Bakan Yanık: Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'ni başlattık - Son Dakika
Güncel

Bakan Yanık: Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'ni başlattık

Bakan Yanık: Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi\'ni başlattık

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocukların taleplerini yerine getirerek, güvenli internet kullanımı ve dijital konularda bilinçlendirmeye yönelik eğitim çalışmalarını içeren Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'ni uygulamaya koyduklarını duyurdu.

04.05.2022 10:58  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocukların taleplerini yerine getirerek, güvenli internet kullanımı ve dijital konularda bilinçlendirmeye yönelik eğitim çalışmalarını içeren Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'ni uygulamaya koyduklarını duyurdu.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 2000'den bu yana her yıl 20 Kasım'da tüm illerden İl Çocuk Hakları Komitesi üyelerinin Ankara'da Ulusal Çocuk Forumu'nda buluştuğunu hatırlattı. Bakanlığın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen son toplantının 'Dijitalleşen Dünyada Çocuk' temasıyla Kasım 2021'de düzenlendiğini kaydeden Yanık, forumda çocukların öneri ve taleplerinden oluşan sonuç bildirgesi yayımlandığını belirtti. Bildirgede 'İl Çocuk Hakları Komiteleri ve çeşitli kurum/kuruluşlar tarafından Dijital Okuryazarlık Ehliyeti konulu bir proje başlatılması, bu kapsamda dijital okuryazarlık ve güvenli internet konularında eğitim çalışmalarının yapılması' önerisinin yer aldığını belirten Yanık, bildirgenin ilgili kurum ve kuruluşlarla da paylaşıldığını vurguladı.

'ÇOCUKLARIMIZIN FARKINDALIK OLUŞTURMALARINI HEDEFLİYORUZ'Çocukların yayımladığı bildirge ve Cumhurbaşkanlığı 6'ncı 180 Günlük İcraat Programı doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Bakan Yanık, "İl Çocuk Hakları Komitelerimiz ve çeşitli kurum/kuruluşlar tarafından dijital okuryazarlık, güvenli internet konularında eğitim çalışmaları planladık. Çocuklarımız istedi biz yaptık. 12-18 yaş grubundaki çocuklarımıza yönelik dijital okuryazarlık ve güvenli internet kullanımı konularında eğitim çalışmalarını içeren Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi uyguluyoruz. 350 çocuğumuza dijital okuryazarlık eğitimi vererek projenin birinci aşamasını tamamladık. Çocuklarımızın bilinçli bir 'dijital okuryazar' olmasının yanı sıra çevrelerinde de farkındalık oluşturmalarını hedefliyoruz. Bu eğitimlerle çocuklarımızın güvenli internet kullanımı, sosyal medyayı doğru kullanma, siber zorbalık, dijital dünyadaki sorumluluklar ve dijital mahremiyet konularında bilgi sahibi olmasını istiyoruz" dedi.

Bakan Yanık, projenin ilk aşamasının mart ayında tamamlandığını belirterek, "İkinci aşamada, eğitim alan 350 çocuğun öğrendiklerini akranlarına aktaracak ve böylece eğitim yaygınlaştırılacak. Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'nin ikinci aşaması haziran sonunda tamamlanacak. İkinci aşama tamamlandığında 1000 çocuk eğitim almış olacak ve eğitimler yaygınlaştırılmaya devam edecek" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yanık: Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'ni başlattık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement