 1 Yanıtla
  • Adalet: Bunlarin hepsi yalanci 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement