Bakan Çavuşoğlu'ndan Doğalgaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bakan Çavuşoğlu'ndan Doğalgaz Açıklaması

Bakan Çavuşoğlu\'ndan Doğalgaz Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin ulaşım ve enerji konusunda bir merkez olduğuna işaret ederek, “Türk akımının birinci hattı bitiyor.

05.06.2018 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin ulaşım ve enerji konusunda bir merkez olduğuna işaret ederek, "Türk akımının birinci hattı bitiyor. İkinci boru hattının inşaatına başlıyor Ruslar, bizim sınırımıza geldikten sonra biz de ortak oluyoruz ve ikinci boru hattıyla da Rus gazı yine bu ülkelere gidecek ve burada bizim yine hissemiz olacak. Merkezi oluyoruz derken, 'doğalgazımız yok, petrolümüz yok. Nasıl merkez olursunuz' diyenlere işte cevap. Projeyle konuşuyoruz, hamasetle konuşmuyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Döşemealtı ilçesinde açılan Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Çavuşoğlu'na ilçeyi ziyareti esnasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da eşlik etti. Burada partililere seslenen Bakan Çavuşoğlu, Döşemealtı'na yapılan ve yapımı devam eden hizmetlerden bahsetti. Bakan Çavuşoğlu, "100 yataklı hastane istediniz, yapıyoruz. Hipodrom yapacağız dedik bitmek üzere. Bu esasen Döşemealtı'nın turizme açılması anlamına geliyor. Çünkü buraya yurt dışından gelen atlar da olacak. Bu yüzden kapasitesini büyüttük. Yine Döşemealtı'ndan çıktığınız zaman, türkülere konu olan Çubukbeli'ndeki çalışmaları görüyorsunuz. Korkuteli- Elmalı arasındaki yolları görüyorsunuz değil mi? Duble, kaymak gibi, sıcak asfalt. Kuzey çevre yolu bitmek üzere. Bu hizmetleri kim yaptı Recep Tayyip Erdoğan yaptı, AK Parti yaptı. Yine yaparsa Ak Parti yapar" dedi.

" Ankara'da sizin sayenizde güçlüyüz"

24 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü bir selam göndereceklerini kaydeden Çavuşoğlu, "Ama bizi de unutmayacaksınız, bizi de meclise güçlü göndereceksiniz. Geçen sefer 14 milyon 7 tane kazandırdınız. Göğsümüzü dik ve kabarık bir şekilde gönderdiniz. Bu sene çift rakamdan aşağısını kabul etmiyoruz. 16'ya çıktık. Biz Ankara'da sizin sayenizde güçlüyüz. 7 milletvekiliyiz, kardeş gibi çalıştık. Bu da Antalya'ya hizmet olarak döndü. Menderes Bey'in çalışmalarına da Hakan Tütüncü'nün çalışmalarına da, belediye başkanlarımızın çalışmalarına da destek olduk" diye konuştu.

Ulaştırma, sağlık, adalet, milli eğitim, alanlarında çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çavuşoğlu, Kepez ve Döşemealtı ilçelerinin birleştiği yere bin yataklı şehir hastanesinin yapılacağını ve ileride bu kapasitenin bin 500'e çıkacağını kaydetti.

Antalya'da turizm hedefinin 14 milyon olduğunu ve Gazipaşa havaalanı için de en az 1 milyon turist beklediklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Ayrıca, Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. Batı havalimanının inşaatına da başlayacağız. Elmalı üzerinde Finike yolunu duble yapıyoruz. Elmalı yolu üzerinden kaş ve kalkana yollarımızı indiriyoruz. Bütün yollarımız güzel olsun diye yapıyoruz. Finike'den kaş-kalkana viyadüklerin ve tünellerin olduğu bir yol yapıyoruz" dedi.

" Londra'ya kadar trenle gidilebilecek"

Antalya'yı hızlı trenle buluşturacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Tüm bu çalışmalarda Döşemealtı merkez gibi. Hepsi buradan geçiyor. Eskişehir'den gelen, Burdur üzerinden gelen demiryolu projemiz. Aynı şekilde, Kayseri-Kapodokya- Konya üzerinden gelecek hızlı tren projemiz Antalya'mızla buluşacak. Nereye gitmek istiyorsak trenimiz olacak. Konya'ya mı gitmek istiyorsun, var. Eskişehir mi, İstanbul mu, olacak. Hızını alamadın Edirne mi? Var. Londra'ya mı gitmek istiyorsun? Londra'ya kadar tren hattı olacak. Marmaray'ın dışında şimdi Yavuz Sultan Selim Köprüsü var, o köprünün ortasından hızlı trenler geçecek. Dünyanın en geniş köprüsü bu arada. Çanakkale Köprüsü de en uzun su üzerindeki asma köprü. Kim yaptı bunları? Yaparsa kim yapar? Elbette Ak Parti yapar" ifadelerini kullandı.

"Rus gazından hissemiz olacak"

"Vizyonumuz Türkiye'ye sığmıyor" diyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin ulaşım, enerji, doğalgaz, petrolde bir merkez olduğuna işaret etti. Çavuşoğlu, 12 Haziran'da Eskişehir'de gerçekleşmesi planlanan doğalgaz boru hattı açılışından bahsederek, "Hazer Denizinden Türkiye'ye gelecek olan doğalgaz boru hattının açılışını yapıyoruz. Kardeş Azerbaycan'da gelecek, Gürcistan devlet başkanı da gelecek, Avrupa'dan da, balkanlardan da Cumhurbaşkanları, Başbakanlar gelecek. Çünkü bu projenin ortağıyız biz. ve bu projenin herkese, Avrupa, Kafkasya'ya faydası olacak. Merkeziyiz bu projenin. Gelecek sene de o proje trans Adriyatik boru hattı olacak ve Yunanistan, İtalya, Avrupa, Hırvatistan, Batı Balkanlar, her yere doğalgaz gidecek. Bunun ortağı biziz.

Türk akımının birinci hattı bitiyor. İkinci boru hattının inşaatına başlıyor Ruslar, bizim sınırımıza geldikten sonra biz de ortak oluyoruz ve ikinci boru hattıyla da Rus gazı yine bu ülkelere gidecek ve burada bizim yine hissemiz olacak. Merkezi oluyoruz derken, 'doğalgazımız yok, petrolümüz yok. Nasıl merkez olursunuz' diyenlere işte cevap. Projeyle konuşuyoruz, hamasetle konuşmuyoruz" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi, ardından iftar programı için Korkuteli ilçesine hareket etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çavuşoğlu'ndan Doğalgaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement