Bakan Canikli: "O Apoletleri Sökmeye Senin Gücün Yetmez" - Son Dakika
Güncel

Bakan Canikli: "O Apoletleri Sökmeye Senin Gücün Yetmez"

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Komutanlarımızı apoletlerini sökmekle tehdit eden gafiller şunu bilmelidirler, o apoletler milletimiz tarafından takılmıştır, o apoletler bu milletin özgürlük mücadelesi için milletimiz tarafından takılan birer nişanedir.

10.06.2018 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Komutanlarımızı apoletlerini sökmekle tehdit eden gafiller şunu bilmelidirler, o apoletler milletimiz tarafından takılmıştır, o apoletler bu milletin özgürlük mücadelesi için milletimiz tarafından takılan birer nişanedir. Onları sökmeye onların gücü yetmez. Muharrem İnce senin de gücün yetmez, sana talimat verenlerin de senin arkanda olanların da gücü yetmez." dedi.

Canikli, Ümraniye Belediyesinin, Haldun Alagaş Spor Salonu'ndaki etkinliğinde, Türkiye'ye yönelik terörist saldırılara karşı kahramanca mücadele eden TSK mensupları ve komutanlarına son zamanlarda çok ciddi haksızlıkların yapıldığını, hakaretler edildiğini belirtti.

Bu saldırı ve hakaretleri kabul etmediklerini vurgulayan Bakan Canikli, "Bu hakaretleri yapanlar, komutanlarımızı apoletlerini sökmekle tehdit eden gafiller şunu bilmelidirler, o apoletler milletimiz tarafından takılmıştır, o apoletler bu milletin özgürlük mücadelesi için milletimiz tarafından takılan birer nişanedir. Onları sökmeye onların gücü yetmez. Muharrem İnce senin de gücün yetmez, sana talimat verenlerin de senin arkanda olanların da gücü yetmez. Sen cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında Türkiye'yi dolaşıp özgürce propagandanı yapıyor, her tarafı dolaşıyorsan Allah'ın izniyle ve bu kahramanlarımız sayesinde bunu yapıyorsun." diye konuştu.

Ülkenin, milletin ve ümmetin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a son zamanlarda içeriden ve dışarıdan çok ahlaksızca, alçakça saldırıların yapıldığını ifade eden Bakan Canikli, "Bu saldırıların tek amacı var, ne derlerse desinler, hangi gerekçeyi kullanırlarsa kullansınlar bunların tek hedefi var: Bu toprakların İslamsızlaştırılmasıdır hedef. Bu hain hedef, onların hedefidir. Başka söylemleri gerekçe olarak kullanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Canikli, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin 2012'de Mecliste imam hatip okullarının da önünü açan yeni eğitim sistemine yönelik kanunun çıkmaması için büyük mücadele verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"O kanunun çıkmaması için öyle bir mücadele verdi ki adeta TBMM'yi terörize etti, şiddet kullandılar. Milletin kürsüsünü, TBMM'nin kürsüsünü Muharrem İnce'nin önderliğinde işgal ettiler. Bütün bunları niçin yaptılar? İmam hatipler açılmasın diye yaptılar. O zaman ben de grup başkanvekiliydim. Tam bir meydan savaşı verdik ve Allah'ın izniyle biz, doğru yerde duranlar galip oldu. Bu aslında tam bir İslam düşmanlığıdır. İmam hatip okullarının açılmasına neden karşı çıktın ey Muharrem İnce, onunla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu ve bütün arkadaşları. Neler yaptınız o kanunun çıkmaması, imam hatiplerin açılmaması için? İmam hatiplerin ne zararı var size? İmam hatiplerde sadece inancının doğru kaynaklardan öğretilmesini sağlayan bir eğitim veriliyor, İslam'ı, Kur'an'ı öğretiyor. Bunun neresi yanlış? Bunun öğretilmesine niye karşı çıktın? O zaman imam hatipler yoluyla İslam'ın öğretilmesine karşı çıkan başta Muharrem İnce ve arkadaşları şimdi bunları unutmuş, bunlar hiç olmamış, yaşanmamış gibi sanki İslami hassasiyetleri varmış gibi ezan okununca konuşmasını kesmek, dualarla toplantılar yapmak gibi, dini hassasiyeti olan muhafazakar kesime şirin görünmek için neler yapıyorlar. Sen şu anda inandığını yapmıyorsun ey Muharrem İnce. Çünkü sen o zaman İslam'ın öğretilmemesi için her şeyi yaptın, TBMM'yi adeta savaş alanına çevirdin. Bunları unutmadık. Onlar olmamış gibi şimdi toplantılarda Kur'an-ı Kerim okutmalar, dua etmeler bu milleti, kimseyi kandıramazsın boşuna uğraşma."

"Yazıklar olsun size"

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan ile aynı kulvarda siyaset yapan bazılarının da bu zihniyetle hareket ettiğini belirten Canikli, bunun kendilerini üzdüğünü ve yaraladığını dile getirdi. "Yazıklar olsun" diyen Bakan Canikli, 28 Şubat sürecinde söz konusu zihniyetin Erbakan'a çektirdiklerinin unutulmadığını belirtti. Canikli, "Demek ki siz rahmetli Erbakan'ın yanında dururken samimi değildiniz. Samimi olsanız o eziyeti çektirenlerle bugün nasıl yol yürür, nasıl aynı fotoğrafta yer alabilirsiniz, böyle bir şey olabilir mi? Yazıklar olsun size." diye konuştu.

Canikli, herkesin tüm kartlarını açtığını, milletin de oynanan oyunları yakından takip ettiğini dile getirerek, "Hepsinin ortak özelliği şu: maalesef aynı yerden kumanda ediliyorlar çünkü aynı şeyleri söylüyorlar, üç cumhurbaşkanı adayı da her konuda aynı şeyleri söylüyor, birileri sanki bunların kulağına fısıldıyor, 'Şunu diyeceksin' diye. Hepsi koro halinde, 'Biz cumhurbaşkanı olursak yıkacağız, yakacağız, bütün yatırımları durduracağız' diyorlar." ifadelerini kullandı.

Yatırımları durduracaklarını söyleyen cumhurbaşkanı adaylarının başkalarına hizmet ettiğini belirten Canikli, savunma sanayisinde gelinen nokta sayesinde Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. "Savunma sanayi projelerinin durdurulması"nı talep etmeyi, "teröristlerin ekmeğine yağ sürmek" olarak nitelendiren Bakan Canikli, "Ülke savunmasını başkalarından alacağınız silahlara emanet edemezsiniz ancak kendi yerli imkanlarınızla ürettiğiniz, üreteceğiniz silahlarınız varsa bu toprakları koruyabilirsiniz aksi halde koruyamazsınız, tam ihtiyacınız olduğu zaman vermezler. Onun için bu projeleri durdurmaya gücünüz yetmez ey aynı yerden talimat alan cumhurbaşkanı adayları." diye konuştu.

"Biz aslında dağı, taşı bombalamışız"

İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) teknolojilerinde de Türkiye'nin çok iyi noktalarda olduğunu, dünyayla yarıştığını vurgulayan, Bakan Canikli, şunları kaydetti:

"2004'te terörle mücadelede kullanmak üzere ABD'den İHA satın almak için talepte bulunduk. Müttefikimiz, aynı NATO ittifakı içindeyiz, dedi ki bize 'İsrail'den alın', kendisi satmadı, İsrail'e yönlendirdi. Bizde yok o zaman ama ihtiyacımız var terörle mücadelede. Teröristleri yukarından tespit ediyor, onu izleyebiliyor onun için çok önemli. 2004'te İsrail'den çok büyük paralar ödeyerek o İHA'ları satın aldık, ismi de Heron. Hiçbir zaman verimli ve etkili şekilde kullanamadık, kullandırtmadılar. Neden? Çünkü onların başında kullanan teknisyen, mühendis İsrailli. İHA'ların ürettiği istihbarat, çektiği fotoğraf önce İsrail'e gitti, ondan sonra Türkiye'ye geldi. Biz o fotoğraflara, görüntülere dayanarak bombalamalar yaptık teröristlerin kendilerini ya da sığınakları diye ama sonradan öğrendik ki o bilgilerin yüzde 90'ı yanlışmış biz aslında dağı, taşı bombalamışız. Arızalandı, 6 ay İsrail'den teknisyen gelmesini bekledik, hiçbir şekilde verimli olarak kullanamadık. Sonra bir kahraman aile çıktı, Baykar firması, şu anda kullandığımız İHA ve SİHA'ları yapıyor. Muhteşem SİHA'lar, dünyanın en gelişmiş İHA ve SİHA'sı."

Canikli, yerli ve milli imkanlarla üretilen İHA ve SİHA'lara başka ülkelerden de yoğun talep olduğunu, bunları alabilmek için bazı ülkelerdeki mevkidaşlarının, devlet başkanlarının kendisinden bu konuda aracı olmasını istediğini anlattı. Bunu gurur verici bir durum olarak nitelendiren Canikli, "Şu anda İHA ve SİHA üreten birkaç ülkeden biriyiz." diye konuştu.

AK Parti hükümetleri döneminde yapılan diğer hizmetlerden de örnekler veren Bakan Canikli, milletin geçmiş karanlık zamanlarına dönmeyeceğini, kendilerine iyi, güzel, hizmet sunan kadrolarla geleceğe yürüyeceğini belirtti.

Milletin 24 Haziran'da da bu şekilde hareket edeceğine yönelik inancını ifade eden Canikli, "Milletimiz 24 Haziran'da bunlara bir kez daha Osmanlı tokadı atacak. Milletimizin atacağı Osmanlı tokadının sesi Avrupa'dan, ABD'den duyulacak. Bu milletin en güzel yaptığı şeylerden bir tanesi yanlış yapanı Osmanlı tokadıyla hizaya getirmek." dedi.

Canikli, Ümraniye Çiftlik Caddesi'ndeki esnafı gezerek onlarla sohbet etti.

Bakan Canikli: "O Apoletleri Sökmeye Senin Gücün Yetmez"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Canikli: 'O Apoletleri Sökmeye Senin Gücün Yetmez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement