Bakan Dinçer: Eğitime Yeni Bir Yaklaşım Tarzı Getirmemiz Gerekiyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Dinçer: Eğitime Yeni Bir Yaklaşım Tarzı Getirmemiz Gerekiyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Güvenlik derslerinin kaldırılmasıyla ilgili, değişen dünyaya ayak uydurmak için eğitime farklı bir yaklaşım tarzı getirilmesi gerektiğini belirtti.

25.01.2012 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Güvenlik derslerinin kaldırılmasıyla ilgili, değişen dünyaya ayak uydurmak için eğitime farklı bir yaklaşım tarzı getirilmesi gerektiğini belirtti Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Güvenlik derslerinin kaldırılmasıyla ilgili, değişen dünyaya ayak uydurmak için eğitime farklı bir yaklaşım tarzı getirilmesi gerektiğini belirtti.

Dinçer, eğitim muhabirleriyle yaptığı kahvaltılı basın toplantısında, 2012-1013 Eğitim-Öğretim yılında Milli Güvenlik dersinin olmayacağını vurgulayarak, "Hiçbir ülkede askerlerin derse girdiği bir ders yok. Biz de değişen dünyaya ayak uydurmaya çalışıyoruz. Dersin içeriğini Talim Terbiye Kurumu değerlendirecek ve Milli Güvenlik dersleri içindeki konuları biz ilgili derslere aktaracağız" dedi.

Milli Güvenlik derslerinin kaldırılmasının, 3 aylık bir hazırlık sürecinin sonucu olduğunu bildiren Dinçer, "Eğitim sivilleşiyor mu?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Sivilleşme demekle, belli bir ideolojiden kayıyor demek ayrı şeylerdir. Milli Güvenlik derslerine subayların girmesi, eğitimin sivil olmadığı anlamına gelmez. Eğitimimiz ideolojik bir kalıba oturmuş durumdaydı. Dersin kaldırılması konusunda tüm ilgili taraflarla konuştuk, hiçbirinin ihtilafı olmadı."

"DİN DERSİ MİLLİ GÜVENLİKLE AYNI KATEGORİYE KONULAMAZ"

Milli Güvenlik'in, müfredatın içerisinde yerinin değiştirilebileceği bir ders olduğunu vurgulayan Dinçer, şunları ekledi:

"Milli Güvenlik dersindeki konular başka derslerde işlenebilir; ancak din dersi için bu geçerli değil. Aynı kategoriye konulamaz. 1926'dan beri olan bu dersi, o zamanlar verebilecek eğitimde ve kapasitede insanlar olmadığı için "Asker versin' denilmiş ve bugüne kadar da bu uygulama devam etmiş."

"17 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI ŞUBAT'TA YAPILACAK"

Dinçer, Türkiye'deki tüm bakanlıklara toplam 29 bin kadro dağıtılacağını, bunların 17 bininin kendi özel çabasıyla MEB'e tahsis edildiğini söyledi. Atamaların Şubat'ta yapılacağını bildiren Dinçer, "Tüm bakanlıklar için 29 bin kadro varken, 17 bininin MEB'e verilmesi, bizim çabamızı ve ısrarımızı gösterir" dedi.

"52 OKULDA 8800 ÖĞRENCİYE TABLET BİLGİSAYAR VERİLECEK"

FATİH (Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) kapsamında 52 okulda 8800 öğrenciye tablet bilgisayar verileceğini belirten Dinçer, tablet bilgisayarların ilk aşamada sadece 9. sınıflara dağıtılacağını söyledi. Bazı derslerin sadece kitaplardaki bilgilerin bilgisayara yüklendiğini aktaran Dinçer, bunun yetersiz bir yaklaşım olduğunu düşündükleri için kitapları geliştirecek projeler oluşturduklarına dikkat çekti. Dinçer, grafikler, hareketli anlatımlar, animasyonlar ve etkileşimli sorularla zenginleştirilen tabletlerin, sonraki aşamada EBA (Eğitim Bilişim Ağı) sayesinde "öğretmen-öğrenci" ve "öğrenci-öğrenci" arasında iletişimi sağlayan bir sosyal medyaya dönüşeceğini açıkladı. Radyoaktif etkileri azaltmak amacıyla internet hizmetinin hat çekilerek ve uydu kullanımıyla sağlanacağını bildiren Dinçer, okullar ve tabletlerin elektrik faturasını ve çocukların evlerinde kullandıkları internet faturasını MEB'in ödeyeceğinin altını çizdi. İnternetin yalnızca evde ve okulda kullanılabileceğini söyleyen Dinçer, "tanımlı" olmayan üçüncü bir yerde kullanılamayacağını aktardı.

"CHP'NİN KATSAYI BAŞVURUSU BEYHUDE BİR ÇABA"

CHP'nin Danıştay'a yaptığı katsayı uygulamasının iptali ve yürütmenin durdurulması başvurusunu "beyhude bir çaba" olarak gördüğünü ifade eden Dinçer, "CHP her zaman olduğu gibi bu konuda da statükocu davranmaya devam ediyor" dedi.

VAN İÇİN ROCK

30 Ekim'de düzenlenen "Van İçin Rock" konserinden elde edilen gelirle yapılacak 12 derslikli ilköğretim okulunun yerinin belirlendiğini; ancak soğuk hava nedeniyle yapımına başlanamadığını belirten Dinçer, okulun adının da henüz belirlenmediğini söyledi.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Dinçer: Eğitime Yeni Bir Yaklaşım Tarzı Getirmemiz Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement