Bakan Çelik: Orhan Kemal ve Ahmed Arif Unutulmaz İsimlerdir - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik: Orhan Kemal ve Ahmed Arif Unutulmaz İsimlerdir

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, romancı-yazar Orhan ve şair- gazeteci Ahmet Arif'in unutulmaz isimler olduğunu vurguladı.

02.06.2013 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, romancı-yazar Orhan ve şair- gazeteci Ahmet Arif'in unutulmaz isimler olduğunu vurguladı.

Bakan Çelik, Orhan Kemal'in 43'üncü ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "İnsan ve toplum ilişkilerini gerçekçi bir dille anlatan usta yazar Orhan Kemal, Türk yazınının unutulmaz isimlerindendir. Hayat boyunca edebiyata ve ülkesine hizmet etme mücadelesi veren düşünce insanı Orhan Kemal'i vefatının 43'üncü yıldönümünde saygı, rahmet ve hayırla anıyorum" dedi.

Bakan Çelik, 22 yıl önce ölen şair ve gazeteci Ahmed Arif ile ilgili yayımladığı mesajda da şöyle konuştu:

"Türk edebiyatına kendisine has üslubuyla seçkin eserler kazandıran Ahmed Arif, toplumsal duyarlığı yüksek şairlerimizdendir. Yaşamın görülmeyen kesitlerini, ezilen hayatları coşkuyla mısralarına yansıtan usta şairin güncelliğini yitirmeyen eserleri onu toplumsal hassasiyet ve kardeşliğin sesi yapmıştır. Türkçeyi en iyi kullanan şairlerimizden Ahmed Arif'i vefatının 22'nci yıldönümünde saygı, rahmet ve hayırla anıyorum."

DHA - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik: Orhan Kemal ve Ahmed Arif Unutulmaz İsimlerdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement