Bakan Çelik: "Türk Tarihi Hesaba Katılmadan Çin Tarihi Yazılamaz" - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik: "Türk Tarihi Hesaba Katılmadan Çin Tarihi Yazılamaz"

Bakan Çelik: "Türk Tarihi Hesaba Katılmadan Çin Tarihi Yazılamaz"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türk tarihinin hesaba katılmadan Çin tarihinin yazılamayacağını söyledi.

22.02.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türk tarihinin hesaba katılmadan Çin tarihinin yazılamayacağını söyledi.

Çelik, Nobel ödüllü Çinli yazar Mo Yan'ı kabul etti. Bakan Çelik iki ülkenin tarihi boyunca etkileşimlerine dikkat çekerek, "Türk tarihi hesaba katılmadan Çin tarihi yazılamaz. Çin tarihi hesaba katılmadan da Türk tarihi tam olarak yazılmış olmaz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nobel ödüllü Çinli yazar Mo Yan'ı Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü'nde kabul etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Bakan Çelik, Mo Yan'ın Türkiye ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İki ülkenin tarih boyunca etkileşimlerinin bulunduğuna dikkat çeken Çelik, "Türk tarihi hesaba katılmadan Çin tarihi yazılamaz. Çin tarihi hesaba katılmadan da Türk tarihi tam olarak yazılmış olmaz. Bu sene Çin'de Türk kültür yılı. Bunun son aşamasına geliyoruz. Netice itibariyle Çin'de Türkiye'yi daha çok tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bakanlık olarak Çinli entelektüellerin Türkiye'yi tanımasını çok önemsiyoruz. Sayın Mo Yan gibi dünya çapında bir yazarın ülkemizi ziyaret etmesini çok önemsedik" dedi.

Görüşmenin gerçekleştiği Topkapı Sarayı'nın Çin için ayrı bir öneme sahip olduğundan bahseden Bakan Çelik, "Topkapı Sarayı Çin koleksiyonu bakımında dünyada bir markadır. Bizim elimizde burada 10 bin 500'e yakın Çin koleksiyonu porselen bulunmaktadır. Biz bu koleksiyonun ancak yüzde 1'ini sergileyebiliyoruz. Büyük bir itina ile bunu bir insanlık mirası olarak değerlendiriyoruz. Kendisinin ülkemize gelmesi bizi bizzat bir yazar gözüyle tanıması bizimi için önemli" diye konuştu.

Çelik Mo Yan'ın sıradan insan hikayelerinden yola çıkarak insanlığın büyük meselelerine değinme noktasında usta bir yazar olduğunu vurgulayarak, "Bu hikayelerin içerisinde evrensel mesajları yakalama konusunda verimli bir yazarlığı var. Bir mücevher işçiliği gibi konuları işliyor" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik: 'Türk Tarihi Hesaba Katılmadan Çin Tarihi Yazılamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement