Bakan Çağlayan, Japonya ve Singapur'a Gidecek - Son Dakika
Politika

Bakan Çağlayan, Japonya ve Singapur'a Gidecek

Bakan Çağlayan, Japonya ve Singapur\'a Gidecek

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, beraberinde özel sektör temsilcilerinin de yer aldığı ticaret ve yatırım heyeti ile 17-23 Temmuz 2012 tarihleri arasında Japonya ve Singapur'a resmi ziyarette bulunacak.ile görüşeceği ve yeni teşvik sistemini...

12.07.2012 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, beraberinde özel sektör temsilcilerinin de yer aldığı ticaret ve yatırım heyeti ile 17-23 Temmuz 2012 tarihleri arasında Japonya ve Singapur'a resmi ziyarette bulunacak.

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Japonya ile Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin başlaması konusunda tarihi öneme sahip ziyaret sırasında Ekonomi Bakanı Çağlayan'ın Mitsubisi, Itohu, Mitsui, Daiichi, Ito Yokado, Jgc, Mayekawa, Aeon, Japan Steel Works'un da aralarında bulunduğu Japon firmalarının başkanları ve Ceo'ları

ile görüşeceği ve yeni teşvik sistemini anlatarak Türkiye'ye yatırıma davet edeceği bildirildi. Açıklamada, Bakan Çağlayan'ın Japonya ziyareti sırasında Japonya Dışişleri Bakanı Koichiro Gemba ve Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yukio Edano ile bir araya geleceği kaydedildi. Çağlayan'ın ziyareti sırasında ayrıca Türkiye-Japonya Ekonomik İşbirliği Mutabakat Zaptı'nın imzalanacağı belirtilen açıklamada, söz konusu Mutabakat Zaptı'nın ekonomik ve ticari konuların görüşüleceği bakanlar düzeyinde bir platformun Türkiye ile Japonya arasında tarihte ilk kez oluşturulmasına imkan sağlayacağı ifade edildi. Mutabakat Zaptı'nın aynı zamanda Türkiye ile Japonya arasında muhtemel bir Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın mal ve hizmet ticaretinin serbestleştirilmesindeki etkilerini değerlendirmek üzere bir "Ortak Çalışma Grubu"nun oluşturulmasını da öngördüğü belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bakan Çağlayan, önemli Japon şirketlerinin başkan ve CEO'larının yanı sıra Japon İş Federasyonu Keidanren ve Japon Tekstil İthalatçıları Birliği ile görüşmeler gerçekleştirecek. Ekonomi Bakanı Çağlayan, görüşmelerde Türkiye'de uygulamaya konulan yeni teşvik sistemi çerçevesinde Türkiye'de yatırım olanakları konularında görüş alışverişinde bulunacak ve yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet edecek. Ayrıca görüşmelerde Türk ürünlerinin Japonya tüketicilerine sunulması konuları gündeme gelecek. Bakan Çağlayan, 19 Temmuz 2012 tarihinde Türk ve Japon firmalarını bir araya getirmek üzere düzenlenecek olan 'Türk-Japon Ticaret ve Yatırım Semineri'ne katılacak ve açılış konuşmasını yapacak. Bu seminerde yapılacak sunumların ardından Türk ve Japon firmaları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek."

TOKYO CAMİİ VE YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ'Nİ ZİYARET

Ekonomi Bakanı Çağlayan'ın ziyareti sırasında Tokyo Camii ve Yunus Emre Kültür Merkezi'ni de ziyaret edeceği belirtilen açıklamada, Bakan Çağlayan'ın Tokyo Türk Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere Tokyo'da yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya geleceği bildirildi.

21 Temmuz 2012 tarihinde Singapur'a geçecek olan Ekonomi Bakanı Çağlayan'ın ve beraberindeki ticaret ve yatırım heyetinin dünyanın en önemli limanları arasında yer alan Singapur Limanı ile Singapur'un Özel Endüstri Bölgesi Jurong Adası'nı ziyaret edeceği ifade edilen açıklamada, Çağlayan'ın 23 Temmuz 2012'de Singapur Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve İşgücü Bakanı Tharman Shanmugaratnam ve Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanı Lim Hng Kiang ile ikili görüşmeler gerçekleştireceği kaydedildi. "Türkiye-Singapur Ticaret ve Yatırım Semineri"nin açılışını da yapacak olan Bakan Çağlayan'ın Singapur'un önemli yatırımcı şirketlerinin CEO'ları ile bir araya geleceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Asya Pasifik Bölge Komitesi ile bir toplantı gerçekleştirecektir. Ayrıca, söz konusu Ticaret ve Yatırım Semineri'nin ardından Türk ve Singapurlu firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek. Ekonomi Bakanı Çağlayan, Singapur ziyareti sırasında Mersin'in Singapur gibi iyi bir ticaret aktarım merkezi olması yönündeki çalışmalar çerçevesinde inceleme ve temaslarda da bulunacak. Jurong Adası, Singapur'un ekonomik büyümesini destekleyecek ve istihdam alanları sağlayacak yeni nesil sınai altyapı oluşturma misyonuyla hareket eden, Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'na bağlı bir devlet kuruluşu olan JTC tarafından oluşturulmuştur. Jurong Adası, kimyasal kümelenme modelinin dünyadaki en gelişmiş örneklerinden birisi olarak kabul edilmektedir. Sayın Bakanımız ve beraberindeki işadamları heyeti, enerji ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteren küresel ölçekli firmaların yatırımlarına ev sahipliği yapan Jurong Adası'nda kurulu modeli inceleyerek, benzeri bir Sanayi Bölgesi ve kimyasal kümelenme modelinin ülkemizde kurulumu hususunu değerlendirecektir."

Bakan Çağlayan, 23 Temmuz 2012 tarihinde Singapur'dan ayrılarak Türkiye'ye dönecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çağlayan, Japonya ve Singapur'a Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement