Bakan Bayraktar'ın Gaziantep Temasları - Son Dakika
Güncel

Bakan Bayraktar'ın Gaziantep Temasları

Bakan Bayraktar\'ın Gaziantep Temasları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Yeşilvadi Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projelerini yerinde inceledi.

13.08.2013 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Yeşilvadi Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projelerini yerinde inceledi.

Bir dizi gezi ve programlar için Gaziantep'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban Kurban, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, daire amirleri ve kurum müdürleri ile beraber Şahinbey Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan Yeşil Vadi Konutları inşaat alanını gezdi. İnşaat alanındaki incelemelerini tamamlayan Bakan Bayraktar, beraberindeki heyetle Yeşil Vadi Park alanını gezdi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'ndan bilgi alan Bakan Bayraktar, daha sonra yine Şahinbey Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptırılan Çamlıca Konutlarını inceledi.

Buradaki incelemelerinin ardından Şahinbey Belediyesi'ne geçerek Başkan Tahmazoğlu ile bir araya gelen Bayraktar, belediye tarafından yürütülen projelerin tanıtıldığı slayt gösterisini izledi.

Bayraktar, burada yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme önem verdiklerini belirterek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak kentsel dönüşümde şu anda Türkiye'de kaçak evleri, afete dayanıksız evleri de yıkarak yeniliyoruz. Şu anda Türkiye'de 65 bin evin yenilenmesine başladık. 17 Ağustos'ta büyük Marmara Depremi'nin 14. yılında Bursa Yıldırım'da,yine 45 vilayette Başbakanımızın teşrifleriyle yeni bir yenileme harekatı başlatacağız ama biz burada Gaziantep'in atmış olduğu bu adımları da Tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Tüm Türkiye bunları görsün, yani bunun oy kaybettirme olmadığını, aksine çok daha oy getirme olduğunu görsün. 3 veya 5 olumsuz kişinin sesini duyurmasından ziyade orada yüzde 80 vatandaşın talebini daha çok önemsemek lazım. İnsanlarımız kentsel dönüşümü istiyor. İstemeyen 3-5 kişi ya bundan başka bir kafası bozuk veya siyaset yapmak istiyor. Biz kesinlikle diyoruz ki kentsel dönüşüm milli bir meseledir, bir seferberlik meselesidir, siyaset üstüdür, siyaset dışıdır, tüm siyasi partilerimizin buna sahip çıkması lazım. Bizde başarılı olan, vatandaşımızın memnuniyetini kazanan, vatandaşımızın nabzını tutan, vatandaşımızın gönlünü edene yardım ettik ve yardım etmeye de devam ediyoruz. Biz hep Şahinbey Belediyesi'nin yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün burada 8 ayrı etkinliğe katılacağız. Temel atma var, inşaat ve bina ziyaretleri var, asfalt plenti var, büyük bir caminin temel atma töreni var, diğer biten inşaatlar var, bizim temelini attığımız konutlar var. Bunların hepsine bakacağız, buradaki izlenimleri başka belediyelere aktaracağız. Buraya gelip öğreniyoruz, Şahinbey Belediyesi'nin anlattıklarından bakıp öğreniyoruz ve bunu başka illere aktarıyoruz. 6 milyon 500 bin konutumuzu 20 yıl içerisinde yenilememiz lazım. Ekonomi canlanacak, inşaat sektörümüz gelişecek, işsizlik azalacak, istihdam artacak, fabrikalarımız mal üretecek, müteahhitlerimiz gelişince yurt dışında daha çok iş alacak, teknik müşavirimiz gelişecek, teknik elamanlar gelişecek, ara teknik elemanlar gelişecek. Konsept bakımından bunun birçok faydası var. Bunları inşallah adım adım geliştireceğiz" dedi.

Bu sırada Başkan Tahmazoğlu, yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında Bakan Bayraktar'ı bilgilendirdi. Ziyaret sırasında proje hakkındı bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, havaalanı yolu üzerinde bulunan 50 bin metrekarelik alanın kamulaştırıldığını ve konut yapımı için yıkımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yeşilvadi Projesi'nin başlangıç noktası olan bu alanda 6 blok halinde 702 adet modern konutumuzun temelini atmıştık. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin olduğu projemizde her kesimden vatandaşımızın bu konutlardan faydalanması sağlanacak. Konutlarımızı yakın zamanda tamamlayarak satışa sunacağız. 7 milyon metrekare alanda 35 bin konutun yapılması ve 150 bin kişinin yaşaması planlanan Yeşilvadi Projesi ile 1 milyon 700 bin metrekare alanda Türkiye'nin en büyük parkını yapıyoruz. Havaalanı yolunu Burç Kavşağı'na bağlayacak olan 12 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğindeki çevre yolumuzun yapımına başladık. Bu alanda 86 bin metrekare gölet alanı olacak. 8 bin kişilik amfi tiyatro, spor alanları, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, hobi bahçeleri ve kafeteryalar olacak" diye konuştu.

Başkan Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinin yüzde 80'inin çarpık yapılaşmadan oluştuğuna işaret ederek, "Bu nedenle 5 bölgede kentsel dönüşüm başlattık. İnsanımıza daha modern yaşam alanları sunabilmek amacıyla kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma ve konut yapımına dev bütçe ayırdık. 4,5 yılda 266 milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. Vatandaşlarımızla ele ele, gönül gönüle verdik. Kimseyi üzmeden ve üzülmeden, gönül rızası gözeterek kamulaştırmasını yaptığımız 2 bin 610 evin yıkımlarını gerçekleştirdik. Nuripazabaşı, Yazıcık, Perilikaya-Serinevler, Güzelvadi ve Eski Grajlar bölgelerinde yapılan kentsel dönüşüm alanlarındaki çalışmaları Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar da yakından takip ederek Türkiye'ye örnek göstermektedir. Çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırarak modern konutların yapıldığı proje kapsamında, ayrıca 40 yıllık bir hayali gerçekleştirdik. Yıllardır araç ve yayaların trafik sorunu yaşadığı Özdemirbey Caddesi'ni 6 şeritli yol haline getiriyoruz" şeklinde konuştu.

Nuripazarbaşı bölgesinde kentsel dönüşümün ürünü olan Çamlıca 1. etap, 379 konut ve 24 iş yerinin temelini geçen aralık ayında attıklarını hatırlatan Tahmazoğlu, "3+1 ve 2+1 dairelerin olduğu konutlarımızın ilk etabı 8 bloktan oluşmakta olup, yıl sonunda tamamlanmış olacak. Proje sayesinde bu bölgeye toplamda bin 71 konut ve 69 iş yerini yapmış olacağız" ifadelerini kullandı

Ziyaretin ardından Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a hediye takdiminde bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Bayraktar'ın Gaziantep Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement