Bakan Çavuşoğlu: "Hep Birlikte Hareket Edersek Hoşgörüyü ve Sevgiyi Dünyada Hakim Kılabiliriz" - Son Dakika
Politika

Bakan Çavuşoğlu: "Hep Birlikte Hareket Edersek Hoşgörüyü ve Sevgiyi Dünyada Hakim Kılabiliriz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Memur-Sen'in "İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar" temasıyla düzenlediği uluslararası konferansta, "Hep birlikte hareket edersek hoşgörüyü ve sevgiyi dünyada hakim kılabiliriz" dedi.

18.04.2019 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Memur-Sen'in "İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar" temasıyla düzenlediği uluslararası konferansta, "Hep birlikte hareket edersek hoşgörüyü ve sevgiyi dünyada hakim kılabiliriz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Memur-Sen tarafından "İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar" temasıyla düzenlenen uluslararası konferansa katıldı. 107 ülkeden 164 konfederasyon ve 13 uluslararası emek örgütünü temsilen yaklaşık 300 sendika liderinin katıldığı konferansta konuşan Bakan Çavuşoğlu, dünyanın çok hızlı bir değişim ve gelişim içinde olduğunu kaydederek, "Bu geçiş döneminde önümüze hangi fırsatlar çıkıyor, bunları nasıl değerlendirebiliriz, karşı karşıya kaldığımız sınamalara karşı birlikte nasıl çözüm üretebiliriz? Hep buna kafa yoruyoruz. Bugün ekonomik anlamda da dünyadaki gelişmeler bizlerin önüne çok önemli fırsatlar çıkarıyor. Bunları nasıl değerlendireceğiz? Afrika'nın önümüzdeki 20-30 yılda dünya ekonomisindeki fırsatları nasıl olacak? Tüm bunları çok iyi hesaplamamız lazım" ifadelerini kullandı.

"İnsani dış politikamızla da sadece mazlumlara yardım etmiyoruz, en az gelişmiş ülkelerin kalkınmasına da yardımcı oluyoruz"

Bakan Çavuşoğlu, bugün İkinci Dünya Savaşı döneminden bile daha fazla insanın evini terk ettiğini belirterek, bunun tüm dünyayı etkileyen bir konu olduğuna dikkat çekti. Çalışanların ihtiyaçlarının giderilmesi ve beklentilerinin en iyi şekilde karşılanması için sendika ve federasyonlarla sürekli bir çalışma halinde olduklarını vurgulayan Çavuşoşlu, şunları kaydetti:

"Bugün çalışan insanlara baktığımızda çalışan insanların bu değişimden dolayı ihtiyacı da çeşitlenebiliyor. İhtiyaçlarını nasıl karşılayacağız, onların beklediği hizmetleri nasıl yapacağız? Bu anlamda biz tüm sendikalarımızla, federasyonlarımızla oturuyoruz konuşuyoruz. Bugün İkinci Dünya Savaşı döneminden bile daha fazla insan evini terk etmiş. 70 milyona yakın insan bugün evini terk ettiyse bu hepimizi etkileyen bir unsur. Bu insanlara nasıl yardımcı olabiliriz. Bu konuda hep birlikte çalışırsak bu sınamaların süresinden gelebiliriz. Girişimci ve insani dış politika izliyoruz. Cumhuriyetimiz kurulurken 'Yurtta sulh cihanda sulh' ilkesini Gazi Mustafa Kemal o gün belirlerken, o günden bu yana sürdürdüğümüz dış politikanın bugünkü felsefesi girişimci ve insani dış politikadır. İnsani dış politikamızla da sadece mazlumlara yardım etmiyoruz, en az gelişmiş ülkelerin kalkınmasına da yardımcı oluyoruz."

"Hep birlikte hareket edersek hoşgörüyü ve sevgiyi dünyada hakim kılabiliriz"

Bugün insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük sınamanın ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve kendisinden olmayan herkese karşı hoşgörüsüzlüğün artması gibi akımlar olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu akımlara çare bulunmazsa hiç kimsenin huzurda olmadığının altını çizdi. Bakan Çavuşoğlu, tehdidin ülkeleri böldüğünü kaydederek, "Dünyadaki tüm bu konulara birlikte kafa yorup çözüm üretirsek başarılı oluruz. Bugün insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük sınama ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve kendisinden olmayan herkese karşı hoşgörüsüzlüğün artması, İslam düşmanlığı, Hristiyan düşmanlığı gibi akımlar. Bu akımlara çare bulmazsak hiçbirimiz huzurda değiliz. Tehdit ülkeleri bölüyor. Bizleri birleştiren tüm değerleri yok etmeye başlıyor. Bu konuda hep birlikte hareket edersek hoşgörüyü, sevgiyi dünyada hakim kılabiliriz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çavuşoğlu: 'Hep Birlikte Hareket Edersek Hoşgörüyü ve Sevgiyi Dünyada Hakim Kılabiliriz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı
    10:01 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal varlığını açıkladı. Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının mal varlığını açıkla çağrısı üzerine, 'Ben çok rahatım. Kendi oturduğum konut ile oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan bir de eşime ait bir otomobil var. CHP adayı önce 'belediye vakfı' sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum' dedi.

  • Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi
    10:00 Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi

    Burhaniye ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı sabit ve hareketli uygulamalarda aranan 9 kişi yakalandı. Uygulamalarda ayrıca 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermide ele geçirildi.

  • Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak
    10:00 Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için pazar günü sandık başına gidecek. Erzincan il ve ilçelerinde toplam 462 sandıkta 131 bin 650 seçmen oy kullanacak. Erzincan Merkezde 341 sandıkta 103 bin 475 seçmen oy kullanacak. Erzincan'ın diğer ilçelerinde ise toplamda 28 sandıkta 28 bin 175 seçmen oy kullanacak.

  • Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı
    10:00 Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı. 28 Mart 2024 tarihinde 3 aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 735 kişi sorgulanırken, aranan 21 şahıs da yakalandı. Denetimler sırasında birçok umuma açık yer, AVM, devremülk, metruk bina, okul çevresi ve park bahçe kontrol edildi. Uygulamaların devam edeceği bildirildi.

  • Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi
    09:59 Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi

    Çerkeş ilçesinde düzenlenen iftar programında yaklaşık 4 bin kişi bir araya geldi. Çerkeş Belediyesi tarafından düzenlenen programda dua edildi ve ilahiler söylendi. Çerkeş Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Hasan Sopacı, konuşmasında birlikte oruç açmanın mutluluğunu dile getirdi ve hizmet süreleri boyunca verdikleri sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını belirtti. İftar programına AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Furkan Altuntaş, Ankara Çerkeş Dernekler Federasyonu Başkanı Niyazi İncesu ve vatandaşlar katıldı.

  • Aydın'da Terör Propagandası Yapan 4 Şüpheli Yakalandı
    09:57 Aydın'da Terör Propagandası Yapan 4 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Didim, Efeler ve Germencik ilçelerinde terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen 4 şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında adli süreç devam etmektedir.

  • Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bisikletiyle Oy İstiyor
    09:57 Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bisikletiyle Oy İstiyor

    Bursa'nın İznik ilçesinde 'makam aracım' dediği bisikletiyle kahve kahve dolaşıp oy isteyen bağımsız belediye başkan adayı seçileceği taktirde alacağı maaşı da üstün zekalı çocukların okuması için harcayacağını söyledi. Bir yandan oyun oynayıp bir yandan da bağımsız başkan adayının seçim vaatlerini dinleyen kahvehanedekiler Harun Doğru'nun vaatlerini duyunca alkış yağmuruna tuttu.

  • AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi
    09:38 AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi

    Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından 'Gazze İftarı' düzenlendi. Programda hurma, çorba ve ekmek ile iftar yapıldı. AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin ve Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan da konuşma yaptı.

  • Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi
    09:36 Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 3 bin 118'i emniyet, bin 442'si jandarma ve 74'ü sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 4 bin 634 personelin görevlendirildiğini açıkladı. Seçim Güvenliği Toplantısı'nda seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıya ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.


Advertisement