Bakan Bağış: Vize Muafiyeti Lütuf Değil Vatandaşların Hakkı - Son Dakika
Güncel

Bakan Bağış: Vize Muafiyeti Lütuf Değil Vatandaşların Hakkı

Bakan Bağış: Vize Muafiyeti Lütuf Değil Vatandaşların Hakkı

Avrupa birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, "Vize muafiyeti, 1980 darbesinin bu ülkeye attığı en büyük kazıklardan birini çıkarma çabalarımızın eseridir" dedi.

09.12.2013 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, "Vize muafiyeti, 1980 darbesinin bu ülkeye attığı en büyük kazıklardan birini çıkarma çabalarımızın eseridir" dedi.

Bakan Egemen Bağış, Bakanlığının Ortaköy'deki ofisinde, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Odanın Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. İSO'nun ve üyelerinin her zaman Türkiye'nin AB sürecinde kendilerine destek olduğunu söyleyen Bağış, "İSO Bakanlığımız ile özellikle son dönemde ortak projelere imza attı. Gelecek dönemde de İSO ile birlikte çok daha aydınlık bir Türkiye'nin inşası için ter dökeceğiz.

"ÖNÜMÜZ ÇOK AÇIK. YETER Kİ 2014'TE İSTİKRARIMIZ NAZARA GELMESİN"

Bağış, bir basın mensubunun, "Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi eski genel sekreterlerinden Javier Solana'ya dün Türkiye'nin üyeliğine ilişkin bir tarih verip veremeyeceğini sordum. O da, 'Gelecek yıl Avrupa Komisyonu ve başkan seçimleri var. Ondan sonra Türkiye için bir sürpriz olabilir' dedi. Ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine, sürpriz beklentisi içerisinde hareket etmediklerini, doğal haklarını almak istediklerini aktardı.

"Türkiye'nin özel sektörü, sivil toplum kuruluşları, kamu ve merkezi yönetimi, iktidarı, muhalefeti AB sürecinde tek bir güç olarak somut reformlarını, verilerini ortaya koymuş durumdadır" diyen Bağış, AB'nin de içine düştüğü akıl tutulmasından bir an önce kurtulup, Türkiye'nin üyelik sürecinin önünü açması gerektiğini her zaman vurguladıklarını anlattı. Türkiye'nin AB üyeliğine hazır olmadığını iddia edenlerden, AB üyesi ülkeleri gezmelerini isteyen Bağış, şöyle devam etti:

"Daha sonra gelsin bir de bizim misafirimiz olsunlar. Türkiye birçok ülkeden ulaşım imkanlarıyla, demokrasisiyle, ifade özgürlüğüyle, gıda-hijyen standartlarıyla, ekonomisinin gücüyle, ordusunun potansiyeliyle daha iyi durumdadır. Türkiye her açıdan AB standartlarının üzerine çıkmaya başlamış bir ülkedir. Atatürk'ün hayallerinin gerçekleştiği bir dönemdeyiz. Müreffeh medeniyet seviyesinin üzerine çıkmış bir ülke olarak, bir çok AB üyesi ülkenin üzerinde kişi başına düşen satın alma paritesine sahip bir milletiz. Önümüz çok açık. Yeter ki 2014'te istikrarımız nazara gelmesin. Türkiye gücünü artırmaya devam etsin."

"VİZE MUAFİYETİ BİR LÜTUF DEĞİL, HAK"

Bakan Bağış, Avrupa Birliği'ne vizesiz seyahat konusundaki son gelişmelere dair bir soruya karşılık, vize muafiyetinin bir lütuf değil, "Vatandaşların hakkı" olduğunu söyledi. "Vize muafiyeti, 1980 darbesinin bu ülkeye attığı en büyük kazıklardan birini çıkarma çabalarımızın eseridir" diyen Bağış, bu konuda herkesin, iş dünyasının, odaların, sivil toplum kuruluşlarının, bakanlıkların büyük katkı sağladığını, ancak bunun mimarının kendilerine "diklenmeden dik durma" talimatı veren, sürecin her aşamasını takip eden, kendilerini yönlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Bakan Bağış, "İnşallah ayın 16'sında kendisinin huzurunda gerekli imzalar atılacaktır ve vize muafiyet müzakere süreci başlayacaktır. Bu süreci yaşayan ülkelerin 3 ila 3,5 yıl içerisinde vatandaşlarının serbest dolaşım hakkına kavuştuklarını görüyoruz. Umut ediyorum bizim vatandaşlarımızın da hiçbir ayrım görmeden, herkesin serbest dolaşım hakkını sonuna kadar kullanacağı bir dönemi yaşıyor olacağız" diye konuştu.

ÜÇ (MK) ( - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Bağış: Vize Muafiyeti Lütuf Değil Vatandaşların Hakkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement