Bakan Derya Yanık, Uluslararası Çocuk Forumu Kapanış Programı'nda konuştu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bakan Derya Yanık, Uluslararası Çocuk Forumu Kapanış Programı'nda konuştu Açıklaması

Bakan Derya Yanık, Uluslararası Çocuk Forumu Kapanış Programı\'nda konuştu Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Bakanlık personeli Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in hatırasını yaşatmak istediklerini belirterek, "Yusuf Meydan'ın ismini Adana Sarıçam'da yapılacak Çocuk Evleri Sitemize, kızı Ecrin Meydan'ın ismini...

22.11.2022 15:49  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Bakanlık personeli Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in hatırasını yaşatmak istediklerini belirterek, "Yusuf Meydan'ın ismini Adana Sarıçam'da yapılacak Çocuk Evleri Sitemize, kızı Ecrin Meydan'ın ismini de kuruluşumuz içerisinde açılacak kütüphaneye vererek, bu isimlerin bundan böyle birçok çocuğa yuva sağlamasını temin etmeye çalışacağız." dedi.

Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde, Bakanlık tarafından Cumhurbaşkanlığı Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Çocuk Forumu Kapanış Programı"nda yaptığı konuşmada, çocukların erkenden büyümek zorunda kalmadıkları, sadece eğlenip öğrenebildikleri huzurlu bir dünyanın hayalini kurduklarını söyledi.

Suriye'de, Ukrayna'da ve daha birçok ülkede çocukların daha güvenli bir gelecek için yaşadıkları ülkelerini terk etmek zorunda kaldığına işaret eden Yanık, çocukların açlık ve yoksulluk sebebiyle evlerinden uzak diyarlara göç ettiğini, terör olaylarıyla yaşamdan koparıldığını, anneler ve babaların çocuklarından ayrıldığını anlattı.

Türkiye'de de kısa süre önce böyle bir acı olayın yaşandığını hatırlatan Yanık, İstanbul'da meydana gelen saldırıda vefat eden Yusuf Meydan'ın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü bünyesinde çalıştığını dile getirdi.

Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı çok üzgün olduğunu ifade eden Yanık, şöyle devam etti:

"Çalışma arkadaşımız Yusuf'un ve cennet kuşu kızı Ecrin'in aziz hatırasını yaşatmak istiyoruz. Yusuf Meydan'ın ismini Adana Sarıçam'da yapılacak Çocuk Evleri Sitemize, kızı Ecrin Meydan'ın ismini de kuruluşumuz içerisinde açılacak kütüphaneye vererek, bu isimlerin bundan böyle birçok çocuğa yuva sağlamasını temin etmeye çalışacağız. Teröre inat isimlerini yaşatmaya çalışacağız."

"Dünyaya mesajlarınızı ilettiniz"

"Burada sizlere baktığımda, sizlerle bir araya geldiğimde bu kara tabloların bir daha yaşanmayacağına olan inancım tazeleniyor. Sizleri gördüğümüzde geleceğe dair ümitlerimiz yeşeriyor." diyen Yanık, daha yaşanır ve daha adil bir dünya için çocukların kendilerinden daha başarılı olacağına yürekten inandığını vurguladı.

Yanık, "Çünkü herkes için güzel bir şeyler yapmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden kalkıp Ankara'da bizimle bir araya geldiniz. Dünyaya mesajlarınızı ilettiniz. Biz de 2000 yılından itibaren 81 ilimizde çocuk komitelerimizi, işte bu mesajların yayılması ve tüm çocuklarımıza ulaşması için oluşturduk. Bu komitelerimizle 23 yıldır çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." diye konuştu.

"Çocukların gözlemlerini ve çözüm önerilerini dikkate almak zorundayız"

Bakan Yanık, bu yıl 23'üncüsü gerçekleşen Çocuk Forumu'nun uluslararası kimlik kazanmasının son derece gurur verici bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Hayatın her alanında çocukların varlığını güçlendirmenin, dünya çocuklarının taşıdığı muhteşem potansiyeli görmenin ayrı bir mutluluk verdiğini dile getiren Yanık, "Her yıl birbirinden önemli küresel sorunlara çözüm önerilerini sunan çocuklarımızla tanıştıkça, dünyamızın geleceğinin güvende olduğuna inanıyoruz. Bu yıl da çocuklarımızın 'İklim Değişikliği ve Çocuk Katılımı' gibi küresel bir konuyu ele almaları ve birbirinden etkili çözüm önerileri sunmalarını önemli buluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tabiatın her an insanlarla konuştuğuna işaret eden Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuşlardan bulutlara, çiçeklerden denizlere kadar hepsi bize bir şeyler fısıldıyor. Doğayı iyi gözlemlediğimizde, doğanın bizi bize yansıtan bir ayna olduğuna şahit oluyoruz. Doğanın dilini çözdüğümüzde, bize verdiği mesajı aldığımızda, doğaya ve kendimize zarar vermeden yaşayabilmenin yolunu da bulabiliriz. Çocuklar bu mesajı en doğal haliyle alıyorlar. Bu konuda çocukların gözlemlerini ve çözüm önerilerini dikkate almak zorundayız. Kendimiz, ailemiz ve ülkemiz adına benimsediğimiz tüm sorumlulukların yanına doğanın ve diğer canlıların varlığına derin bir saygıyı da eklemeliyiz. Çocuklarımızı iklim değişikliğinin sonuçlarıyla baş başa bırakmak yerine, onlara doğanın işleyişini anlatarak doğayla daha çok vakit geçirmelerini sağlamalıyız. Biz çocuklarımıza bütün güzellikleri yaşayabilecekleri bir dünya bırakmayı hedefliyoruz, bu sebeple onları bu farkındalık hareketinin öncüleri olarak görüyoruz."

"Güçlü nesiller yetiştirmek üzere çeşitli çalışmalar yürütüyoruz"

Bakan Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocukların üstün yararı ilkesi doğrultusunda, güçlü nesiller yetiştirmek üzere çeşitli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Genel yaklaşımın, kültürel ve manevi değerlerle beslenen çocukların toplum hayatına sağlıklı ve mutlu bir şekilde katılmalarını sağlamak olduğunu belirten Yanık, şunları kaydetti:

"Çocuk Hakları Sözleşmesinin 12. maddesi de çocukların kendilerini ilgilendiren konulara katılımıyla ilgilidir. Bu madde, çocukların kendi görüşleriyle yetişkinlerin görüşlerinin nasıl dikkate alındığını, diyalog süreçlerinin alınan kararları nasıl etkilediğini öğrenmeleri açısından son derece önemli bir maddedir. Aynı zamanda çocuklar ve yetişkinler arasında iletişim kurma ve bilgi paylaşma süreçlerini de vurgular. Biz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, 81 ilimizde çocuk komitelerimizle bunu gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın kendilerini iyi ifade edecek şekilde, çevrelerinde yaşananlara duyarlı, haklar ve sorumluluklar noktasında bilinçli olarak yetişmeleri için onlara tüm imkanları sunmaya çalışıyoruz. Bu imkanları sunarken önümüzde her zaman gençlere ve çocuklara inanan bir anlayışın güçlü desteğini görüyoruz."

Bakan Yanık, Uluslararası Çocuk Forumu Sonuç Bildirgesi'nin ilgili tüm kurumlara gönderilmesiyle konuya ilişkin farkındalığın artacağına inandığını söyledi.

Programda, Çocuk Hakları Komiteleri Türkiye Koordinatörü Emirhan Keskin, Uluslararası Çocuk Forumu Sonuç Bildirgesini okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Derya Yanık, Uluslararası Çocuk Forumu Kapanış Programı'nda konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Mersin'de Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi
    16:27 Mersin'de Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi

    Mersin'in Gülnar ilçesinde, anaokulu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Gülnar Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünce, Tırnak Mahallesi'nde 109. Yıl Hatıra Ormanı oluşturuldu. Etkinliğe, Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı, Samiye Naim Eğitim Vakfı Mürüvvet Kandemir Anaokulu öğrencileri ve aileleri katıldı. Bilgilendirmenin ardından öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.


Advertisement