Bakan Çelik: Özyönetim Değil, Özyıkım - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik: Özyönetim Değil, Özyıkım

Bakan Çelik: Özyönetim Değil, Özyıkım

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terör olaylarına değinirken, "Ne özyönetimi? Açık söylüyorum; özyıkım peşindeler.

23.01.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terör olaylarına değinirken, "Ne özyönetimi? Açık söylüyorum; özyıkım peşindeler. O masum halkın karşı karşıya bulunduğu tehditler, patlayan bombalar, oynanan oyunlar karşısında ne özyönetimi? Bölge halkıda artık bunun özyıkım olduğunu gördü" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen '51'inci Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Konya'ya geldi. Danışma Meclisi'nde konuşan Bakan Çelik, küresel teröre dikkat çekti. Ortadoğu'nun kan gölüne döndüğünü belirten Bakan Çelik, "Küreselleşen bir terörle karşı karşıyayız. Ortadoğu kan gölü haline döndü. Akdeniz, kızıla boyandı. Hergün onlarca cesedin sahile vurduğu bir sürecin içindeyiz. Rusya, ABD, Fransa ve İngiltere hemen yanı başımızda, bu küresel güçler, aktörler, bilek güreşi yapıyor" dedi.

"ÖZYIKIM PEŞİNDELER"

Güneydoğu Anadolu'daki terör olaylarına da değinen Bakan Faruk Çelik, terörün bir araç, teröristin de piyon olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Amaç; kalkınmamızı, gelişmemizi engellemek. Ey Diyarbakırlı, ey Bingöllü, Bitlisli, Şanlıurfalı, Hakkarili; korkma ayağa kalk. Bu millet arkanda. Biz seve seve kardeşlerimizle ekmeği böleriz, yanlız vatanı böldürmeyiz."

Bakan Çelik,  'Barış için Akademisyer İnisiyatifi' bildirisine imza atan akademisyenlere tepki gösterdi. Çelik, terörün silah depoladığını, polis, asker ve sivillerin şehit edildiğini anlatırken, "Ankara'da cappuccinosunu içip, İstanbul'da keyf çatantlar da,  bildiri yazıyor. Sen, orada bir vatandaşımızın kılına dokunmaması için, bir masum insanın hedef olmaması için, dikkat içerisinde kendi canını feda ederek orada görev yapan asker ve polisin halini sen ne zaman anladın ki, kalkıp buradaki bu hassas mücadeleyi veren insanları tehdit eden, terörün yanında yer alan aydın müsveddesi olarak çıktın da bu insanları tehdit edeceksin, bu devlete iftira atacaksın?  Ne yaparlarsa yapsınlar, bir tarafta ülkenin refahı ve kalkınması için namuslu, şerefli, haysiyetli, ülkenin birliği, dirliği için mücadele eden ve akademik kariyeriyle ülkenin önüne düşmüş bir akademisyen var; Başbakan Ahmet Davutoğlu. Bir de devlete millete iftira atan az sayıdaki kime hizmet ettikleri belli olmayan sözde akademisyenler var. Milletimiz bunları çok iyi ayırt ediyor."

"ÇUKURDAN, HENDEKTEN MEDET UMMUYORLAR"

Muhalefet partilerinde Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve kini olduğunu, bu düşmanlığın onların gözünü kör ettiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, muhalefetin Gezi olayları  ve 17-25 Aralık Operasyonları ile başarılı olamayınca terörden medet umduklarını söyledi. Çelik, "Gezi ve 17-25 Aralık formülleri tutmayınca, terörden medet umarak, çukur, hendeklerden medet umuyorlar. Sandıklarda yenemediklerini 'Çukurda yeneriz' diyorlar. Biz ne çukurlar, ne hendekler aştık" dedi.

"DİKTATÖR ARIYORSAN VALLAHİ SENSİN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı sözleri eleştiren Çelik, "6 kere yenilip, delege ayarlaması yapıp, kendi dünyasına göre delegeler yazıp, orada tekrar seçilmek, bu kadar yenilgiden sonra diktatör arıyorsan vallahi sensin" diye konuştu.

"'MUHALEFETİN SON KULLANIM TARİHİ GEÇMİŞ"

Bakan Faruk Çelik, muhalefet partilerini 'Bayat gıdaya' benzettiği konuşmasında, "Muhalefetin son kullanma tarihi geçmiş. 'Bayat siyaset' terk edilmelidir. Tarım ve hayvancılık bakanlığı olarak bayat gıdaları hemen topluyoruz. Onun için hiçbir saniye beklemeye gerek yok. Millet, 'Bayat kaldınız' diyor, bunlar bunun farkında bile değil" dedi. Bakan Çelik, Konya'daki programının ardından Antalya'ya hareket etti. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik: Özyönetim Değil, Özyıkım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement