Bakan Bozdağ: Kadını Birey Haline Getiren Reformu da Burada Beraber, Biz Yaptık - Son Dakika
Güncel

Bakan Bozdağ: Kadını Birey Haline Getiren Reformu da Burada Beraber, Biz Yaptık

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM’de 2023 yılı bütçe görüşmelerinde, kadına yönelik cinsel saldırı suçlarında yaptıkları yasal değişiklikten bahsederek; “Ceza hukuku anlamında cinsel içerikli suçları cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar bahsi bölümü altında düzenleyip kadını birey haline getiren reformu da burada beraber yaptık, biz yaptık” dedi.

07.12.2022 00:05  Güncelleme: 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'de 2023 yılı bütçe görüşmelerinde, kadına yönelik cinsel saldırı suçlarında yaptıkları yasal değişiklikten bahsederek; "Ceza hukuku anlamında cinsel içerikli suçları cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar bahsi bölümü altında düzenleyip kadını birey haline getiren reformu da burada beraber yaptık, biz yaptık" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlığının bütçesine ilişkin konuşmasında, "Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı verdik. Anayasa Mahkemesi'ni adeta bir İnsan Hakları Mahkemesi'ne dönüştürdük. Yargının yaptığı uygulamadaki eksiklik ve aksaklıklardan kaynaklı sorunlar varsa, bunların hukuk devletine uygun bir biçimde çözümü bakımından son derece bir başka hak arama yolu olmuştur" dedi.

Bakan Bozdağ, İnsan Hakları Eşitlik Kurumu hakkında ise "Ülkemizde yaşanan veya yaşanabilecek her türlü ayrımcılıkla ilgili yeni bir hak arama kapısını daha açtığımızı ifade etmek isterim" bilgisini verdi.

"ADALET BAKANININ GÖRÜLEN DAVAYA MÜDAHALE ETME YETKİSİ YOKTUR"

Bozdağ, kendisinin bazı davalara müdahale ettiğine ilişkin eleştirilere, "Şu olay olurken niye baktın, şu işe niye bakmadın? Şu işe niye dava açmadın? Bazıları da diyor ki, müdahale olursa niye müdahale olursa niye müdahale ettin? Şimdi karar verin, ben görülen davaya edersem mi hukuk devletine uygun davranmış olurum, müdahale etmezsem mi uygun davranmış olurum? Adalet Bakanının görülen davaya müdahale etme hak ve yetkisi yoktur" diye konuştu.

"YARGI YETKİSİNİN KULLANILMASIYLA İLGİLİ ZORUNLU OLMADIKÇA KONUŞMADIM"

Bozdağ, "Hiç bugüne kadar yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili zorunlu olmadıkça konuşmadım, konuşmam da. Bundan sonra da konuşmamaya özen göstereceğim" dedi.

"KADINI BİREY HALİNE GETİREN REFORMU BİZ YAPTIK"

Bakan Bozdağ, kadına karşı şiddet konusunda da şunları söyledi:

"Kadına karşı şiddet ile mücadele bizim hükümetlerimizin değişmez ve değiştirilemez gündemidir. Bugüne kadar kadınlarımızın hukukunu korumak için önemli adımlar attık. Bu hukuku koruyacak adımları bir bir hayata geçirdik… 765 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nda kadına karşı işlenen cinsel içerikli suçlar adabı umumiye ve nizami aile aleyhinde cürümler bahsi altında düzenleniyordu. Bu ne demek bu suçlar işlendiği zaman korunan kadın değil, korunan hukuki değer adabı umumiye ve nizami aile. Bu suçlar kadına karşı değil adabı umumiye ve nizami aile aleyhine işlenmiş suçlar kabul ediliyordu. Ceza hukuku anlamında cinsel içerikli suçları cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar bahsi bölümü altında düzenleyip kadını birey haline getiren reformu da burada beraber yaptık, biz yaptık. Ama bütün bunlara rağmen halen şiddet ve cinayetin olması hepimiz için büyük bir ayıptır."

Bakan Bozdağ, ilk derece mahkemelerinin önünde 18 milyon civarında dosya olduğunu söyleyerek, "Hakim ve savcılarımız büyük bir özveri ile görevlerini yapıyorlar. Sadece kamuoyunda siyasi taraftarlığa uygunluk esasları bakımından tartışılan bazı davalar nedeniyle hakim ve savcılarımız yargılamak, onlar hakkında hüküm vermek büyük haksızlıktır. Düşünün 20 milyon civarında dosya ve bunların bir sürü tarafı var. Tartışılan dava sayısına bakın 100'ü geçmez" dedi

Bakan Bozdağ: Kadını Birey Haline Getiren Reformu da Burada Beraber, Biz Yaptık
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Bozdağ: Kadını Birey Haline Getiren Reformu da Burada Beraber, Biz Yaptık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement