Bakan Bağış Eğitimin Önemine Dikkat Çekti - Son Dakika
Politika

Bakan Bağış Eğitimin Önemine Dikkat Çekti

Bakan Bağış Eğitimin Önemine Dikkat Çekti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ezberci bir nesil istemediklerine dikkat çekerek, "Biz ezberci bir nesil istemiyoruz."

11.05.2013 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ezberci bir nesil istemediklerine dikkat çekerek, "Biz ezberci bir nesil istemiyoruz. Biz düşünen, tartışan ve fikirlerini bütün dünyaya kabul ettirebilecek kendi özgüvenine sahip, çılgın projeler ortaya koyabilecek bir neslin bu süreci bizlerden devralmasını istiyoruz" dedi.

Bakan Bağış, Grand Cevahir Otel'de düzenlenen "TEDxIhlasCollegeED Konferansı"na katıldı. Toplantıya Bakan Bağış'ın yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasına İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören'e teşekkür ederek başlayan Bakan Bağış, İstanbul'un önemine dikkat çekerek, "Bugün gerçekten bu toplantı dünyanın birçok şehrinde yapılabilirdi ama İstanbul'u tercih etmiş olmaları bence kendi başına zaten çok önemli bir mesaj çünkü İstanbul sıradan bir şehir değil, İstanbul'un kendisi dünyayı eğiten, dünyaya eğitimle ilgili kardeşlikle ilgili mesajlar veren bir şehir. Dünyada çok güzel şehirler var ama İstanbul'u o güzel şehirlerin sultanı yapan birçok özellik var. Dünyada içinden nehir geçen çok şehir var ama içinden deniz geçen tek dünya şehri İstanbul. Dünyada iki kıta üzerine kurulu tek şehir İstanbul. İçinde camilerin, kiliselerin, havraların insanlığa birlikte huzur verdiği bir şehir İstanbul ama farklı medeniyetlerin birlikte yaşayabilmesinin ve onların başkenti olabilmesinin ayrı bir özelliği var. Bu şehir Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluğunun da başkentliğini yaptıktan sonra bugün üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa'nın kültür ve spor başkenti olabilmiş tek dünya şehridir. Bu yüzden İstanbul'dan dostluk, kardeşlik, dayanışma ve birlikte yaşayabilme derslerinin verildiğini bütün dünyanın anlaması adına bu toplantının burada düzenlenmesi olması çok önemli" dedi.

Bakan Bağış, Türkiye'de eğitimin önemine değinerek, "Eğitimi önemsemek bizi için bir tercih meselesi değil, bir zorunluluk. Bizim genç bir nüfusumuz var. Bugün üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliğinin ortalama yaşı 45-46, bizimki 28-29. Bu ülkenin nüfusunun yüzde 40'ından fazlası 15 yaşın altında. Eğer biz gerçekten bu genç nüfusu nüfuza çevirmek istiyorsak, dünyada söz sahibi olmak istiyorsak eğitime önem vermemiz lazım. Biz eğitimi hep öncelikli mesele olarak gördük. 1923'ten 2002'e kadar bütçenin en büyük kalemi Milli Savunma Bakanlığına ayrılırdı. Türkiye'de tüfeğe, denizaltıya çok yatırım yaptık ama artık gerçekten bizim küresel mücadelemizde elimizi güçlendirecek olan sektöre, eğitime önem vermemiz gerektiğini anlayan Başbakanımızın vizyonuyla artık Türkiye farklı bir alanda" diye konuştu.

Yeni bir projeye başladıklarını hatırlatan Bakan Bağış, "Fatih Projesi bence hepimizin çok heyecanlanması gereken bir proje çünkü sadece öğrencilerimizin eline ders kitabı yerine birer tablet bilgisayar verme meselesi değil. Tablet bilgisayarların üzerindeki internet aracılığıyla bizim Edirne'deki, Şırnak'taki, Şişli'deki yavrumuz da artık Harvard Üniversitesi'nin kütüphanesindeki son yayını takip edebilecek. Biz daha güzel yarınlara yürüyebilmek için de çılgın projeleri gerçekleştiriyoruz. Biz ezberci bir nesil istemiyoruz. Biz düşünen, tartışan ve fikirlerini bütün dünyaya kabul ettirebilecek, kendi özgüvenine sahip, çılgın projeler ortaya koyabilecek bir neslin bu süreci bizlerden devralmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Bağış Eğitimin Önemine Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement