Bakan Bayraktar Trabzon'da Öğrenci Yurdu Temeli Attı - Son Dakika
Güncel

Bakan Bayraktar Trabzon'da Öğrenci Yurdu Temeli Attı

Bakan Bayraktar Trabzon\'da Öğrenci Yurdu Temeli Attı

Trabzon'da öğrenci yurdu temeli atan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,Türkiye de kentsel dönüşümünün yeniden başlayacağını belirti.

02.08.2013 19:34  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da öğrenci yurdu temeli atan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarı, Türkiye? de kentsel dönüşümünün yeniden başlayacağını belirterek, '17 Ağustos'ta Bursa Yıldırım'da, Türkiye'de 45 vilayete başlatılacak kentsel dönüşümün üçüncü adımını atacağız. 90 bine yakın konutun yıkımı yapılacak. Bu en büyük adımlarımızdan biri olacak" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi kampüsünde yaptıracağı yurt için temel atma töreni düzenlendi. Törene Bakan Bayraktar'ın yanı sıra, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar ve katılımcılar butona basarak 1062 kapasiteli öğrenci yurdunun temelini attı.

Töreninin ardından alanda bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bayraktar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm konulu soru üzerine şunları söyledi:

'17 Ağustos 2013'de Bursa Yıldırım'da, Türkiye'de 45 vilayete başlatılacak kentsel dönüşümün üçüncü adımını atacağız. 90 bine yakın konutun yıkımı yapılacak. Bu en büyük adımlarımızdan biridir. Kentsel dönüşümü afet odaklı, afet eksenli olarak tüm Türkiye'de seferberlik haline getirdik. Artık vatandaşlarımız yapıların depreme dayanıklı olup olmadığı yönünde başvuruları oluyor. Bu başvurular yaklaşık 30 bini buldu. Riskli alanlar konusunda çok ciddi mesafe aldık. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda iş yapıyoruz. Kredi ve kira yardımında bulunuyoruz. Kentsel dönüşümü seferberlik halinde getirerek 20 yıl içerisinde 6.5 milyon riskli konutu dönüştüreceğiz.ö

OTOKONTROL SİSTEMİNİ GETİRİYORUZ

Yapı denetimi hakkında yöneltilen soruya yanıtlayan Bakan Erdoğan Bayraktar, 'Yapı denetimi tüm Türkiye'de yaygınlaştı. Bunun sonrasında binalarda kalite arttı. Ama bu yeterli değil. Çok daha titiz bir çalışmayla ruhsatları kolaylaştıracağız, denetimi daha çok arttıracağız. Onun için otokontrol sistemini getiriyoruz. Denetim sistemini artıracağız, bu sayede binalar mühendislik, mimarlık hizmeti almış afete dayalı binalar olacakö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Bayraktar Trabzon'da Öğrenci Yurdu Temeli Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement