Bakan Çavuşoğlu Antalya'da - Son Dakika
Politika

Bakan Çavuşoğlu Antalya'da

Bakan Çavuşoğlu Antalya\'da

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dersim olayında ilk defa Turkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özür dilediğini hatırlatarak, “Bugün Dersim’den gelen CHP Genel Başkanı, Dersim’deki felaketleri, zulümleri dile getirebilmiş midir, getirememiştir.

15.06.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dersim olayında ilk defa Turkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özür dilediğini hatırlatarak, "Bugün Dersim'den gelen CHP Genel Başkanı, Dersim'deki felaketleri, zulümleri dile getirebilmiş midir, getirememiştir. Çünkü niye onlar sistemin, derin yapının partisi ve siyasetçileridir" dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın haziran ayı Danışma Meclisi Toplantısı, Avrupa Birliği(AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri Sadık Badak ve Gökçen Özdoğan Enç ile İl Başkanı Mustafa Köse'nin katılımıyla Erdem Beywzit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında aralarında CHP eski il başkan yardımcıları Mehmet Atmaca, Umut Doğan ve Salih Azizoğlu ile CHP ve diğer partilerin de yer aldığı 600 isim Ak Parti saflarına katıldı. Katılımcıların parti rozetlerini AB Bakanı Çavuşoğlu taktı.

"ATATÜRK'TEN GEÇİNENLERE PRİM VERİLMİYOR"

Toplantıda konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, her toplantıda partisinin daha da büyüdüğünü, güçlendiğini görmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bugün aramıza farklı partilerden arkadaşlarımız AK Parti'yi tercih etmişler. AK Parti 12 yıldır sürekli büyüyen parti. Büyüyen Türkiye Cumhuriyeti ve milletimizdir. Milletimiz AK Parti çalıştıkça desteğini arttırıyor. Bundan rahatsızlık duyanlar olabilir. AK Parti'nin her seçim başarısından rahatsızlık duyanlar AK Parti'nin büyümesinden de rahatsızlık duyabilir. Ama halkın, vatandaşın, milletin tercihlerini engelleyemezsiniz. Artık Türkiye tek partili dönemde değil. Artık o anlayış değiştikten sonra iş başına gelen başbakanları asamıyorsunuz, milletin evlatlarını indiremiyorsunuz. Artık bu ülkede kararı millet veriyor. Çünkü millet iyiyle kötüyü, çalışanla çalışmayanı ayırt ediyor. Gerçek milliyetçilerle, milliyetçi geçinenleri çok iyi ayırt ediyor, görüyor milletimiz. Milletimiz artık Atatürk'ün gösterdiği hedeflere kimlerin ulaştırmak istediğini görüyor. Ama Atatürk'ten geçinenlere de prim vermiyor" şeklinde konuştu.

"MİLLET İSTİKRAR VE GÜVEN İSTİYOR"

'Bugün maalesef bazı partiler ve bazı derneklere bakıyoruz; Atatürk değerlerine ve ilkelerine, Atatürk'ün koyduğu hedeflere ulaşmak için hiçbir çaba sarf etmiyorlar' diyen Bakan Çavuşoğlu, "Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten geçiniyor. Milletimiz Türkiye'nin sorunlarını kim çözmek istiyor. Terör sorununu kim bitirmek istiyor, onu görüyor. Milletimiz halkın içinde bu toprakların içinde ayrımcılık yapmak istemeyenleri çok iyi anlıyor. Milletimiz artık Türk, Kürt kavgası istemiyor. Alevi, Sünni çatışması istemiyor. İstikrar, güven istiyor Türkiye'nin büyümesini istiyor. Türkiye'nin hep birlikte güçlü bir ülke olmasını istiyor ve bugün bunun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Etrafımıza baktığımızda millet olamayanlar, güçlü olamayanlar, güvenliğini sağlamayanların hangi felaketleri yaşadığını üzüntü içinde izliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE'Yİ BÖLMEK İSTİYORLAR"

Konuşmasını Suriye örneği ile devam eden Bakan Çavuşoğlu, "Bakın Suriye'nin haline kim yardımcı oluyor. Bırakınız öldürsünler anlayışı. Buradaki kanı, savaşı durdurmazsan nerelere varacağını kestiremezsin. Irak'ta istikrar var mı? Bırakın Ortadoğu'yu, kuzeyde bugüne kadar millet olamayan, demokrasisini, ekonomisini, o kadar güçlerine rağmen bir millet, devlet olamayan Ukrayna'nın nasıl bölündüğünü görüyorsunuz. Türkiye'yi de bölmek istiyorlar. 17 Aralık operasyonu demokrasiye darbedir. En son şanlı bayrağımızı indirme, hepsi provokasyon. Türkiye büyüdükçe bu tür hareketlilik artıyor. Zamanlamasına bakın, dünyanın en büyük havaalanının temelini atıyoruz, birkaç gün geçmeden Türkiye'yi karıştırma çabaları maalesef içeride ve dışarıda devam ediyor. Ama hiç kusura bakmasınlar biz güçlü bir ülkeyiz, güçlü bir milletiz. Allah'ın izniyle dünyanın en büyük havaalanını yapıp, hizmete sokacağız. ve İstanbul'u THY ile en büyük ulaşım merkezi yapacağız. Marmaray'ı açtık, boğazın altında tüp geçitleri yapıyoruz, yapacağız. Kusura bakmasınlar. Kıskananlar için söylüyoruz Kanal İstanbul'u da açacağız. Kimse bizi yolumuzdan döndüremez. Kimse bizim önümüze setler kuramaz, çünkü bizim arkamızda milletimiz var. Güçlü Türkiye var. Bizim arkamızda dua edenler var. Bizim arkamızda mazlumların duası var, desteği var. Biz bunları başaracağız" dedi.

CHP'YE DERSİM ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ

Bakan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar kendilerinin hissiyatlarını, duygularını sömüren parti ile kendilerine kucak açıp samimi şekilde 'Gelin Türkiye'yi ve Antalya hizmet etmek istiyoruz' diyen ekip arasındaki farkı gördü arkadaşlar. Biz hiçbir zaman etnik milliyetçilik, bölgesel de yapmadık, dini milliyetçilik yapmadık. Türkiye'nin tüm sorunlarıyla biz yüzleşiyoruz. Dersim olayında ilk defa TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan özür dilemiştir. Bugün Dersim'den gelen CHP Genel Başkanı, Dersim'deki felaketleri, zulümleri dile getirebilmiş midir'Getirememiştir. Çünkü niye onlar sistemin, derin yapının partisi ve siyasetçileridir. Bugün nelerin arkasına sığındıklarını görüyorsunuz. Marjinalleşen bir parti, sokak olaylarından medet uman, daha dün küfrettikleri kişilerin arkasına, kuyruğuna takılan bir siyasi parti ve liderler. Bugün AK Parti'nin karşısında duranları, ilkelerinizi çiğneyerek arkasında duruyorsunuz. Bunu nasıl izah edeceksiniz. Nerede ilke, nerede ahlak, nerede dürüstlük. AK parti ne derse yanlış, böyle bir anlayış var mı? Gelin anayasa yapalım diyoruz yok, sorunları çözelim diyoruz hayır. Bunu yapalım diyoruz 'hayır', Her şeye hayır. O zaman ne yapacağız. Biz de yolumuza güçlenerek, bize katılanlarla güçlenerek devam edip Türkiye'yi hizmet edeceğiz."

30 Mart seçimlerinin ardından Antalya'ya bahar geldiğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, " Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, önceden hazırladıkları projeleri bir bir hizmete sokmaya başladılar. Hizmet için tüm alt yapılar hazırlandı. Birlik, beraberlik içindeyiz. Antalyamız önümüzdeki 5 yıl içinde hizmete doyacak. Ankara'dan hizmet gelecek, buradan hizmet yönetilecek. Gücümüzü birleştirerek Antalya'yı istediğimiz yere getireceğiz" dedi.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Mustafa Köse, geçen ay yapılan bir toplantıyla CHP'den bir meclis üyesini AK Parti'ye kattıklarını hatırlatarak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün de Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçildiğini kaydetti.

Köse, milletvekili Hüseyin Samani'n,in Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Süleyman Soylu'nun yardımcılığına getirildiğini de değindi.

"SINAVI TEKRARLAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla teşkilatların çalışmaya başladığını ifade eden Köse, "Hem 2011 seçimlerinde, hem 30 mart seçimlerinde verdiğimiz sınavı tekrarlayacağız ve Antalya teşkilatı yüzünün akıyla üzerine düşeni yerine getirecektir" dedi.

"BİZ ŞOVU 30 MART'TA YAPTIK"

AK Parti'nin kitle partisi ideoloji partisi olmadığını savunan Köse, "Bizim içimizde Antalya'ya hizmet etme sevdası bulunan her görüşten arkadaşımız var. Biz kapımızın her görüşten her fikirden insana açık olduğunu ifade etmiştik. Tabiri caizse gelin AK Parti'de buluşalım demiştik. Bugün siyasetin buluşma noktası Ak Parti haline geldi. Bugün CHP, MHP'den her görüşten insan, hizmet etmek istiyorsa bunun mecrasının AK Parti olduğunun farkında. Bunun için insanlar akın akın Ak Parti'ye koşuyorlar. Bugün birileri bir yerlerde şov yapıyor olabilirler, birileri sağda solda çıkıp bağırıp çağırıyor olabilirler, bugün birileri meclis basıyor olabilirler. Ama şov yapma zamanı geçti. Biz o şovu 30 Mart'ta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını alarak yaptık. Şimdi bunlar muhalefetçilik oynayacaklar diye, keyfi çatacak diye biz hizmet etmeyeceğiz. Bunlar muhalefetçilik oynayacaklar, Antalya'ya gelecek hizmetleri kol kola engelleyecekler, biz de bunu seyredeceğiz. Öyle mi? Öyle bir şey yok. Biz hizmetin Antalyalılara ulaşması için her şeyi yapacağız" diye konuştu.

"AK PARTİ'Yİ İNSANLARIN TERCİH ETMESİNDEN DOLAYI İNSANLARA HAKARET EDİLMEKTE"

Antalyalıların hizmete susadığını dile getiren Köse, "Antalya 5 yılda, 15 yıl kaybetti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki rezillikler bir bir ortaya çıkıyor. Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Antalya'nın kaynaklarının nasıl har vurup harman savrulduğunu, nasıl birilerine peşkeş çekildiğini gösteriyor. Ama nedense kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya, AK Parti'yi insanların tercih etmesinden dolayı insanlara hakaret edilmekte, Ak Parti'ye katılımlar hazmedilmeyerek bir transfermiş gibi gösteriliyor, bir algı yaratılıyor. Hafızamız unutuyor, unutuyoruz ve özellikle bazı odaklar tarafından bize unutturulmak isteniyor. Yakın geçmişte Antalya'da parti değişikliklerini; Antalya milletvekilimiz AK Parti'den seçilmişti Yusuf Ziya İrbeç, bizim milletvekilimizdi döndü MHP'ye geçti. Biz İrbeç MHP'ye geçtiğinde kendisine hakaret etmedik, iradesini satmış demedik, MHP'li yöneticilere ağzımıza gelen her türlü hakareti savurmadık. Demokrasidir, kendisine yakışanı yapmıştır dedik. Dün MHP'ye hem de AK Partili bir milletvekili geçerken susacaksınız, konuşmayacaksınız. Bugün başka bir partiden MHP'den bir meclis üyesi AK Parti'ye geçtiğinde ağzınıza gelen hakareti savuracaksınız. Böyle bir çifte standart olabilir mi? Yoksa dün dündü bugün de bugün mü sizin için. Bu sadece bir örnek. Başka örnekler de var" şeklinde konuştu.

GEÇİŞLERDEN ÖRNEKLER

Köse konuşmasına şöyle devam etti: "Kasım 2013'te CHP'li Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Çan, MHP'ye geçti. Hiç bu tip hakaretler, yorumlar kamuoyunda gördünüz, köşe yazarlarınca bunlar dillendirildi mi? Çünkü AK Parti'ye geçmedi. Geçseydi olurdu. Ocak 2014 AK Partili Serik Meclis Üyesi MHP'ye geçti. Bizim ağzımızdan bu hiç meclis üyesine hakaret ettiğimizi duydunuz mu, MHP'li yöneticiler, il başkanına hakaret ettik mi, etmedik. Şubat 2014 Ak Partili Akseki'ye bağlı Yarpuz Belediye Başkanı Doğan Erdem MHP'ye geçti, kimsenin sesi çıktı mı, çıkmadı. Mart 2014 AK Partili Tosmur Belediye Meclis üyesi Yakup Gündoğar MHP'ye geçti, ağzımızdan bir kötü söz duydunuz mu? Duymadınız. DP Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel MHP'ye geçiyor ve şimdi Alanya Belediye Başkanı oldu. O günlerde kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Bugün bizi eleştirenler o gün alkış tutuyordu. AK Parti'den geçmişte Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım CHP'ye, oradan MHP'ye gitmişti. Hiç bu kadar eleştirilerde karşı karşıya kalmamıştı. İsmail Erten MHP'ye katılmıştı, ama bizim ağzımızdan hakaret çıkmamıştı. Geçen dönem MHP'nin grup sözcülüğü yapan bir arkadaşımız bu dönem geldi CHP'den meclis üyesi oldu yine sesimiz çıkmadı. Demek ki geçmişe dönük bir hatırlama yaptığımız zaman partiler arasında meclis üyelerinin ya da belediye başkanlarının yer değiştirebildiğini, değişik sebeplerle başka partileri tercih ettiğini görüyoruz."

"KİMSE İLE PAZARLIĞIN İÇİNDE OLMADIK"

Parti geçişlerindeki tutumu da eleştiren Köse, "Maalesef şuna da şahidiz ki, bunlar AK Parti dışında bir partiye geçiyorlarsa alkış alıyorlar, ama AK Parti'ye geçiyorlarsa hakarete uğruyorlar, tehditle karşı karşıya kalıp toplum önünde aşağılanıyorlar. Bir belediye meclis üyesini tehdit etmek nedir, hangi dönemde yaşıyoruz. Bir Büyükşehir Belediye Meclisini basmak nedir, hangi dönemde yaşıyoruz. Bizden milletvekili aldınız sesimizi çıkarmadım, belediye başkanı aldınız sesimizi çıkarmadık, vakarımızla durduk. O zaman siz de vakarınızla durmayı bileceksiniz. Sesimiz çıkmıyor diye arkamızda kamuoyu desteği, bir kısım medya yok diye ağzınıza gelen hakareti edeceksiniz, hangi devirde yaşadığımızı düşünmeden bu insanlara hadi bakalım gelsin, yok dışarı çıksın bilmem ne diye ortaokul lise ağzıyla konuşacaksınız, ondan sonra burada siyaset üreteceksiniz. İnsanlar da gelip sizinle beraber olacak. Siyaset etmek hizmet etmek isteyen herkes AK Parti'ye doğru koşuyor. Biz bugüne kadar olduğumuz gibi davrandık, bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Biz hiç kimseyle bir pazarlığın içinde olmadık, bundan sonra da hiç pazarlık içinde olmayacağız. Bu bizim partimizin ilkesine yakışmaz, bu bizim siyaset etme anlayışımıza yakışmaz, bu bizim dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'a yakışmaz. Onlar ne derse desinler biz doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Bizim maksadımız Antalya'ya hizmet etmek. El ele kol kola vereceğiz, teşkilatımızla birlikte ve aramıza yeni katılacak olanlarla birlikte biz beraberiz, hep birlikte Antalya'yız" ifadelerine yer verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önemli bir buluşma gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, "Bu göstermiş olduğunuz yiğitlik, Antalya sevgisinde buluştuğunuz için, Antalya'yı particilikten üstün tutup, hizmet siyasetini tercih ettiğiniz için Antalya'yı büyük hedeflere götürme gayretini bizlerli birlikte ortaya koyduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.

Gayelerinin büyük Antalya'ya büyük hizmetler vermek olduğunu kaydeden Başkan Türel, " 'Bugünden itibaren aramıza katılan arkadaşlarla yeni taze kanın verdiği güçle Antalya'ya daha büyük hizmetler vereceğiz. Esasında bu büyük buluşma Antalya'nın da sınırlarını aşan hatta dünyaya mesaj verecek kadar büyük bir buluşmadır. Bu salondan dünyaya şu mesajı veriyoruz; 'Türkiye'ye bölemeyeceksiniz, birbirine düşüremeyeceksiniz, siyasi, etnik, dini kavganın ayrışmanın tuzağına çekemeyeceksiniz'. Biz, büyük Türkiye hedefinde, ileri demokrasi hedefinde, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet olarak bir ve beraber kalacağız. Türkiye bir daha kardeş kavgaları tuzağına düşmeyecek. Türkiye'nin geleceğini bitmez tükenmez kavgalarla karartmayacağız. Her fikre, her farklılığa sevgiyle, saygıyla; herkesi kucaklayarak, milletimize daha iyi hizmet için, eşit hizmet için, demokrasi için, bir ve beraber olacağız" ifadelerini kullandı.

'Bizi Atatürk üzerinden bölmeye çalıştılar, bizi Türklük, Kürtlük üzerinden bölmeye çalışıyorlar' diyen Türel, " Oysa, Cumhuriyetimizin kurucusu, Çanakkale gazisi Atatürk'le bizi kimse bölemez. Atatürk bu milleti birleştirmiştir, ayağa kaldırmıştır, O'nun ismi de sadece birleştirir. İşte bugün burada olduğu gibi birleştirir" dedi.

"EZBER SİYASETİNİN FAYDASI YOK"

Bugün Antalya siyasetinde yeni bir sayfa açtıklarını işaret eden Başkan Türel, "Artık Antalya'nın geleceğinin siyasi çekişmelerle, particilikle karartılmasını istemiyoruz. Yeter artık, ezberle yapılan siyasetin ne ülkeye ne de Antalya'ya bir faydası olur. Kimse bizimle milliyetçilik, Atatürkçülük, halkçılık yarışı yapmasın. Artık hamasi ezber sözlere, nutuklara bizim de milletin de karnı tok. Milliyetçilik iddia edenler, şanlı bayrağımızı istismar edenler, gidip bizim 2006'da Antalya'dan Çanakkale'ye gidip yaptırdığımız o bayrak direğine ve bayrağa baksınlar. O güzel reklamdaki bayrak direği Antalya'nın Çanakkale'ye armağanıdır. Şehit dedelerimizin hatırası için yapılmıştır. Kimse bizimle vatan ve bayrak sevgisi yarıştırmasın. Herkes vatanını sever, canını da feda eder. Bir insanın toprağına aşkı, vatanına aşkı insan tabiatında vardır. Ben senden daha milliyetçiyim demek ayıptır, zafiyet belirtisidir. Gerçek milliyetçilik hizmettir, çalışmaktır, taş üstüne taş koymaktır, eser vermektir, Türkiye'yi büyütmektir. Nutukla, sözle milliyetçilik olmaz.'Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz'. Kimse bizimle Atatürk üzerinden de yarışa girmesin. Atatürkçülük milli bağımsızlıktır, Türkiye'nin istiklali ve istikbalidir, büyük Türkiye'dir. Atatürkçülük, seçimde Okyanus ötelerinden medet ummak değildir. Atatürkçülük seçim sandığında hile yapmaya güvenmek ve buna rağmen kaybedince yalanlar söylemek değildir" şeklinde konuştu.

HALKA HİZMET

Türel şöyle konuştu: " Halkçılık halka hizmet götürmektir, yatırım yapmaktır, çocuklarımızın geleceğini kurtarmaktır. Halkçılık belediyeye adam doldurup yatırım yapamaz hale getirmek değildir. Halkçılık televizyon ödüllerine 5 milyon lira harcayıp yatırım yapmamak olamaz. Milliyetçilik de halkçılık da halka hizmettir. Gece gündüz çalışıp yatırım yapmaktır. İşte bizim yaptığımız budur, işte bugün sizin yaptığınız da budur. Hep beraber öyle bir çalışacağız ki, öyle bir hizmet yapacağız ki, herkes kimin milliyetçi, kimin halkçı olduğunu daha iyi görecek. İşte geçen gün 10 yıldır boş ve harap duran Özel İdare Binasını yıkmaya başladık ve orayı park yapıyoruz. Birileri çevreciyiz diye konuşur, ama aslını biz yaparız, farkımız budur."

" ANTALYA'YI BÜYÜK HEDEFLERE GÖTÜRECEĞİZ"

Antalya'nın bütün ilçelerinde yatırımlara başladıklarını vurgulayan Başkan Türel, "Her alanda onların hayallerine sığamayacak projeler yapacağız. Antalya'yı bütün ilçeleriyle modern, medeni, yeşil, güzel bir il yapmak için, esnafa, üreticiye daha iyi hizmet için gece gündüz çalışacağız. İhtiyacı olan, hasta, engelli olan bütün vatandaşlarımızın elinden tutacağız. Hep beraber bizden önce kaybedilen 5 yılı da telafi edip Antalya'yı büyük hedeflere götüreceğiz. Antalya'nın particilikle kaybedecek zamanı yoktur. Siyaset hizmettir, hizmeti engellemek siyaset değildir. Maalesef siyaseti particilik olarak gören arkadaşlar, bir projenin iyi olup olmadığına bakmadan engellemeyi marifet sanıyorlar. Ben her zaman 'Antalya kazansın, ben kaybetsem de olur' diye söyledim ve öyle davrandım. Ama bazıları Türkiye kaybetsin ki, Hükümet kaybetsin, Antalya kaybetsin ki, Menderes Türel kaybetsin diyerek hareket ediyorlar. Böyle bir siyaset anlayışı hiç kimseye yakışmaz ve ben artık Antalya siyasetinde bu anlayışın terk edileceğini temenni ediyorum. İşte bugün aramıza katılan arkadaşlarımız siyasetin hizmet olduğunu herkese hatırlatmışlardır ve bu yönde çok güzel bir adım atarak, Antalya siyasetinde birleşmenin önünü açmışlardır" dedi.

"ANTALYA'NIN PARTİCİLİKLE KAYBEDECEK ZAMANI YOK"

AK Partiye yeni katılanların, küçük particilik hesaplarının Antalya'ya zarar verdiğini gördüklerini ifade eden Başkan Türel, "Arkadaşlarımız tüm baskılara göğüs gererek, dik durarak, hizmetten yana, doğrudan yana, Antalya'dan yana bir tavır göstermişlerdir. Zaman bugünün ne kadar önemli bir gün olduğunu gösterecektir. 5 yıl sonra Antalya büyük hizmetlere kavuşmuş olduğu zaman bu başarı da hepinizin payı olacaktır. Emin olunuz ki, 5 yıl sonra bugünü gururla anacaksınız. İnşallah sizler bu büyük buluşmanın öncüsü olacaksınız ve inşallah sizleri başka arkadaşlarımız da takip edecek ve Antalya'da yeni bir siyaset meydana gelecek. Buradan bütün hemşehrilerime de aynı daveti yapıyorum, gençlere, milliyetçi, Atatürkçü, halkçı, çevreci gençlere de davet yapıyorum. Kimse sloganların esiri olmasın, ezberlerin esaretinden kurtulun, gelin hizmet edin, gelin beraber Antalya için çalışalım. Antalya'nın particilikle, parti siyaseti ile kaybedecek zamanı yoktur. Peşin hükümleri bir kenara bırakın. Biz bir Türkiye ve Antalya partisiyiz. Biz insanı insan olduğu için seviyoruz, herkesi sevgiyle kucaklıyoruz. Bu çatı Antalya aşkının çatısıdır. Antalya'ya aşık herkese kapımız açıktır, beraber çalışalım, beraber Antalya'ya hizmet edelim" diye konuştu.

"PARTİYE KATILANLARA ROZET"

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkan yardımcıları Mehmet Atmaca, Umut Doğan, Salih Azizoğlu ile Konyaaltı İlçe Başkan yardımcıları Halil Bolatan ve Zeki Gökçe'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 600kişi AK Parti'ye katıldı. Partiye iltihak eden adına yaklaşık 35 kişiye rozetleri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya milletvekilleri tarafından takıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çavuşoğlu Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement