364 Konutun Kura Çekimi İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

364 Konutun Kura Çekimi İptal Edildi

364 Konutun Kura Çekimi İptal Edildi

Trabzon da TOKİ tarafından inşa edilecek olan 364 konutun kura çekim törenine katılan Bakan Erdoğan Bayraktar, hak sahiplerinin bazı itirazları sonucu kurayı iptal etti.

03.08.2013 12:59  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Pelitli Beldesi'nde TOKİ tarafından inşa edilecek olan 364 konutun kura çekim törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hak sahiplerinin bazı itirazları sonucu gerginlik yaşanınca kurayı iptal ederek salondan ayrıldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Pelitli Beldesi, Çamlıca Mahallesi'nde kamulaştırılan 35 bin 83 metrekare alanda yapılacak 364 konut için bugün Yalı Park Otel salonunda kura töreni düzenlendi. Kura törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çok sayıda vatadaş katıldı.

Tören öncesi bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, Trabzon'a yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Bakan Bayraktar'ın konuşması sırasında hak sahibi birçok vatandaş söz alarak sorular yöneltti, istimlak sürecinde Pelitli Belediyesi tarafından kandırıldıklarını ileri süren bazı vatandaşlar kuraya itirazda bulundu. Zaman zaman gerginlik yaşanan törende Bakan Bayraktar, TOKİ yetkililerinden konu hakkında bilgi aldı. İtirazların artması üzerine Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu mikrofonu eline alarak ortamı yatıştırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Yaşanan gerginliğin artması üzerine oturduğu yerden kalkan Bakan Bayraktar, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun elinden mikrofonu alarak salondakilere kuranın iptal edildiğini açıkladı.

"SİZ NE İSTİYORSANIZ ONU YAPACAĞIZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı ERdoğan Bayraktar, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Arkadaşlar, siz ne diyorsanız onu yapacağız. O zaman bu fiyatlar ve yaptığımız indirimler de geçerli değil. Daha önce yaptığımız yüzde 20 indirim geçerli. Bu kurayı da iptal ediyoruz. Böyle olmaz, biz devleti korumak zorundayız. Devleti yok edemeyiz. Bu devlet size de lazım bize de. Kuraları ne zaman istiyorsanız o zaman çekeriz. İsterseniz kentsel dönüşümü de iptal ederiz. Siz ne istiyorsanız onu yapacağız. Biz sizlere tabiyiz. Hayırlı olsun."

Konuşmasının ardından salondan ayrılan Bakan Bayraktar, hak sahiplerince uzun süre alkışlandı. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 364 Konutun Kura Çekimi İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement