Bakan Çitaku: Kosova Vize Muhafiyeti Kriterlerini Yerine Getirmiştir - Son Dakika
Güncel

Bakan Çitaku: Kosova Vize Muhafiyeti Kriterlerini Yerine Getirmiştir

Bakan Çitaku: Kosova Vize Muhafiyeti Kriterlerini Yerine Getirmiştir

Kosova Avrupa Entegrasyon Bakanı Vlora Çitaku, İşletme ve Teknoloji Üniversitesi (UBT) öğrencilerine verdiği konferansta, Kosova'nın vize muafiyetine ait Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen kriterleri yerine getirdiğini vurguladı.

09.04.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Avrupa Entegrasyon Bakanı Vlora Çitaku, İşletme ve Teknoloji Üniversitesi (UBT)  öğrencilerine verdiği konferansta, Kosova'nın vize muafiyetine ait Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen kriterleri yerine getirdiğini vurguladı.

Bakan Çitaku, Avrupa Komisyonu tarafından yapılan gecikmelerden hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Çitaku, Kosova'nın vize muafiyeti kriterlerini yerine getirmesine rağmen, Avrupa Komisyonu'nun bunun değerlendirilmesi için komisyonları Kosova'ya göndermediğini söyledi. Bakan Vlora Çitaku, Balkanlar'ın merkezinde bulunan Kosova'nın vize muafiyeti beklerken, Avrupa Komisyonu'nun Asya ve Latin Amerika'nın birkaç ülkesi için vizeyi kaldırdığını belirti. Bakan Çitaku, "Avrupa Komisyonu bu yıl Arap Emirlikleri, Kolombiya, Peru, gibi ülkeler için vizeyi kaldırmıştır ve bu kriterlerin yerine getirilmesine göre değil, siyasi bir karar esasınca yapılmıştır" diye konuştu. Çitaku, bunun adil olmadığını ifade etti.

Kosovanın Avrupa Entegrasyonlar Bakanı Vlora Çikatu, AB komisyonunun siyasi kararları bir kenara bırakması ve gerçekçi olarak davranması gerektiğini vuguladı. - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çitaku: Kosova Vize Muhafiyeti Kriterlerini Yerine Getirmiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement